VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 4.03.2003 18:00:42
Author: Perheellinen, aviossa
Subject: Pennun ostaminen!

Miten on tämän yhdistyksen pennun myyjien oikeudet? Myykö kukaan pentujaan lapsiperheisiin? Onko todella totta, että russeli ei sovi perheeseen, jossa on pieniä lapsia?

Terveisin Perheellinen, aviossa oleva pennun tuleva ostaja.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> Re: Pennun ostaminen! -- milo, 4.03.2003 23:32:40

Itse näen asian niin, että russelli ei ole lapsen koira alkuunkaan, mutta yhteiselo lapsen ja russellin kesken onnistuu, jos molemmilla on pelisäännöt selvillä.
Russelli ei välttämättä siedä tahatontakaan kaltoinkohtelua, mutta jos lapsi osaa käsitellä koiraa oikein ja koira tietää paikkansa laumahierarkiassa voi russelli ja lapsi olla mitä parhain parivaljakko.

Eli riippuu tapauksesta...


[ Edit | View ]

[> [> Re: Pennun ostaminen! -- Katja, 5.03.2003 8:04:52

Kyllä sopii Russeli lapsiperheisiin samalla tavalla kuin muutkin koirarodut. Ainakaan meillä ei ole ollut mitään ongelmia. Ja niin kuin Milo sanoi, jos koira tietää paikkansa laumassa ei se isottele lapsille sen enempää kuin aikuisillekkaan.


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: Pennun ostaminen! -- maria, 8.03.2003 11:39:47

Jos koira todella tietää paikkansa voi lasten kanssa eläminen onnistua, mutta jos kyseessä on ensimmäinen terrieri tai russelli perheessä voi olla että huomaamattaan koira nousee korkeammalle laumassa.. Russellit ovat taitavia ja älykkäitä koiria jotka nopeasti kuittaavat ihmisen "jos nyt tän kerran"- virheet. Riippuu myös lapsista, jos osaavat antaa koiran olla rauhassa ja ymmärtävät miten koiran luona käyttäydytään niin ehkä silloin... EHKÄ. En silti kuitenkaan koskaan suosittelisi russellia perheeseen missä on pieniä lapsia. Jos ette ole perheen kanssa käyneet tutustumassa russelleihin, suosittelen, voisitte seurata koiran ja lapsien käytöstä.


[ Edit | View ]

[> [> [> [> Re: Pennun ostaminen! -- Saara, 8.03.2003 16:15:58

Kyllä russeli sopii lapsiperheseen siinä missä muutkin koirat. Mutta ei välttämättä kannata otta sitä pentueen herkintä tai villentä. Pentu joka tulee lapsiperheeseen saisi olla aika paksunahkainen.

Itselläni on tappijalka uros joka tulee lastenkanssa toimeen, mutta on hieman varauksellinen. Sen sisko taas tulee erittäin hyvin lasten kanssa toimeen. Äidilläni on oma päiväkoti ja Ira käy lähes joka päivä töissä mukana. Siskollani on workingrussell uros joka tulee hyvin lasten kanssa toimeen (on luonteeltaan aika pehmeä). Lisäksi itselläni on Parson narttu (metsästyslinjainen, vilkas ja kovapäinen) 4.5 kk joka tulee lasten kanssa hyvin toimeen tosin yrittää joskus komennella aika reippaanlaisesti.

Sanoisinkin siis, että tärkeintä on se minkä luonteisen ottaa eikä se minkä rotuisen. Huomioon täytyy ottaa se että russelit ovat aika vaativa rotu eli koira tarvitsee paljon liikuntaa ja hyvän koulutuksen. Taisitkin kysellä aikaisemmin pentua Jackrusseleiden puolelta? En ottaisi niiden ihmisten mielipiteitä kovin raskaasti joilla ei ole omia lapsia ja jotka eivät tunne sinua. Jos todella haluat russelin varmasti löytyy sellainen Kasvattaja jonka mielestä russeli sopii perheeseesi. (vinkki: he eivät kuitenkaan ole välttämättä jackrussell liiton listoillaKannattaa siis ottaa lehti käteen ja lukea myydään koiria osastoa ;)

T. Saara ja rasselit


[ Edit | View ]

[> [> Re: Pennun ostaminen! -- Leka, 20.03.2003 21:38:35

Milo tiivisti asian aika hyvin eli homman täytyy toimia kumminkin päin,eli koira tietää paikkansa ja lapsi mitä koiralle saa tehdä.. yheistyö toimii T:4lasta ja 4 metsästävää russelia..


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.