VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]3 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 8.01.2004 9:35:46
Author: Hietsu
Subject: Re: Russeli noutajana??
In reply to: Luolamies 's message, "Re: Russeli noutajana??" on 7.01.2004 23:26:32

Mäyrän metsästys on tosiaan oma lajinsa. Oma sakemanni oli viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa mäyrällä. Nartulla ikää puolitoista vuotta ja muutama supi ja pari kettua otettu. Koira kävi aluksi turhan lämpimänä.. ensimmäinen reissu opetti väärille tavoille kun kettu erehtyi niin ahtaaseen paikkaan ettei päässyt kääntymään koiraa päin. Toinenkin elukka oli onneksi kettu ja koiran saatua hieman nenänsä päälle, se ymmärsi ettei kaveriin kannata suinpäin kiinni käydä. Sen jälkeen supilla pelattiin ihan mukavasti. Koira painosti laajassa tervahaudassa supit umpiperään ja ukot kaiveli elukat päivänvaloon. Nyt koira joutui puolivahingossa mäyrän kanssa vastatusten.
Luulimme osuneemme ketun päivälevolle, mutta mäyrävaarihan se siellä majaili. Paikasta on aikaisemmin kyllä tullut mäyriä toisilla koirilla napattua, mutta viime aikojen hiljaiselon takia ajattelimme mäyrän olevan poissuljettu vaihtoehto. Koira pelasi mukavasti.. puolitoista tuntia teki mäyrällä töitä haukkui ja painosti mutta ei mennyt kiinni. Saimme koiran tässä vaiheessa kaivettua näkösälle ja vaihdoimme lopuksi mäyrillä hyvin toimivan vanhemman koiran(borderin) suorittamaan työn loppuun.

Olisin tosiaan kiinnostunut näkemään teikäläisten koiria työssä. Hankinnassa voisi olla astetta pehmeämpi terri, suurin osa sakemanneista kun ei mäyrälle työpariksi sovi ja borderin hintaluokka alkaa olla korkealla luolametsästystä ajatellen.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Luolamies, 8.01.2004 22:19:52

Kait tuo jossain järjestyy.Tuntuu vaan puhelin soivan kokoajan.Ja koiria pitäisi käydä näyttämässä siellä sun täällä.
Sillä suunnalla taitaa lähimmät rasselit olla Kurikassa ja Pietarsaaressa.Itse tulen jossain välissä Tampereen kulmille.Ja jonnekkin Ähtärin suunnallekin pitäisi suunnistella.Että kait jossain on teikäläisellä mahdollisuus tulla mukaan.Soittele tai laittele sähköpostia.


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.