VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]3 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 9.02.2004 13:17:43
Author: maukka
Subject: Re: ominaisuus
In reply to: veera 's message, "ominaisuus" on 8.02.2004 15:08:49

No löytyy russeleista niitä "löysempiä" ja kovempia yksilöitä. Saaliin ulosveto on hyvä ominaisuus siinä vaiheessa, kun esimerkiksi mäyrää on tarpeeksi pehmitetty .22WMR:llä poterossa tai ladonalusessa ja koira vetää kuolleen elukan ulos. Elävän elukan vetoa en näkisi tarpeelliseksi koiralle opettaa. Täällä, missä metästelen on lähes kaikki pesät joko suht helposti kaivettavia maapesiä, kivenalusia, joihin ylttää hieman pidemmällä rassilla, tai ladon / rakennuksenalusia. Kalliolouhiakin on, mutta niin harvassa, että jos niihin joutuu elukan jättämään, niin saa minun puolesta jäädä, koska mielipiteeni on, että hyvää koiraa ei kannata menettää yhden kapisen paskahänän takia. Jos ei elukkaa sillä kertaa saada, niin sen jo viimeistään ensi syksynä ampuu naapuri haaskaltaan. Vetävä koira toimii varmaan paikoissa, joissa luolastot on tilavia, mutta vaikeasti kaivettavia. Tilavia siksi, että vaikeaa on vetäminen ahtaassa putkessa, kun supi haraa tassuilla vastaan.
Toinen seikka, mikä puhuu "löysemmän" koiran puolesta on koiran koko. Itse en toivoisi 6-8kiloisten koirieni alkaa kiskomaan 15 kiloista supia, puhumattakaan siasta, ulos pesästä. Vetävän koiran pitää olla sellainen yli kymmenkiloinen tynnyri, jota ei pienet iskut ja palkeenkielet haittaa. Sen kokoisen koiran käyttöpaikat ovat normaalisti harvassa, koska isäntä joutuu menemään monasti lapion kanssa edellä tehden tilaa, että koira mahtuu rööriin. Jos vetävää tarvii, kannattaa laittaa tarhaan koiraa laidasta laitaan. Vetävää voi tarvia pari kertaa vuodessa, tosin ei juuri enempää voi käyttääkään, sessun ollessa sairaspedillä.

Toisekseen:
Nämä metsästys.netin kirjoitukset kovista, löysistä ja kovien koirien "testaamisesta" jalostukseen ovat osittain humpuukia. Jalostuksen tarkoitus on tuottaa metsästäjille käytännön riistanhoitokoiria ja mahdollisimman hyvin toimivia mettäkoiria, eikä mahdollisimman kovia, jotka tarpeentullen rökittävät kylän kovimman pitbullin. Valitettavasti joidenkin asenne luolakoirajalostukseen on juuri tuollainen. Ja tutuu jotenkin, että juuri näiden kovien koirien kannattajien piskit saavat mettää kerran pari vuodessa, eikä kolme kertaa viikossa, niinkuin pitäisi.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.