VoyForums

VoyUser Login optional ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1 ]
Subject: Re: Performa 6400/200 stays always powered ON


Author:
Chicco
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 18:06:28 06/27/18 Wed
In reply to: John 's message, "Re: Performa 6400/200 stays always powered ON" on 10:09:34 06/18/18 Mon

Hi John

I replaced PRAM battery and cleaned with isopropyl alcohol. There was no corrosion, no leak for what I can tell. Only a little "green rust" on the positive battery pin connector and on the brown connector near the battery (the one just behind the PCI riser). A really tiny amount. Under the battery, on the motherboard pcb, I didn't see any corrosion or damage.
After that the performa still didn't power up. After some tries (involving removing and reseating motherboard, putting and pulling cards, reseating rams) it started and it still works ;)

I did push the reset button on the motherboard, the clock is accurate, still keeps time after days of being unplugged. I tried different cables and wall sockets, and since I moved it to another room it's connected to an UPS.
I'm using a Apple extended keyboard with a round Apple ADB mouse. (I don't remember if those were the original Performa ones, or from a PowerMacintosh, but for sure they are genuine Apple products).

After (years ago) I got a video-cassette recorder to be repaired, and I found inside it a whole lot of toy cars, I always check inside any opening :D Nothing inside the floppy drive. Quite clean.

The only things I read from your reply that I didn't try is to play with the volume buttons, and to short out the battery connector pins on motherboard. The battery is hand made, I couldn't find a replacement one, so I made a 4.5V battery pack from 3 1.5v button cells in series. It keeps time, I assume it works.

The machine now have a HD, with OS9 installed. Maybe I can try OS8.

Thank you for the service manual, it's a great thing to keep around ;)

Thank you for your precious help and troubleshooting. It's simply great that this machine still have passionate people around the world.

Chicco

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Performa 6400/200 stays always powered ONJohn (ancient)07:14:35 06/29/18 Fri


VoyUser Login ] Not required to post.
Post a public reply to this message | Go post a new public message
* HTML allowed in marked fields.
Message subject (required):

Name (required):

  Expression (Optional mood/title along with your name) Examples: (happy, sad, The Joyful, etc.) help)

  E-mail address (optional):

* Type your message here:

Choose Message Icon: [ View Emoticons ]

Notice: Copies of your message may remain on this and other systems on internet. Please be respectful.

[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2017 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.