VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Monday, July 04, 22:43:07Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: [1]2345678 ]
Subject: Re: Mama


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Monday, March 27, 8:43:22
In reply to: zeiltje 's message, "Mama" on Wednesday, March 22, 18:19:26

Lieve Zeiltje,

Ik ken je ook al van het besloten forum maar zal toch kort reageren. Er zijn veel mensen die hoog gevoelig zijn en stemmingen van anderen overnemen, zelfs zo erg dat het lijkt alsof het hun eigen gevoel is. Er zijn manieren om hiermee om te leren gaan zodat je je beter af kunt schermen, hierover zijn vele boeken geschreven. Wat bijvoorbeeld kan helpen is je elke ochtend voor je opstaat even voor te stellen dat je jezelf omhult met een ovale witte cirkel, een soort eivorm, die een beschermend wit licht uitstraalt, hierdoor sluit je jezelf af. Het helpt ook om veel water te drinken, al klinkt dat misschien een beetje raar, toch blijkt dat te werken en heel belangrijk: was je handen als je in de buurt van je moeder bent geweest of sla je handen af, hiermee stuur je de energie terug in de grond zeg maar. Mediteren kan ook helpen. Vooral chakrameditatie is effectief, waarbij je je voorstelt dat je al je chakra's (de zeven energiepunten in je lichaam) omhult en reinigt met een zilveren of gouden licht, de chakra's vind je bij je stuitje, je geslachtsorganen, je navel/maag (zonnevlecht), je hart, je keel, het puntje tussen je wenkbrauwen en je kruin.

Het is ook belangrijk goed geaard te zijn, een goede oefening hiervoor is even rustig op een stoel of op de grond gaan zitten, je ogen sluiten en je voorstellen dat er een soort stok/wortel vanuit je stuitje in de grond boort, heel diep in de aarde.

Er zijn ook allerlei cursussen voor mensen met een hoge gevoeligheid, als je wat zoekt op google of informeert bij een new age winkel bij jou in de buurt of bij een reformhuis, etc. dan vind je daar meer informatie over, vaak zijn het dure cursussen, maar er zijn ook goedkopere varianten, dus het is even zoeken maar de aanhouder wint. Natuurlijk zijn er ook tijdschriften als Onkruid in de boekhandel die volstaan over dit soort onderwerpen en in de boekhandel vind je ook veel goede boeken, die jou leren weer in je gevoel te komen en niet de gevoelens van anderen op te pikken. Roy Martina (zie www.roymartina.com) heeft een aantal prachtige meditatie cd's gemaakt die voor een redelijke prijs te koop zijn, echt een aanrader dus. Ik hou ook erg van de boeken van Wayne Dyer, die niet direct te maken hebben met wat jij omschrijft maar je wel leren in je kracht te staan. Een van zijn nieuwste boeken is "de kracht van de verandering" maar ik kan je het boek: "het heft in eigen hand" ook zeer aanraden en eigenlijk al zijn boeken, zie maar of je er wat aan hebt en veel succes, want ik weet hoe vervelend het kan zijn, ben zelf ook best gevoelig en heb ermee om leren gaan middels mijn eigen rituelen, in de loop der jaren zal het dus beter gaan Zeiltje, er is geen directe oplossing maar je kunt zeker leren er mee om te gaan, succes!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.