VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]3 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 11.01.2004 22:24:03
Author: Puoli koiraa korkea, puolitoista pitkä
Subject: Re: Russeli noutajana??
In reply to: Mauri Mäyrä 's message, "Re: Russeli noutajana??" on 10.01.2004 17:44:49

Mitä tarkoittaa pehmeä ja mitä kova? Tarkoitatko kovalla sitä että haetaan otetta ja tapellaan "niinkuin miehet" vai sitä että koira saa painettua suvereenisti saaliin sinne minne sitä huvittaa vaikkei otetta synnykkään? Vai onko kova=veturi?

No vastaus kysymykseesi, mun kokemuksien mukaan olet sekä oikeassa että väärässä. Mäyräkoirista löytyy sekä kovia että pehmeitä ja kun otetaan huomioon mäykkyjen suosio pullakoirapiireissä nykypäivänä niin voisin kuvitella pehmeyden lisääntyvän. Jonkin verran tilannetta parantaa mäykyillä se että muotovalioon vaaditaan käyttötulos ainakin vielä. Kyllä koviakin koiria löytyy, mutta mäyriksen työskentelytapa on kyllä yleensä ottaen enemmän haukkuva kuin otetta hakeva. Sikajahdissa tämä on ainakin mun mielestä plussaa. Kunhan vaan painostaa sen verran kovaa että saa otuksen liikkeelle ja siihen ei otteita tarvita.

Mun tuttavapiirissä on ollut pari sakua, yksi parsoni, yksi kettari ja mäyriksiä sitten useampi. Parsonin matka päättyi ekaan sianpesään, toisen sakun kettu tappoi ladon alle, toinen saku oli veturi ja jäi kallioluolaan ja on siellä varmaan vieläkin. Kettari on vielä elossa, alle kaksivuotias kun on, mutta työskentelytapa on sellainen että omistaja ei uskalla päästää sitä mäyrälle. Tuntemani mäyrikset (5 kpl) taas kaikki ovat kokeneet ns. luonnollisen kuoleman tai sitten ovat vieläkin elossa, yhdeltä tosin mäyrä veti melkein kurkun auki mutta sen sai lekuri paikattua. Saalismääriä eri koirilla vaikea verrata kun omistajien aktiivisuus on sen verran vaihteleva.

Näistä työmallisista russeleista en tiedä juuri mitään, mutta jos se tosiaankin on terrierimäisesti toimiva "kova" koira joka toimii mäyrälläkin niin älkää nyt helvetissä päästäkö sitä pullakoiraantumaan! Tuollainen pelko näyttäisi palstan muiden keskustelujen perusteella olevan.

Kasvattajat, vastuu on teidän! Jos pennunhakijan autosta ei löydy vähintään yhtä lapiota, viittä taskulamppua, mutaista vaijeritaljaa, lommoja öljypohjasta ja vähintää kolmea eripituista rassia niin jättäkää pentu antamatta. :)

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Mauri Mäyrä, 12.01.2004 8:28:36

Ei missään tapauksessa pidä päästää pullakoiraksi ja siitähän tässä näiden kukkahattutätejen kanssa kättä väännetäänkin.

Kovalla en tarkoita otteeseen pyrkivää, vaan lähietäisyydellä työskentelevää, eli koira painostaa sikaa 20-30 cm etäisyydeltä ja napsii välillä persvilloista, ettei potsi pääse tulppaamaan.
Ketun ja supin kanssa voi toki mennä nippuunkin, muttei se ole mikään välttämättömyys.
Omat koirat ovat olleet sian, supin ja ketun kanssa pääasiassa maapesissä, eikä ole, kuin pieniä naarmuja kirsun päässä. Menevät supiin kiinni, mutta ote ei kestä kovin pitkään, eivätkä lähde vetämään ulos, joten kaivuuksi yleensä tuppaa menemään, ellei otus ulostaudu vapaaehtoisesti.

Olen kuullut, että mäykyissäkin on tällä tavalla kovia yksilöitä ja nippuunkin meneviä. Ne, mitä olen päässyt seuraamaan, ovat haukkumalla painostavia ja tuo työskentelyetäisyys otukseen pääsee venymään turhan pitkäksi.
Huonona puolena tässä se, että tulee kaivettua vikapaikasta, kun kaivaa tutkan perusteella koiran päältä, niin elikko onkin kolmen metrin päässä koirasta kulman takana.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Luolamies, 14.01.2004 18:31:49

Mäyräkoira mies vakuutit tekstilläsi!Vai pitäisikö sanoa kuin Idols tuomari:"sä kosketit mua"
Eli tajuat mikä pitää koiran olla jotta alkaa riistanhoito sujua.Kovuus ja hulluus pitää tosiaan osata eroittaa toisistaan.Jos tätä ei osaa tehdä,ajautuu monasti liian kovien koirien pariin.Wörkissä näitä on todella vähän.Aivan aivottomia en ole nähnyt.Tosin muutaman jo lähes käyttökelvottoman.Tasaisia työkoiria paljonkin.Ja onhan noita toki sitten täysiä pullakoiriakin rodussa.Kovasti tässä yritetään pitää näitten työkoirien puolta.Pitää vaan olla sitkeä.
Kalustolistasi sopiikin jo auttavasti aloitukseen.
Lapioita monenlaisia(tunneli,pisto,putsaus,tasakärki ja pari spesiaalia),pylväskauha,leka sekä tavallinen että halkaisu,routajuntta tai routakanki,pari rautakankea(miesten ja poikien),sinkkiämpäri+köyttä,pätkä alumiinitikkaita+HIACE 4WD
Jotain kait unohtu joo niin pihalaattoja luukuiksi.Sorkkarauta,vasara,saha+nauloja(lato&autiotalo rojekteihin)


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- veera, 14.01.2004 23:28:30

Ei tarvita muuta kuin koira ja malttia.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- veera, 14.01.2004 23:31:24

ja pistooli.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Luolamies, 15.01.2004 7:27:05

Juu,juu ja pirun hyvät eväät moneksi päiväksi...


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- veera, 15.01.2004 10:01:34

ootko varma?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Luolamies, 16.01.2004 16:07:32

Olisi juuri Sinulle veera,pari hyvää kohdetta tiedossa.Kiinnostaisiko tulla antamaan näyte?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- veera, 16.01.2004 17:49:12

Kerroppa minkälaisia?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- veera, 16.01.2004 17:50:19

LIIOITTELEMATTA


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Luolamies, 16.01.2004 18:21:43

Kohde 1 kalliopesä jossa reilua railoa jyrkänteen alle tuntuu riitävän.Kalliota on noin 15m vahvasti vaan onko sillä tässä tapauksessa juurikaan merkitystä.Riittävästi joka tapauksessa kuitenkin.Ilmeisesti supi oli tuon toisen narttuni haukussa ko paikassa.Koira on työskentelyltään hyvinkin karkoittava.Vaan ei pelannut tällä kertaa koska lopussa ei kuulunut kuin vaimeaa kuminaa.Lisäksi koira oli läpimärkä ulos tullessaan.Käytävät muuten putoavat jonkun verran jyrkästi alle menossa.Hieman jäätä,mitään muita koiristani en tuonne olisi uskaltanut laskea.En ainakaan mitään nippupeliä koska tuolla Mäyräkin monasti.Ideana oli saada koiran avulla liikettä niveliin ja muuto helpompaan reikään.Tuli vaan kova pyry päälle jotta en nyt ole varma onko asiakas kotona.
Kohde 2 mäen syrjä jossa noin 5-10 kuution murikoita hautautunut ns kiilattuun moreeniin(irtoaa pieninä muruina kangella).Täältä ei aina kuulu mitään ja tutkastakin häviää.Mäyrä kotona.
Tiedän kyllä että helpoista väljistä paikoista saa supin/ketun lähtemään monasti helpollakin,ainakin toisen kun vaan on koira joka asiaa oikein hoitaa.Mutta on sitten paikkoja josta ei saa kuin hiellä ja "jarruketujun koirilla"eli niillä jotka rauhallisesti painavat riistan peräpussiin ja pitävät siellä.Tähän reikä ja kunnon luukku seuraavaa kertaa varten.
Tällä viikolla tuli puolen tusinaa supeja joista osa tuli ulos osaa piti auttaa.Suurin piirtein puoliksi.
Niin juu ja kait olisi reilu maapesäkin.Olisiko noin 10 sisään käyntiä ja isolla alalla(50x25).Pitäisi olla myös petosia kotona.Ei kovin syväkään 12 jalkaa alkaa olla maksimi.Tämä on tullut tyhjäiltyä monasti.Mukavaa maata kaivella.Täällä käynytkin joitain gore metsästäjiä ihmettelemässä paikan kokoa.Mutta vaan ihmettelemässä.

En mitenkään halua masentaa,mutta tuo viimeksi mainittu taitaa olla mahdollisuuksien rajoissa.Kettu sieltä kyllä ulos tulee,säkällä ehkä supi tuskin sekään.No sika vaatii sen hien varmasti.
Mitenkä on jos teen eväät ja varaan paikat laitako näyttäen?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- veera, 16.01.2004 21:51:17

Meilläpäin ei ole ollenkaan tuollaisia luolia.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Maukka, 16.01.2004 22:24:59

No paskantrollaajia sitäkin enemmän.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- veera, 16.01.2004 22:39:33

Eikä ole. Miksi Maukka ja Luolamies luette niin tiukkapipoisesti näitä viestiketjuja. Koittakaa asennoitua elämään vähän positiivisemmin. Tämähän on vain kirjoitettua ajatusten vaihtoa, josta ei voi kuulla äänensävyä. Onko luolametsästäminen niin arkaluontoinen asia keskustella. Tämähän on kuitenkin sen alan harrastajien sivu. Yritetään vaikka puhua pistooleista ja siihen liittyvästä.
Oletteko käyttäneet muuten lasertähtäintä? Vaihda otsikkoa jos aihe kiinnostaa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Luolamies, 17.01.2004 8:39:49

Miksi syytät tiukkapipoksi.Itse yritin ainakin keskustella kanssasi asiallisesti ja huumorilla maustettuna.Selviin turhiin jurnaamisiin toki otan tääläkin kantaa tiukasti.
Ja olen Maukankin kanssa erimieltä.Ei tuota veeran keskustelua voi trollaukseksi laittaa.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- veera, 17.01.2004 11:02:16

anteeksi luolamies


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: Russeli noutajana?? -- Luolamies, 17.01.2004 20:37:54

Hyväksytty! Hymyillään jos tavataan!
Ja on noita helpompiakin paikkoja,saa niilläkin tulla näyttämään.Laitetaan vaikka oikein paperille asia samalla.


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.