VoyForums

Support VoyForums by visiting our sponsor, www.PainEase.com.

VoyUser Login optional ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 05:22:19 03/07/07 Wed
Author: zaki ruddin bin abdullah (kind)
Subject: Re: Hanya RM138, Pulangan RM32k-65k, Tanpa Menaja, Tanpa Menjual, Tanpa Maintain

>Profil Syarikat
>IPC Shopping Services Sdn Bhd, telah dianugerahkan
>Asia Pacific Entreprenuer Excellence Award 2006 pada
>30 Jul 2006 di Palace of Golden Horses di Kuala Lumpur
>kerana telah mengeluarkan produk produk yang innovatif
>dan berdaya maju serta mendapat sambutan yang begitu
>menggalakkan dari pelanggan dan mendapat pengiktifan
>dan dianugerahkan sebagai syarikat Superbrands pada 8
>Sep 2006.
>KONSEP PERNIAGAAN
>EM-PAY adalah satu gabungan program loyalti EM-PAY dan
>IPC SHOPPING dimana anda diberi pelbagai ganjaran
>dalam bentuk diskaun dan juga over-riding komisyen
>dari penajaan serta perbelanjaan ahli-ahli dibawah
>rangkaian anda. International Platinum Club telah
>ditubuhkan dengan objektif memberi kemudahan yang
>terbaik kepada ahli untuk berbelanja dengan memberi
>imbuhan yang lumayan dengan menyediakan cara
>pembayaran yang mudah yang menggunakan teknologi
>maklumat terkini
>Antara produk yang hangat di pasaran adalah MReward
>iaitu pengunaan kad prepaid untuk telefon bimbit dan
>telefon tetap. Ahli dan pengguna kad MReward diberi
>pelbagai ganjaran yang menarik dan mampu menjana
>pendapatan yang lumayan dari hasil penggunaan kad
>prepaid MReward, penjualan kad dan mengenalkan ahli
>baru menggunakan kad prepaid MReward. Konsepnya amat
>mudah . ’The more consumed, the more accumulation of
>points, leading to ultimate fulfilling rebates &
>incentives’.
>Konsep yang sama seperti MReward ini kini
>diperkenalkan pula dengan EM-PAY dengan objektif
>memberi kemudahan yang terbaik kepada ahli untuk
>berbelanja dengan memberi imbuhan yang lumayan dengan
>menyediakan cara pembayaran yang mudah yang
>menggunakan teknologi maklumat terkini. Ahli EM-PAY
>akan diperkenalkan dengan MasterCard electronic
>e-Credit Card . Kad ini mempunyai kesemua bentuk
>kemudahan yang ada pada kredit kad dan diterima oleh
>peniaga diseluruh dunia. Yang berbeza adalah ianya
>satu kad pra bayar.
> Kad ini boleh digunakan dilebih 30 juta pedagang
>diseluruh dunia. Kemudahan mengeluarkan wang di lebih
>900,000 ATM MasterCard diseluruh dunia. Selain dari
>itu ahli dilindungi insuran perjalanan dan pelbagai
>perlindungan lain.
>Pelancaran Rasmi
>Em-pay bakal dilancarkan secara rasmi pada 5 Nov 2006
>di Genting Highland dan akan dihadiri oleh delegasi
>dari seluruh dunia. Pelancaran rasmi ini dilakukan
>serentak dengan 8 negara lain termasuk China,
>Thailand, Indonesia, Taiwan, Hong Kong, Singapura,
>Brunei dan negara penganjur Malaysia.
>Dengan pelancaran rasmi ini dipercayai dapat menarik
>lebih ramai ahli menjadi pelanggan setia IPC Shoppping
>dan terus meningkatkan keuntungan dan pembangunan
>syarikat. Justeru itu pihak IPC sanggup memberi
>ganjaran yang lumayan kepada ahli kerana memahami
>bahawa 20% pelanggan yang setia menjana 80% hasil
>pendapatan syarikat dan bayangkan jika jumlah
>pelanggan setia meningkat melebihi paras 20%
>peningkatan pendapatan syarikat akan menjadi berlipat
>ganda.
>Program keahlian EM-PAy ini merupakan satu program
>pertama di Malaysia yang memberi ganjaran yang lumayan
>dalam bentuk wang dan pelbagai faedah lain yang
>diperolehi setelah menjadi ahli.
>
>
>BEZA EM-PAY DENGAN MLM MESKIPUN IA BERSIFATKAN NETWORK
>BISNES EM-PAY ADALAH BERBEZA DENGAN BISNES MULTILEVEL
>MESKIPUN IA SAMA-SAMA BERSIFATKAN NETWORKING.
>
>
>
>Bisnes em-pay adalah berbeza dengan bisnes multilevel
>meskipun ia sama-sama bersifatkan networking.
>
>International Platinum Club telah ditubuhkan dengan
>objektif memberi kemudahan yang terbaik kepada ahli
>untuk berbelanja dengan memberi imbuhan yang lumayan
>dengan menyediakan cara pembayaran yang mudah yang
>menggunakan teknologi maklumat terkini.
>
>“Kita boleh menjana pendapatan dengan hanya
>menggunakan kad debit IPC. Kalau kita tengok siapa
>hari ini yang tidak menggunakan kad kredit/debit. Kad
>plastik hari ini sudah menjadi barangan yang sangat
>perlu.
>
>“Tetapi selama ini kita setia guna kad, apa ganjaran
>yang boleh kita dapat selain dari mudah dibawa dan
>mudah berbelanja ? Saya sebelum ini memang mencari
>satu bisnes di mana orang guna kad kita boleh dapat
>duit, bukan hanya syarikat kad kredit sahaja yang
>meraih keuntungan.
>
>Kalau selama ini bil utiliti seperti air, letrik,
>telefon, astro dll, perbelanjaan dapur, pembelian
>minyak kereta, dan pelbagai pembayaran lain kita
>membayar menggunakan kad plastik atau membayar secara
>tunia, kita tidak mendapat apa apa ganjaran. Jika
>semua perbelanjaan tersebut adalah RM800 dan kita
>menggunakan kad debit ipc untuk membayar perbelanjaan
>tersebut, duit itulah yang kita gunakan akan menjana
>pendapatan kepada kita.........Dan yang lebih menarik
>jika ahli dibawah rangkaian anda sehingga level 10
>berbelanjaan menggunakan kad ipc, anda layak menerima
>menerima 0.01% dari jumlah perbelanjaan setiap bulan.
>
>Tak joint Em-pay pun perbelanjaan utiliti dan harian
>kita tetap RM 800. Lebih baik kita guhakan kad ipc
>untuk membayar perbelanjaan tersebut dan memperolehi
>pendapatan lima angka hasil dari penyertaan program
>berkenaan.
>
>
>
>RAHSIA MLM YANG ANDA PERLU TAHU
>PERBANDINGAN MLM VS EM-PAY.com
>
>Disini diterangkan perkara penting yang membandingkan
>kehebatan program EM-PAY dengan program-program lain
>yang pernah anda dengar sebelum ini. Saya juga
>menghuraikan penerangan dengan menggunakan kaedah dan
>gaya bahasa yang paling mudah untuk anda memahami dan
>menyampaikan kepada rakan-rakan anda yang berminat
>untuk mengetahui peluang perniagaan ini.
>
>Profile Syarikat
>
>IPC SHOPPING SERVICES (M) SDN BHD (M-549293)
>No 77-1, JALAN 3/93
>Taman Miharja
>Batu 2 ½, 25000 Cheras
>Kuala Lumpur
>
>CEO : STEVEN LEOW
>No Tel: 03 - 9281 50 79 fax: 03- 9281 6791
>
>CEO IPC Shopping Services Sdn Bhd, Mr STEVEN LEOW
>telah dianugerahkan Asia Pacific Entreprenuer
>Excellence Award 2006 pada 30 Jul 2006 di Palace of
>Golden Horses di Kuala Lumpur kerana telah
>mengeluarkan produk produk yang innovatif dan berdaya
>maju serta mendapat sambutan yang begitu menggalakkan
>dari pelanggan. Antara produk yang hangat di pasaran
>adalah MReward iaitu pengunaan kad prepaid untuk
>telefon bimbit dan telefon tetap. Ahli dan pengguna
>kad Mreward diberi pelbagai ganjaran yang menarik dan
>mampu menjana pendapatan yang lumayan dari hasil
>penggunaan kad prepaid MReward, penjualan kad dan
>mengenalkan ahli baru menggunakan kad prepaid MReward.
>Konsepnya amat mudah . ’The more consumed, the more
>accumulation of points, leading to ultimate fulfilling
>rebates & incentives’.
>
>Konsep yang sama seperti Mreward ini kini
>diperkenalkan pula dengan EM-PAY dengan objektif
>memberi kemudahan yang terbaik kepada ahli untuk
>berbelanja dengan memberi imbuhan yang lumayan dengan
>menyediakan cara pembayaran yang mudah yang
>menggunakan teknologi maklumat terkini. Ahli EM-PAY
>akan dibekalkan dengan MasterCard electronic e-Credit
>Card . Kad keahlian ini mempunyai kesemua bentuk
>kemudahan yang ada pada kredit kad dan diterima oleh
>peniaga diseluruh dunia. Yang berbeza adalah ianya
>satu kad pra bayar. Oleh yang demikian anda perlu
>mengisi dengan wang yang secukupnya sebelum membuat
>pembelian. Kad yang disediakan kepada ahli EM-PAY ini
>membenarkan ahli menguruskan keewangan dengan lebih
>berkesan kerana segala perbelanjaan menggunakan kad
>akan disenarai satu persatu. Kad ini boleh digunakan
>untuk membayar segala bil termasuk bil letrik, bil
>air, bil telefon, bil astro, ansuran kereta, pembelian
>barang keperluan rumah, isi minyak kereta, membeli
>tiket perjalanan, pembelian online samada melalui
>internet, SMS atau terminal dan lain lain. Setiap
>perbelanjaan menggunakan kad debit EM-PAY anda akan
>layak mendapat 0.1% ganjaran. Bukan itu saja, semua
>perbelanjaan ahli dibawah rangkaian anda, anda layak
>menerima 0.1% daripada jumlah perbelanjaan dalam
>rangkaian anda.
>
>Kad ini boleh digunakan dilebih 30 juta pedagang
>diseluruh dunia. Kemudahan mengeluarkan wang di lebih
>900,000 ATM MasterCard diseluruh dunia. Selain dari
>itu
>Ahli dilindungi insuran perjalanan sehingga RM 500,000
>termasuk ketinggalan penerbangan, penerbangan
>tertangguh dan kehilangan bagasi apabila anda membuat
>pembayaran menggunakan kad untuk perjalanan tersebut.
>Segala pembelian menggunakan kad dilindungi sehingga
>RM 10,000 setahun dan RM 1,000 untuk setiap tuntutan
>terhadap kehilangan atau kerosakan barang yang dibeli.
>Insuran kemalangan peribadi berjumlah RM 50,000 yang
>disediakan oleh Jerneh Insuran Berhad. Kemudahan
>perkidmatan tunda kereta PERCUMA dimana anda layak
>untuk menerima bantuan pembaikan ditepi jalan dan
>bantuan ditunda PERCUMA berjumah RM 300 untuk setiap
>kali ditunda dan pelbagai ganjaran berupa wang dan
>bukan wang.
>
>MODAL SEKALI SEUMUR HIDUP
>
>Modal adalah sekali seumur hidup, bergantung kepada
>kemampuan anda untuk menikmati ganjaran yang lumayan.
>Anda boleh membuat 2 pilihan modal untuk menyertai
>perniagaan ini iaitu : RM 138 (1 Lot/ Business Center
>) atau RM414 (3 Lot / Internet Business Center). Anda
>boleh menambah lot anda setelah memahami perjalanan
>sistem ini. Lot boleh ditambah sekiranya ingin
>mendapatkan ganjaran yang lebih besar pada masa akan
>datang.
>
>TIDAK PERLU FIKIR SOAL PRODUK
>
>Masalah produklah yang menyebabkan ramai di antara
>kita yang pada awalnya bersemangat berkobar-kobar
>untuk berjaya dalam perniagaan tetapi akhir bertemu
>jalan buntu untuk mencapai kejayaan. Masalah yang
>dihadapi oleh kebanyakan dari kita ialah pemahaman
>tentang produk, persaingan yang dihadapi oleh yang
>sama dari syarikat lain dan banyak lagi. Justeru itu
>dalam mencari pendapatan sampingan kita tidak perlu
>dibebani dengan perkara-perkara yang remeh-remeh ini.
>Kelemahan juga timbul jika sesebuah syarikat MLM
>mengeluarkan terlalu banyak produk, sedangkan kita
>hanya faham kehebatan satu atau dua produk sahaja.
>Masalah akan timbul bila pelanggan bertanyakan tentang
>produk-produk yang kita tidak tahu kegunaan dan
>khasiatnya. Inilah yang akan melemahkan semangat kita
>sebenarnya. Ada sesetengah syarikat pula hanya
>mempunyai satu atau dua jenis produk, tetapi mempunyai
>khasiat untuk seribu macam penyakit untuk diubati.
>Kelemahan akan timbul bila kita hanya menghafal satu
>atau dua jenis penyakit sedangkan banyak lagi penyakit
>kronik yang sesuai untuk produk tersebut. Inilah yang
>menyebabkan ramai di kalangan kita masih terkial-kial
>untuk menghafal produk dan akhirnya hilang tumpuan
>tentang strategi untuk mendapatkan pendapatkan lumayan
>yang sepatutnya ditumpukan.
>
>Dalam sistem EM-PAY, anda tidak perlu fikirkan soal
>menjual produk. Apa yang anda perlu lakukan adalah
>menggunakan debit kad dan privelege kad EM-PAY untuk
>membayar segala perbelanjaan anda termasuk bil letrik,
>bil air, bil telefon, bil astro, ansuran kereta,
>pembelian barang keperluan rumah, isi minyak kereta
>dan lain lain. Sememangnya jika anda tidak menyertai
>EM-PAY anda masih membelanjakan pendapatan anda untuk
>membayar segala keperluan hidup ini dan anda tidak
>mendapat apa apa ganjaran dari perbelanjaan tersebut.
>
>Alangkah baiknya jika perbelanjaan yang besar ini
>boleh dimanafaatkan dengan ganjaran sewajarnya. EM-Pay
>disediakan untuk anda menikmati ganjaran ini. Setiap
>perbelanjaan menggunakan kad debit EM-PAY anda akan
>layak mendapat 0.1% ganjaran. Bermakna jika anda
>berbelanja RM 1,000 , anda layak mendapat ganjaran RM
>1.00 ( Kecil aje ) Bukan itu saja, semua perbelanjaan
>ahli dibawah rangkaian anda, anda layak menerima 0.1%
>daripada perbelanjaan mereka. Sebagai contoh jika
>dibawah rangkaian anda terdapat 1000 ahli dan
>membelanjakan RM 1,000 sebulan, bermakna
>....bagaimana jika anda mendapat ganjaran RM 1,000
>setiap bulan ( kecil aje 1000 ahli berbelanja RM 2,
>000 sebulan , jika mempunyai lebih ramai ahli dibawah
>anda ....lagi lama lagi besar jumlahnya sehingga ke
>level 10 . Bukan itu saje ... ini akan menggemparkan
>anda ...perkiraan tersebut adalah untuk anda yang
>mempunyai 1 lot keahlian, jika anda mempunyai 2 lot, 3
>lot dan sebagai nya ....setiap lot yang anda beli
>mempunyai rangkaian masing masing yang unik dan layak
>menerima ganjaran sewajarnya. Jumlah nya agak besar
>.... jika satu lot boleh menjana ganjaran sebanyak RM
>1,000, 3 lot akan menjana RM 3,000 dan
>seterusnya....lebih dari mencukupi untuk membayar
>perbelanjaan bulanan anda.......:
>
>TIDAK PERLU FIKIR SOAL MAINTAIN BULANAN
>
>Maintain bulanan biasanya akan menggagalkan seseorang
>dalam perniagaan rangkaian. Walaupun kita lihat ada
>yang berjaya tetapi kebanyakkannya mengalami masalah
>untuk maintain bulanan kerana mereka menggunakan duit
>gaji untuk tujuan tersebut. Mereka tidak akan maintain
>sekiranya tidak mempunyai downline di bawah mereka,
>kerana apabila kita maintain, yang mendapat
>kaeuntungan adalah upline di atas mereka. Ramai antara
>kita yang mempunyai ramai downline dalam perniagaan
>seperti ini, tetapi hampir 80% mereka tidak aktif
>bahkan tidak mahu maintain bulanan, akibat tiada
>downline di bawah mereka.
>
>Dalam EM-PAY ini, pihak syarikat akan membuat
>”auto-maintain” iaitu potongan 5% dari segala ganjaran
>yang diterima ke dalam akaun simpanan anda. Wang ini
>akan digantikan dengan lot percuma apabila jumlahnya
>mencecah RM 138. Jika tiada ganjaran pada bulan
>tersebut , maka tiadalah pemotongan pada bulan
>tersebut. Pihak syarikat tidak menggunakan wang
>maintainance ini untuk membayar upline seperti yang
>dilakukan oleh syarikat MLM. Malah pemotongan ini
>lebih menjurus membantu ahli melakukan simpanan secara
>paksa bagi meningkat pelaburan setiap ahli.
>
>Di sini jelas menunjukkan bahwa tiada tekanan kepada
>ahli dalam hal maintainance. Ini yang membezakan
>EM-PAY dengan peniagaan MLM yang lain. Dalam MLM lain,
>maintain bulanan perlu dibuat setelah menjadi ahli
>bermula pada bulan yang berikutnya, walaupun
>pendapatan kecil dan belum mempunyai ahli di bawah
>kita. Justeru inilah yang menyebabkan ramai ahli
>dibawah kita yang pada akhirnya gagal untuk maintain
>setelah mendapati pendapatan yang merake terima lebih
>rendah daripada maintain bulanan. Contohnya kita
>mendapat bonus sekitar RM100 sahaja, kita tetap perlu
>maintain sekitar RM100 hingga RM200 sebulan (kebiasaan
>syarikat MLM). Inilah yang akan menyusahkan kita
>sebenarnya. Jika maintainance fees tidak dijelaskan
>bermakna ganjaran pada bulan tersebut tidak dibayar.
>
>TIDAK PERLU SUSAH-SUSAH MENAJA
>
>Masalah “Menaja” atau “Sponsor” juga adalah satu
>perkara yang banyak menggagalkan kita dalam MLM
>(Direct Selling) selama ini. Masalah ini timbul
>apabila seseorang itu mempunyai sifat malu, pendiam,
>segan, kesian, simpati dan sebagainya. Mereka mahu
>berniaga dan mencari pendapatan tambahan, tetapi
>mereka tidak mahu menjual atau memperkenalkan
>perniagaan mereka kepada orang lain. Justeru itu
>bagaimanakah mereka ini akan menerima pendapatan
>lumayan?
>
>Dalam sistem MLM, anda masih perlu sekurang kurangnya
>menaja seseorang untuk mengembangkan rangkaian anda.
>Dalam banyak senario MLM penaja sentiasa mengharapkan
>orang yang ditaja mendapatkan ahli baru dan seterusnya
>dan mengharapkan duplikasi secara berterusan. Dalam
>banyak keadaan lebih ramai yang tersungkur dari yang
>berjaya merangkak. Jumlah yang dapat berjalan mungkin
>1 dari 100 dan berjaya berlari 1 dari 100 yang
>berjalan ( Kira sendiri untuk mendapat % kegagalan
>dalam MLM).
>
>Sistem EM-PAY menyediakan pelbagai pelan dan ganjaran
>dalam satu pelaburan. Memahami kekecewaan yang kerap
>dialami oleh bakal usahawan MLM yang tidak arif dalam
>bidang pemasaran, mempunyai sifat jati diri yang
>rendah seperti dinyatakan diperenggan atas satu pelan
>istimewa dinamakan Autoplacement disediakan bagi
>menentukan bahawa setiap ahli yang tidak berjaya
>menaja sebarang ahli akan mendapat RM 32 k..........
>Ahli yang berjaya menaja 1 orang akan mendapat RM
>...... dan ahli yang berjaya mendapat 2 ahli baru akan
>mendapat 100% iaitu RM 65k ......
>
>Ini bermakna setiap ahli yang menyertai EM-PAY
>akhirnya semuanya berjaya berlari, #OOPS# ada yang
>lebih pantas dari yang lain .....dan tidak ada yang
>tersungkur, terduduk atau tercedera dan terus
>meninggal ..................( maksud saya serik dan
>tidak mahu lagi terlibat dengan MLM).
>
>TIDAK PERLU SIMPAN STOK
>
>Masalah “Menyimpan Stok” sering menghantui kebanyakkan
>daripada kita. Dalam MLM ramai upline yang mengajar
>kita umtuk membeli pangkat, dengan melaburkan wang
>yang besar untuk membeli PV (Point Value) supaya cepat
>naik pangkat sedangkan kita sendiri tidak mempunyai
>rangkaian ahli yang ramai atau aktif. Inilah yang
>menyebabkan akan berlakunya penyimpanan stok barangan
>di rumah dan menyebabkan kita dihantui dengan bebanan
>untuk menjual dan sebagainya
>
>Langkah membeli pangkat dalam MLM sebenarnya
>menguntungkan upline sedangkan bagi kita ianya amatlah
>membebankan dan merugikan wang kita, walaupun barangan
>tersebut sebenarnya boleh dijual atau dipakai sendiri.
>Inilah yang sering melanda mereka-mereka yang
>terpengaruh dengan imbuhan kereta besar dan rumah
>mewah dalam MLM. Akibat perkara membeli pangkatlah,
>ramai yang akhirnya terus feed-up untuk menjalankan
>perniagaan yang lain (Fobia).
>
>Dalam sistem EM-PAY tidak ada produk yang dijual. Jadi
>tidak timbul soal simpan stok. Tidak ada keperluan
>membeli pangkat untuk seperti berlaku dalam MLM. Kita
>dalam rangkaian adalah sama, semua manager, atau semua
>kuli ..... tiada beza antara ahli. Yang membezakan
>ahli adalah berapa lot yang dimiliki dan berapa ramai
>ahli yang ditaja atau ahli dibawah rangkaian mereka
>.......Ini yang menentukan ganjaran yang bakal
>diterima setiap hari, minggu, bulan dan tahun
>.....Masya Allah ..hebat sungguh EM-PAY ni .. begitu
>adil sekali jika dibandingkan dengan MLM yang lain
>......ini yang buat saya nak tambah lot lagi .... cari
>ahli lagi .....
>
>PENDAPATAN HARIAN/ MINGGUAN
>
>Dalam kebanyakkan MLM, syarikat membayar bonus kepada
>ahli-ahlinya dalam bentuk bulanan. Bayaran yang dibuat
>setelah syarikat membuat pengiraan bonus dan menutup
>akaun untuk bulan tersebut. Bayaran yang dibuat pula
>adalah dengan menggunakan cek berpalang, di mana kita
>pula perlu memasukkan cek tersebut ke akaun kita dan
>menunggu antara dua hingga tiga hari baru boleh
>mengeluarkan wang tersebut. Cuba bayangkan sekiranya
>kita memerlukan wang dalam masa menanti cek tersebut.
>Ramai yang telah pergi ke ibu pejabat syarikat
>semata-mata untuk mendapatkan cek sebelum diposkan
>kepada mereka. Inilah yang dapat dilihat dalam
>kebanyakkan ahli MLM yang menggunakan kaedah lama.
>
>Selaras dengan perkembangan dunia IT era cyber ini,
>Sistem EM_PAY menggunakan kaedah bayaran bonus dalam
>bentuk harian dan mingguan. Pembayaran secara
>elektronik ke akaun ewallet ahli dibuat setiap dua
>minggu. Ahli boleh mengeluarkan ganjaran melalui lebih
>30 juta mesin ATM diseluruh dunia yang menerima Kad
>Debit Visa Mastercard. Ahli juga boleh menggunakan
>sistem e-banking Malayan Banking dan terus memindahkan
>ganjaran ke dalam akaun Maybank ( akan diperkembangkan
>kepada bank yang lain pada masa akan datang) 24 jam
>sehari.. Segala “ Transaction List” ditunjukkan dalam
>website perniagaan anda.
>
>WEBSITE PERCUMA
>
>Memandangkan perniagaan ini berkonsepkan e-dagang dan
>menggunakan kaedah IT, maka setiap ahli yang
>menyertainya akan menerima website peribadi
>masing-masing secara percuma untuk menjalankan
>perniagaan ini dengan lebih professional lagi
>menggunakan kaedah cyber.
>
>Dengan website tersebut banyak data dan maklumat
>penting boleh anda semak setiap masa tanpa merujuk
>kepada syarikat. Anda mempunyai “Password” untuk
>membuka website dan akaun anda, ini bermakna akaun
>anda akan selamat dan tidak dapat dicerobohi oleh
>mereka-mereka yang berniat jahat atau sebagainya.
>Antara maklumat penting yang boleh anda perolehi
>melalui website tersebut ialah :
>
>a. Statement Potensi Pendapatan (Potential Income
>Statement/ Timbunan)
>b. Jumlah Pendapatan Harian Sebenar (Actual Statement/
>Harian)
>c. Carta Hairarki Downline (Actual Geneology Tree/
>Tiada Had)
>d. Laporan Kemasukan Harian Ahli (Daily Sign Up
>Report/ Kiri dan Kanan.
>e. Statement Pendapatan Bulanan (Monthly Income
>Statement)
>f. Laporan Keluar-masuk Wang (Transaction List/
>Harian)
>g. Pemindahan Wang (Transfer Fund/ Bagi Mendapatkan
>Wang Harian)
>h. Status Akaun (Acconnt Status/ Wang Yang Tinggal
>Dalam Akaun “Up-Date”)
>
>Sebenarnya banyak lagi kemudahan lain yang boleh anda
>perolehi setiap masa dengan hanya membuka website
>perniagaan anda. Apa yang penting anda adalah akauntan
>untuk perniagaan yang anda jalankan, di mana sebelum
>ini melalui sistem MLM kaedah lama semua data dan
>maklumat ini disimpan oleh syarikat dan hanya akan
>dihantar kepada anda setiap bulan. Malahan ada
>sesetengah syarikat yang mengenakan bayaran kepada
>anda semata-mata anda ingin mendapatkan maklumat
>peribadi hairarki downline anda selama anda
>menjalankan perniagaan dalam syarikat. Bukankah EM-PAY
>satu kaedah yang terbaik bagi anda untuk mendapatkan
>pendapatan lumayan di alaf baru ini .
>
>Di samping website syarikat , anda juga diberi ruang
>oleh syarikat untuk mengiklan perniagaan anda di
>website anda sendiri untuk memudahkan segala urusan
>bagi memperkenalkan dan memberikan maklumat yang tepat
>kepada rakan-rakan anda yang berminat untuk menceburi
>perniagaan ini dari masa ke semasa.
>
>PENDAFTARAN ONLINE
>
>Pendaftaran ahli untuk menyertai perniagaan ini adalah
>secara online dalam masa antara 5 hingga 10 minit
>sahaja. Anda tidak perlu mengisi borang kemudian
>menghantarkannya kepada stokis dan kemudian menunggu
>untuk menjadi ahli.
>
>Malahan pendaftaran diluluskan automatik, di mana anda
>akan diberikan saguhati berupa bonus tajaan sebanyak
>RM15.00 bagi setiap satu unit (RM138) apabila
>seseorang itu mendaftar sebagai ahli melalui website
>perniagaan anda.
>
>Anda boleh mendaftarkan sesiapa sahaja dari seluruh
>dunia ( Buat masa ini terhad kepada China, Taiwan,
>Singapore, Malaysia, Hong Kong, Thailand), walaupun
>mereka tiada bersama anda dengan syarat telah membuat
>bayaran untuk mendapatkan “Activation Code” dari
>STOKIS yang terdapat diseluruh negara dengan kadar
>harga iaitu RM138 untuk 1 lot ( 3 lot = RM 414)
>
>PELBAGAI GANJARAN MENARIK
>
>Dengan menyertai kami anda akan menerima pelbagai
>ganjaran menarik setiap hari.
>
>Ganjaran Penajaan – RM 15.00 setiap ahli baru ditaja
>terus dimasukkan kedalam e-wallet. Tiada had jumlah
>tajaan dikenakan setiap hari.
>
>Ganjaran Pasangan – Setiap kali ada ahli yang
>menyertai anda di kiri dan kanan anda akan menerima
>ganjaran RM10.00 setiap pasangan ahli (Pair). Anda
>tidak perlu memikirkan kedudukan level ahli, kerana
>bayaran RM10.00 akan dibayar terhadap jumlah
>keseluruhan ahli di kiri dan kanan anda. Justeru
>masalah dari segi susunan dan kedudukan ahli tidak
>perlu difikirkan, apa yang penting anda hanya perlu
>fikirkan komisyen lumayan yang ditawarkan setiap kali
>ada ahli baru menyertai anda di kiri dan kanan.
>Ganjaran atau komisyen ini adalah sehingga level 10.
>Had maksima yang ditetapkan oleh syarikat bagi satu
>hari ialah 20 pasang untuk 1 lot, iaitu RM10 x 20 =
>RM200. Ini bermakna anda akan menerima RM200 setiap
>hari tidak termasuk Bonus tajaan RM19.00 (Cash From
>Direct Referral). Justeru itulah anda menerima
>pendapatan maksima RM6000 setiap bulan sekiranya anda
>membeli satu unit RM138. Ini berlaku sekiranya setiap
>hari ada kemasukan 20 pasang di bawah rangkaian anda
>iaitu RM200 x 30 hari = RM 6,000.00 setiap bulan.
>Bagaimana pula jika anda membeli 3 lot....... ini
>hanya melalui ganjaran pasangan.
>
>Ganjaran Auto Placement - Autoplacement disediakan
>bagi menentukan bahawa :
>
>a. Setiap ahli yang tidak berjaya menaja sebarang ahli
>akan mendapat RM 32,764 setiap lot.
>b. Ahli yang berjaya menaja 1 orang akan mendapat RM
>49,146 setiap lot.
>c. Ahli yang berjaya mendapat 2 ahli baru atau lebih
>akan mendapat 100% iaitu RM 65,528 setiap lot.
>
>Ganjaran World Pool
>
>Ganjaran ini diberikan kepada ahli yang berjaya manaja
>ahli Emas (Gold member = membeli 3 Lot atas nama yang
>sama akan diberi 1 mata) setiap bulan. Setiap unit
>baru dibeli RM 4.00 akan dimasukkan ke dalam World
>pool. Jumlah unit dijual di darab dengan empat dan
>dibahagikan dengan jumlah ahli emas. Contoh jumlah
>ahli baru 1000, jumlah ahli emas 50. Bermakna setiap
>ahli yang berjaya menaja 1 ahli emas akan mendapat :
>Jumlah ahli membeli 1000 X RM4 = 4000
>Jumlah ahli emas 50
>Ganjaran tajaan 1 unit ahli emas = RM 80
>
>Ganjaran dari Penggunaan Debit Kad
>
>Setiap belian dan perbelanjaan oleh anda dan ahli
>dibawah rangkaian anda akan diberi ganjaran 0.1%
>daripada jumlah perbelanjaan tersebut setiap bulan.
>Jika setiap ahli dalam rangkaian anda berbelanja RM
>1000 dan terdapat 1000 ahli, anda layak menerima
>ganjaran sebanyak RM 1,000.00 untuk setiap lot.
>
>Ganjaran Auto Maintenance
>
>Setiap kali anda mendapat ganjaran 5% akan dimasukkan
>kedalam akaun simpanan anda. Bila jumlah simpanan
>mencecah RM 138 anda akan diberi 1 lot baru. Ini
>bermakna setiap pusingan 13 level potongan auto
>maintainance sebanyak RM 3,277.00 dan digantikan
>dengan 13 lot baru. Ini bermakna penyertaan keahlian
>dengan hanya 1 lot mampu menjana 13 lot yang baru
>..... tidak termasuk ganjaran lain...............
>
>Ganjaran Lain Lain
>
>Kad keahlian EM-PAY ini mempunyai kesemua bentuk
>kemudahan yang ada pada kredit kad dan diterima oleh
>peniaga diseluruh dunia. Yang berbeza adalah ianya
>satu kad pra bayar. Oleh yang demikian anda perlu
>mengisi dengan wang yang secukupnya sebelum membuat
>pembelian. Kad yang disediakan kepada ahli EM-PAY ini
>membenarkan ahli menguruskan keewangan dengan lebih
>berkesan kerana segala perbelanjaan menggunakan kad
>akan disenarai satu persatu. Kad ini boleh digunakan
>untuk membayar segala bil utiliti, membeli tiket
>perjalanan, mengisi minyak kereta, membeli keperluan
>harian, membayar ansuran kereta, dan pelbagai
>pembelian lain termasuk pembelian online samada
>melalui internet, SMS atau terminal.
>
> Kad ini juga amat sesuai untuk semua jenis pemasaran
>rangkaian antarabangsa oleh kerana ia menyediakan satu
>cara alternatif yang hebat untuk membayar bonus secara
>mudah ringkas dan selamat kepada semua ahli yang
>terdapat di merata dunia.
>
> IPC shopping MasterCard electronic e-Credit Card
>boleh digunakan dilebih 30 juta pedagang diseluruh
>dunia
>
> Kemudahan mengeluarkan wang di lebih 900,000 ATM
>MasterCard diseluruh dunia.
>
> Ahli dilindungi insuran perjalanan sehingga RM
>500,000 termasuk ketinggalan penerbangan, penerbangan
>tertangguh dan kehilangan bagasi apabila anda membuat
>pembayaran menggunakan kad untuk perjalanan tersebut
>
> Segala pembelian menggunakan kad dilindungi sehingga
>RM 10,000 setahun dan RM 1,000 untuk setiap tuntutan
>trhadap kehilangan atau kerosakan barang yang dibeli.
>
> Insuran kemalangan peribadi berjumlah RM 50,000 yang
>disediakan oleh Jerneh Insuran Berhad.
>
> Kemudahan perkhidmatan tunda kereta PERCUMA dimana
>anda layak untuk menerima bantuan pembaikan ditepi
>jalan dan bantuan ditunda PERCUMA berjumah RM 300
>untuk setiap kali ditunda.
>
> Kemudahan 24 jam membantu mendapatkan perkhidmatan
>tukang paip dan sebagai nya jika berlaku kerosakan
>seperti paip rumah bocor atau tersumbat, terkunci atau
>tidak dapat membuka kunci dll di rumah atau kediaman
>anda.
>Daftar kat sini
> >href="http://www.my-empay.com/index.php?id=dorset115">h
>ttp://www.my-empay.com/index.php?id=dorset115


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

VoyUser Login ] Not required to post.
Post a public reply to this message | Go post a new public message
* HTML allowed in marked fields.
Message subject (required):

Name (required):

  Expression (Optional mood/title along with your name) Examples: (happy, sad, The Joyful, etc.) help)

  E-mail address (optional):

* Type your message here:


Notice: Copies of your message may remain on this and other systems on internet. Please be respectful.

[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2012 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.