Thursday, April 10, 2014 – VoyForums News: 'Heartbleed' vulnerability in OpenSSL
VoyForums

VoyUser Login optional ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]34 ]
Subject: Re: kebaikkan dan keburukan belajar di luar negara


Author:
nur
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 08:29:23 01/21/03 Tue
In reply to: Ace 's message, "kebaikkan dan keburukan belajar di luar negara" on 04:15:33 09/17/02 Tue

saya pernah belajar di luar negara selama 4 thn.. kebaikan dan keburukan... of course 1st of all pengalaman yg kite dapat.. bende tu kalau tak gi oversea tak dapat.... pengalaman tu termasuk la kenalan.. pendedahan dgn budaya negara tersebut.. dan biasanya kita akan terdedah bukan saya student negara tu malah negara2 lain jugak.. secara tak langsung meng`globalize`kan pemikiran kita... dan kalau kite pandai timba pengalaman byk perkara dapat kita pelajari...... dan sebut tentang pengalaman.. termasukla pengalaman baik dan pengalaman buruk... pengalaman buruk ni terjadi bila kita tak dapat disiplinkan diri dgn baik.. bila dah berjauhan dgn keluarga.. malah dah bebas dgn hidup dan duit sendiri... terpengaruh pulak dgn budaya asing yg kurang sihat... sedangkan di malaysia pun ramai student yg `rosak` inikan pula di luar negara.... tu sebab org kata kat luar negara kene pandai jaga diri elok2... bukannye ape sebab takde sape yg jaga kita.... sendiri kene jaga..... itu je la.. kalau nak tau dgn lebih detail blh hubungi saya... :)

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2012 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.