VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345678910 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 05:07:42 02/03/14 Mon
Author: Knut Holt
Subject: Ungå boligkjøp og bilkjøp nå - boligprisene vil falle svært


HVIS DU HAR EN VANLIG INNTEKT, LÅNER PENGER OG KJØPER BOLIG FOR NÅVÆRENDE PRISER, KOMMER DU I EN GJELDSFELLE DU ALDRI SLIPPER UT AV:

Derfor: LÅN IKKE PENGER OG KJØP IKKE BOLIG ELLER BIL NÅ

Grunnen til dette er følgende:

Norge viser alle symptomer på en farlig boligboble nå i 2014. Vi har faktisk hatt boligboble helt siden 2008, men denne har blitt blåst ytterligere opp gjennom et kartellsamarbeid mellom bankene, byggenæringen og meglerbransjen. Norske boligpriser har steget vesentlig mer enn øvrige priser i de fleste av de siste 20 år. Boligprisen har femdoblet seg, mens øvrige priser og lønninger har steget ca 60%.

Det er også økende problemene i norsk økonomi grunnet en hurtig fallende lønnsomhet på ekskport av olje, gass og øvrige råvarer. Dette vil medføre fallende inntekter for norske husstander. I tillegg har norske husstander en historisk høy gjeldsgrad. Stadigflere norske bedrifter innskrenker bemanningen drastisk for å redusere kostnadene eller utflagger uten at nye jobber skapes. Derved blir mange nordmenn også arbeidsledige etterhvert. Grunnet alt dette vil ikke norske husstander bli i stand til å betjene lån til bolig til nåværende priser, og heller ikke billån.

Vi kan nå vente et fall i boligprisene på minst 50%, men hvis en skal legge historisk matematikk til grunn kan fallet bli hele 70%. Et slikt fall skjer altid når tilstandern er slik som nå. Dette erfarte vi rundt 1990 da vi hadde omtrent samme situasjonen, men faktisk i mildere grad. Da falt boligprisene 40%. Med dagens ytterliggående situasjon tilsier faktisk matematikken 70%, det vil si et fall slik at boligprisen tilsvarer øvrige priser med hensyn til siste 20 årenes stigning.

------------------------------------------------------------------------------------------
Det argumenteres med at renta er lav og vil være lav lenge. Men den vil ikke for altid være lav. All erfaring tilsier at etter lavrenteperioder kommer perioder med høy rente. Og du skal jo også betale avdrag. Når renta heves sitter du i saksa.

Hvis objektet du kjøper er en leilighet i en gammel bygård eller noe tilsvarende gammelt, må du også huske på at bygningen etterhvert blir saneringsmoden eller rivningsmoden. Av denne grunn vil et eldre objekt, spesielt hvis det ikke har egen tomt, bli verdiløst og langsomt synke i verdi etterhvert som det tidspunktet nærmer seg.

Hvis du låner penger og kjøper bolig eller bil nå, kjøper du boligen mye dyrere enn den vil bli senere. du vil heller ikke greie å betjene gjelda, og når du så må selge boligen for å dekke deg inn, vil du fremdeles bli sittende med en betydelig gjeld og uten egen bolig.

I dagens situasjon er det livsfarlig å ta opp lån og å kjøpe bolig eller gjøre andre store investeringer. En bør vente på at fallet har skjedd og situasjonen stabilisert seg.



---------------------------------------------------------------------------------------------

Det kan imidlertid være gunstig å samle og refinansiere lån en allerede har. Men hvis du gjør det, benytt ikke finanshus som har en nær tilknytning til inkassobransjen eller lignenede, som for eksempel Svea finans. Undersøk altid om finanshuset også driver inkasso eller eier en inkassovirksomhet og benytt ikke slike. Slike finanshus er svært agressive hvis en kommer i betalingsvansker. I tillegg får slike finanshus selv alvorlige problemer under den type utvikling som en nå har i Norge og da øker deres aggressivitet ytterligere.

Knut Holt
http://www.abicana.com/nyttig-informasjon.htm

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GODE RÅD FOR SPARING TIL ALLE I DEN VANSKELIGE TIDA FREMOVER FRA 2014 - gode spareråd

- Ikke ta opp lån til hus og ikke kjøp hus nå. Vent til boligprisraset har skjedd og norsk økonomi er stabilisert igjen.

- Ikke ta opp lån og ikke kjøp ny bil nå, medmindre du absolutt trenger det. Hold heller den gamle bilen din i god stand.

- Ikke kjøp noe på kreditt. Unn deg heller billige gleder og gjenstander som du har tjent penger til.

- Ikke utskift hele stuemøblementet eller hele kjøkkeninnredningen fordi den er blitt litt gammeldags eller litt slitt. Istandsett heller hva du allerede har. Du vil fort oppdage at det nye du kjøper har dårligere slitestyrke enn det gamle du hadde og så er du like langt.

- Demp gavehysteriet ved høytider og begivenheter. De fleste som mottar en haug med gaver synes faktisk at gavene er en belstning. Prøv å avtale med familie og bekjente om å gire ned på gaveorgiene.

- Unngå dyre TV, internett og telefonabbonementer. De fleste kan faktisk dekke behovene sine ved et mobiltelefonabonnement pluss et mobilt internettabonnement.

- Vurder hvor mye strøm du bruker. Argumentene om at du skal ha jevn varme i hele huset er tull.

- Vurder å si nei til press fra tannlegen om at barna dine eller deg selv skal ha tannregulering eller kjevekirurgi. Prossessen er dyr og langvarig. De langsiktige resultatene av tannregulering og kjevekirurgi er tvilsomme og skaper uballanser som ofte skader for livet, og medfører kostnader resten av livet. Bare ved klare kosmetiske problemer og funksjonsproblemer er tannregulering og slik kirurgi berettiget, og dette vurderer du best selv. En noe uvanlig tannstilling eller kjeve-ansikts-fasong er ingen grunn til tannregulering i seg selv.

- Ikke ta plastisk kirurgi eller vurder alvorlig om du virkelig trenger det. De fleste som velger denslags ingrep er ikke stygge, men ser bare noe uvanlige ut. Mange vil bli seende mer standard ut, men blir ikke bli penere etter plastiske operasjoner, men ofte miste et sjarmerende særpreg. Som med tannregulerimng er plastisk kirurgi ofte mislykket, er kotbart og skaper ofte misdannelser som det er kostbart å rette opp siden.

- Hvis du likevel må ta opp lån til noe, ikke bruk finansieringsselskaper, men vanlig bank, og spesielt ikke finasnieringsselskaper som også driver inkassovirksomhet. Disse selskapene er mer hissige på å ta høye renter ogf gebyrer, de er agressive hvis du skulle komme i vanskeligheter. Slike selskaper kommer ofte sekv i vanskeligheter i slike tider som nå møter oss og da øker deres agressivitet.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bemnerkninger om rikets tilstand fra diveres kilder:

Om påstanden om at norsk oljeproduksjon vil øke i 2014 og fremover:

Jeg er redd en er for optimistisk. Det tekniske potensialet for økt norsk produksjon noen år fremover vil vel være der, men kostnadene for produksjonen øker og prisene faller slik at mye av produksjonen blir ulønnsom. En faktor en heller ikke regner med, er at stadigflere regioner satser på regionale ressurser fremfor å kjøpe olje utenifra, også når de regionale ressursene blir dyrere. Motivet for dette er dels proteksjonistiske og dels leveringssikkerhet, en faktor som også har en økonomisk pris. Dessuten er Norge blitt mektig upopulært i store deler av verden grunnet norske lederes arrogante oppførsel. Lederne har opptrådt like arrogant utenlands som de er vant til å opptre mot den norske befolkningen, og det har sin pris.


Om å by på bolig akkurat nå i begynnelsen av januar:

Når prisene når slike høyder som i 2008, viser historien at de gjerne faller 40%. Nå skjedde dette ikke i 2008, men bobla er blåst ytterligere opp. Vi må derfor nå regne med en prisnedgang på moinst 50%, men nedgangen vil antakelig gå i rykk og napp med kortvarige optimismeperioder på veien. Det er ingen grunn til å by høyere enn halvparten av prisantydningen, og får en ikke tilslag på det, bør en vente.

Om boligpris

Sist vi hadde en tilsvarende situasjon, rundt 1990, falt det 40% i gjennomsnitt, og for leiligheter mye mer. Nå har vi hatt 5-dobling på 20 år, mens andr priser og lønninger ikke engang er fordoblet. Folk har aldri hatt høyere gjeld. Og norsk økonomi begynner å få alvorlige problemer som vil minke folks inntekter. Og regn ikke med fortsatt likelav rente. Jeg tror vi bør regne med et fall på 50% eller mer, men det vil ta en viss tid. Skal en gå etter historisk erfaring, synker boligprisen til sammem nivå som øvrig prisstigning de siste 20 år. Det vil si over 70%.

Om boligpris.
Problemet foruten historisk høye boligpriser og historisk høy gjeldsgrad i relasjon til lønn, er at norsk økonomi faktisk sykner hen. Oljeproduksjonen er halvert siden toppen. Oljeprisen tenderer ned, og kostnadene for oljeproduksjon og oljeleting skyter i været. Øvrige norske industrier begynner også å slite, og det er prekært behov for å minske lønnskostnadene i norsk næringsliv og også det offentlige. I klartekst betyr dette at nordmenn i gjennomsnitt vil tjene langt mindre fremover. Dette kan ikke annet enn å bringe ras i boligmarkedet. All historisk erfaring tilsier at slike tilstander nettop forårsaker det. Sist under slike forhold raste det 40%, men nå er forholdene verre.

Om kommende deflasjon:

Verden har gått inn i en modus med beinhard sparing. Dette tvinger bedrifter til å nedsette prisene for å få solgt. Det blir dermed deflasjon og høykostland som Norge feies av banen. Og Nordmenn vil tjene mye mindre fremover.


Om fakturajuks fra elverket:

Juksing fra elverket eller strømselskapet med faktureringen er etter min erfaring et utbredt fenomen. De tør vanligvis ikke jukse med de større kundene, så de trikser og fikser mest med fakturaen til de små abonnentene. En bruker for tiden digitale målere hvor strømflyten måles med jevne mellomrom og en bruker priser mottatt med jevne mellomrom. Ved å måle på strategisk riktige tidspunkter, bruke priser opptatt på strategisk riktige tidspunkter, bruke en lur trappetrinnsskala for nettleien, samt forhåndsfakturere uten å restituere for mye fakturert, klarer elverket ofte å fordoble fakturaen. Jeg har også sterk mistanke om at en svindler med bevisst feilparameterisering eller feilprogrammering av måleren. Min erfaring for disse tingene er fra Østerdalsområdet, men jeg tror fenomenet er utbredt i hele landet.

boliglån , lån til bolig , DNB Nordea Danske Bank Fokus Svea Finans byggelån forbrukslån billån bil bygging

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-4
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.