VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 31.01.2003 12:05:24
Author: ällikkä
Subject: Re: uutuuksiako ????
In reply to: P.Koskinen 's message, "Re: uutuuksiako ????" on 31.01.2003 12:01:24


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> [> [> Re: uutuuksiako ???? -- ällikkä, 31.01.2003 12:08:27

Mikä koirarotu on patteri?


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> Re: uutuuksiako ???? -- Luolamies, 31.01.2003 12:16:11

Musta Patterdale luolakoirarotu.Jalostettu kait pohjois-eglannissa tai skotlannissa.On kova otteinen luolassa.Eglannissa sotkevat russelia ja patteria sekaisin.(jahtiveikot)Kehuvat jotta virtaa piisaa maanalla.
Näköjään on sitten joku tappirusseli kasvattajakin oivaltanut pisnesraon.Mustaa väriä sekaan ja rahastamaan harvinaisuudella.
Noita mustia on muuten muutama juuri tuotu Suomeenkin.Siis puhtaita Patterdale terrejä.Ihan ovat jahtimiehillä,tulee yksi luolakoira rotu tännekin lisää.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> Re: uutuuksiako ???? -- Vuokko, 31.01.2003 16:48:09

Hyvä Luolamies,

Onko jotain linkki vinkkiä tuolle Musta Patterdale rodulle. Ihan vaan mielenkiinnolla kyselen... Olisi mukava nähdä miltä näyttävät.

Ja todella toi Black and tan ei ole meidän tappijalkojen mukainen... Kun meilläkin pitää sen valkoisen olla hallitseva. Sanoo joku jonka koira on todella tumma:)


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> Re: uutuuksiako ???? -- P. Koskinen, 31.01.2003 17:59:15

Koirarotu on Patterndale, josta myös Kennelliitossa tunnetumpi versio Lakeland terrieri. Patterndale on myös tällainen kaksijakoinen terrierirotu eli toinen on kennelliitossa ja toinen skotlannissa metsästäjillä. Netissä ei tietääkseni tällä hetkellä ole yhtään Brittien terrieriyhdyskunnan patterndalen kuvaa, mutta rodun serkku, joka on myöskin old british black and tan terrieri on mancesterin terrieri. Siinä näet jo lähemmäs patterndalea. Eli musta terrieri ja säkä muistaakseni 38-42cm tai sinne päin. Englantilaisten jahtimiesten koiran kuvia on todella vaikea löytää, sillä niitä ei yksinkertaisesti ole. Ainoat kuvat, jotka voi löytää on kasvattajan myymän koiran kotisivut. Esimerkkinä sivuttomuudesta voitaneen kertoa, että emoyhdistyksellämme on vasta nettisivut työnalla.
Lakeland terrierit ovat Englannissa terrierijaostossa samoin kuin patterit eli jahtimiesten koirien ulkomuoto poikkeaa jonnin verran näistä Kennelliiton koirista.
Itse olen näihin tutustunut "virkani" puolesta ja useampaa brittiläistä jahtimiestä haastatellut.
Vuokko: Ota noita terrierin nimiä googleen hakusanaksi, niin näet jo paljon lisää.

Terveisin Päivi Koskinen


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> Re: uutuuksiako ???? -- Vuokko, 31.01.2003 18:15:08

Iso kiitos :)
Minäpä otan googlen käyttöön...


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: uutuuksiako ???? -- milo, 1.02.2003 19:02:01

Tässä ihan hyvä linkki...
http://www.linruffkennels.00go.com/


[ Edit | View ]

[> [> [> [> [> [> [> [> [> [> Re: uutuuksiako ???? -- P. Koskinen, 1.02.2003 20:03:29

Kiitoksia Milo. Olin juuri lisäämässä tässä illalla linkkiä.
Täytyy vielä lisätä tähän Patterijuttuun sellainen pikku suola, että tämä Fell-terrieri on näissä jutuissa patterikoirana, mutta sitä esiintyy aivan omanakin rotuna Englannissa. Jottas melkoinen juttu. Ota siitä nyt selvää. Eikun matkaliput Englantiin ja varata pari kuukautta aikaa selvittää asiaa. Kun juttelee brittien kanssa luulee tietävänsä jotain ja hetkessä ei taas tiedäkään mitään. Parhaat selonteot olen itse saanut brittiläisiltä metsästäjiltä ja ne ovat olleet aivan samankaltaisi, joten uskon niihin. Tässä tapauksessa puhumme usein samasta rodusta, mutta erilaisesta koirasta, kun keskustellaan työkoirasta ja näyttelykoirasta. Kuten jo aiemmassa viestissäni kirjoitin.

Lakelandia, Patterdalesia, Fellsiä, Patterndalesia, Mancesteria ja vähän Jack Russelia mikä vaan käy mikä metsästää hyvin

Terveisin Päivi K


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.