VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]3 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 2.09.2003 21:36:44
Author: aloittelija
Subject: Re: "pikku tietopaketti lapiointiin"
In reply to: saalistaja 's message, ""pikku tietopaketti lapiointiin"" on 2.09.2003 18:16:02

Olen metsästänyt russelilla vasta parivuotta joten otan kantaa melko ohuella kokemuksella verrattuna tämän palstan "metsäkoneisiin". Joilla ilmeisesti on jo syntymälahjana annettu harvinainen oikeassaolemisen armolahja. Tuntuu, että vain he ja heidän koiransa ovat oikeita metsästäjiä.

Olen omalla koirallani ottanut luolasta viisi supikoiraa, eikä minun ole tarvinnut kaivaa. Osa luolista oli hiekkakankaalla ja osa louhikoissa.
Koirani on tuonut riistan ulos luolasta haukkumalla ja ärsyttämällä sitä. Ei suinkaan aina vetämällä. Oleellista on että saaliseläin ei saa vainua ihmisestä. Joskus on aikaa kulunut muutama tuntikin.

Maanpäältäkin olen joitakin supeja saanut eikä koirani silloinkaan ole suinpäin saaliin kimppuun hyökännyt, on vain pitänyt sen paikallan kunnes olen saaliin ampunut.

Metsästys on hieno harrastus ja koirat antaa siihen loistavan lisän.

Toivottavasti hermoni pitää jatkossakin ja annan koiralle mahdollisuuden työskennellä enkä menisi lapioni kanssa apuun..

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> [> [> [> Re: "pikku tietopaketti lapiointiin" -- Luolamies, 2.09.2003 22:01:40

Itsellä on monella tapaa toimivia koiria,joita käyttelen paikan mukaan.On sen verta noista omista karttunut kokemusta jotta jonkin lainen pelisilmä ja näppituntuma on olemassa.
On paikkoja joista tulee supi karkottamalla ulos ja sitten ei.Silloin saatta joutua jopa lapioimaan...
Mäyrällä tilanne muuttuu monasti kovaksikin punnerrukseksi jossa isännän ja koiran kunto punnitaan.Näissä karkottimet ja tupakkimiehet/naiset kääntää yleensä kegät kotiinpäin.
Sekin kannattaa arvon keskustelijoiden muistaa jotta jaska on alunperin koulailtu luolatouhuihin ketuilla ja mäyrillä.Supi on uusi ilmestys jonka pyynti on tuonut mukanaan monasti kovan ja vetävän koiran kun muut konstit ei isännältä onnistu.
Itse laitoin näitä taannoin sen takia että ajan koirillani paljon rahtia ja en näe siinä mitään järkeä että maksan joka reissun päälle elukka tohtorille.
Näistä muuten löytyy sitten laaja kirjo erilailla toimivia.Niitä kovien jätkien koiria,järkevästi työskenteleviä ja nykyään paljon sohva jalostuksen mukkanaan mukanaan tuomia saappaan kiillottimia.
Muuten aloittelija montako supia olisit saanut jos olisit pannut hanskat heilumaan.Kaksi vuotta 5 supia.Tuo määrä tulee monasti tuplana per reissu.
Täällä on tänään kirjoiteltu ja kommentoitu laidasta laitaan.Osa tajuaa mistä kirjoittaa.Osalla ei ole luolametsästyksen maailmasta kuin hatara kirjoista ja kavereilta kuultu toispuoleinen käsitys.No oma neuvo on jotta metsästäkää muutama vuosi ja muodostakaa sillä oma käsityksenne.Muuten menee turhaksi vinkumiseksi jos käyttökoirista turistaan sohvalta.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: "pikku tietopaketti lapiointiin" -- Jahtiveikko, 3.09.2003 9:12:39

Hienoahan se JPS on kun ei tarvitsisi kaivaa, olisihan se kaikille osapuolille paljon helpompaa. Vähän jutuistasi kuultaa läpi se että metsästelet helppoja ladonalusia ja monireikäisiä pesiä. Siellä karkoitus onnistuu usein hyvin ja silloin harvoin kun olen päässyt sellaisiin paikkoihin omalla koirallani niin kyllähän ne otukset ovat ulos tulleet mielummin kuin jääneet koiran kanssa painimaan.

Mutta kun olosuhteet maassamme vaihtelevat niin ei pitäisi mennä suurella äänellä kehumaan sitä että kaivaminen on turhaa. Olisi meillä jäänyt saalis aika tavalla vähiin jos lapioon ei olisi tartuttu. Meikäläisellä suhde yhtä karkoitettua kohden on ehkä 6-8 kaivettua. Meiltä puuttuvat kokonaan isot monireikäiset pesät ja tallinaluset. Niiden tilalla on vain kettujen kaivamia yksireikäisiä pesiä ja kiviraunioita. Niissä on käynyt jos minkälaista ja -rotuista koiraa, vetäjää ja haukkujaa ja ei se tilanne siitä miksikään muutu, jos meinaa salista saada on kaivettava. Yksireikäisessä pienessä kolossa ei vetäjä pysty vetämään eikä karkottaja voi otusta karkoittaa kun ainoa pakotie on tukossa. Tietysti voisi jäädä kyttäämään koiran poisoton jälkeen, ketulla varsinkin tämä tuottaa nopeasti tulosta ja näin tehdäänkin, supillä saa väijyä huomattavasti pidempään. Mutta miksi tehdä näin kun valmiiksi luukutetuista pesistä saa pikkuisen kaivamalla asukkaat ulos alta varttitunnin. Meilläpäin ei ole ollut tapana nostaa hanskoja pystyyn siinä vaiheessa kun koira ei pysty otusta karkoittamaan vaan silloin aloittaa koiranomistaja kanssa työskentelyn eikä lähde kotiin.

Kannattaa kierrellä vähän muuallakin jahdissa kuin vain omilla tutuilla paikoilla, nimittäin silloin saa vähän lisää sitä näkemystä ja kokemusta asioista. Näkee erilailla toimivia koiria ja isäntiä. Meikäläinen on ainakin näillä reissuilla saanut paljon kullanarvoista oppia jota sitten voi viedä eteenpäin vieraillessaan muualla.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: "pikku tietopaketti lapiointiin" -- JPS, 3.09.2003 10:59:14

ei metsästä, en omaa edes lupaa siihen. Olen vain kiinnostunut aiheesta. Kun itse en metsästä voin nähdä asioita useasta eri vinkkelistä. Keskusteleminen on hauskaa kun se on asiallissävytteistä.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: "pikku tietopaketti lapiointiin" -- saalistaja, 3.09.2003 14:01:27

Aloittelija, mitäs sitten kun, elukka ei tule ulos luolasta. Kutsutko koirasi pois ja lähdet seuraavalle pesälle?


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.