VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 05:01:40 10/26/06 Thu
Author: Marc Groothelm
Subject: Re: Meer informatie VAN DER WALLE
In reply to: Jouke 's message, "Re: Meer informatie VAN DER WALLE" on 10:00:41 10/25/06 Wed

Jouke, Bedankt voor de gegevens. Inderdaad iets over het hoofd gezien, maar ik ben blij dat er "aansluiting" is. Dat Gillis de vader van Isaak is staat op familysearch.org.. Tabblad SEARCH (Dan kan je naam vader invoeren) En dan zoeken op ISAAK VAN DER WALLE en de vaders voornaam: GILLIS. Daar staat een resultaat tussen met de geboortedatum 1668. Deze record geeft het geboortejaar van Isaak, zijn trouwdatum, de correcte naam van zijn vrouw en de naam van zijn vader: Gillis van der Walle.... De isaak van der Walle uit jouw gegevens is geboren in 1659 en in familysearch staan hier inderdaad Isaak van der Walle en Maria Gilles De Groot als ouders vermeld, maar hier staat nergens een vermelding van Maria Baljuw als echtgenoot bij.

Verder kan ik mij voorstellen dat er door familysearch een fout is gemaakt bij het invoeren van de gegevens, want jouw gegevens melden ene Gillis van der Walle, die als broer van Isaak getuige was bij het huwelijk tussen Isaak en Maria Baljuw. Misschien heeft de Familysearch index man (of hoe zo'n persoon ook heten mag, deze naam aangezien als vader)

Ten slotte was er echter wel degelijk een Gillis van der Walle in Leiden, die qua tijdspad de vader van Isaak zou kunnen zijn, die in 1636 geboren zou zijn. Er staat echter ook een Gillis vermeld die in 1636 getrouwd is met een Mrs. Gillis van der Walle, dus dat maakt het allemaal niet echt duidelijker.

Ik hoop van je te horen wat je ervan vindt.

Groeten, Marc
www.verwanten.net

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.