VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 16.01.2003 9:32:18
Author: huolestunut
Subject: Re: mistä kartta russeliviidakkoon?
In reply to: anne 's message, "mistä kartta russeliviidakkoon?" on 14.01.2003 17:59:02

Täytyy ihmetellä kokeneen kasvattajan syvää rintaääntä, jos lehden myydään-palstalla on myynti-ilmoitus Jackrussellinterriereistä, kun kokeneen kasvattajat TÄYTYY tietää, että yhdistyksemme terrierit ovat ja ovat aina olleet Jack Russell Terriereitä ja lisänimikkeenä useampi yhdistyksen jäsen käyttää Working Jack Russell Terrieri. Joten luulen, ettei pelkän kartan lähettäminen kompassinkaan kera auta vaan tarvitsisi lähettää suunnistaja, joka sitä lukisi. Kuluttaja-asiamiehen kutsuminen ei auta vaikka eräs henkilö yhdestä yhdistyksestä on joskus neuvonut, sillä koirat ovat rekisteröityjä yhdistyksen kirjoille, toisin kaikilla pennunmyyjillä tulisi olla sen verran selkärankaan, että kertovat ettei näillä terriereillä voi kilpailla esim. agilityssa kuin avoimessa luokassa ja näyttelyt joihin koira voi osallistua ovat yhdistyksen omia.

Kuten jo aiemmissa teksteissä sanotaan annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan, mutta rikkaruohot tulisi kuitenkin kitkeä pois.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:

[> [> Re: mistä kartta russeliviidakkoon? -- aane, 19.01.2003 21:03:44

täytyy vain rehellisesti myöntää että olen vähän ällikällä lyöty onko nimim huolestunut (miksi et laittanut nimeäsi?) ihmetellyt minun vajaavaista? älyäni koskien meidän jack russeleita.Silloin aikoinaan kun ensimmäisen russelinini(onko oikein sanottu?) mielestäni näitä koiria kutsuttiin monellakin synonyymillä,vasta tämän toisen yhdistyksen kennelliittoon menemisen jälkeen oollaan tiekasti ryhdytty tavaamaan ja oikeinkirjoittamaan rotu oikein virallisesti:Minulle ei ole koira muuttunut miksikään ,kirjoitettiin se sitten ihan miten päin vaan mutta huomaan ja ymmärrän kyllä eron ja painotan sitä myydessäni pentuja. Minusta olet nyt joko ymmärtänyt kirjoitukseni väärin tai olet aika epäkohtelias varsinkin jos sinulla on jotain henk koht voisit kirjoittaa sen suoraan minulle siksi ohessa e-mail os. Täytyy myöskin mainita että minulta ostaneiden pentujen ihmisiltä en ole tähän päivään saaakka kuullut kuin erittäin positiivista palautetta josta voin olla ylpeä ja pidänkin kunnia-asianani kertoa russelin luonteesta,rotumääritelmästä ym mutta täytyy kyllä myöntää etten aina kaikkien fanaatikkojen perässä pysy tai sitten olen hyvin vanhanaikainen eli vielä selventäen russelirintamalla on kyllä viimeaikoina tapahtunut niin paljon etten ole perässä pysynyt,täytyisi olla aktiivinen yhdistysihminen,mutta mitäs me ei aktiiviset? Olisiko yhdistyksella tarvetta informoida jäseniään tapahtuneista muutoksista?Selventää linjanvetoja että tyhmemmät ja hitaammatkin pysyvät mukana?! terv anne Girs


[ Edit | View ]

[> [> [> Re: mistä kartta russeliviidakkoon? -- KimmoK, 20.01.2003 20:34:29

No eipäs lämmetä täällä!

Synonyymejä ja nimityksiä on monia ja niistä ehkä paras on tuo russeli, jota käytetään monasti. Koirathan eivät olekaan muuttuneet, mutta Suomen Kennelliitto ry on päättänyt käyttää suomennoksena jackrussellinterrieri nimeä. JRTCGB-SF ry ei ole tuommoista päätöstä tehnyt. Ihan vain erottumisen vuoksi oisi selvempää jättää tuo nimitys Kennelliitolle. Lisäliitteillä "Working" tai "JRTCGB-SF" voi myös erottumista tehdä meidän russelien osalta.

Viime aikoina asia on noussut tosiaankin pinnalle Kennelliiton ja sitä myötä korostuneiden näyttely&jalostus&raha&yms. -asioiden vaikutuksesta. Nimien hierominen ei ole asian pihvi - kuten Anne tuossa rivien välissä toteaakin - vaan kertoa russelien ostajille asiasta ja estää väärinkäsitykset&pettymykset.

Kaikissa virallisemmissa yhteyksissä täällä nettisivuilla ja myös yhdistyksen viime vuosien julkaisuissa, mitä jaksoin kahlata äsken läpi käytettiin nimitystä Jack Russell Terrier(i) - jackrussellinterrieri nimitystä en niistä löytänyt JRTCGB-SF:n koiria tarkoitettaessa.

Asiaa on sivuttu useissa yhdistyksen julkaisuissa ja tarina varmasti jatkuu. Myös muille muistinvirkistykseksi ja yleissivitykseksi seuraava... Vuosijulkaisussa 2002 (s.3-4) on oheinen teksti:
"
Ja sitten palaamme taas näihin päivän polttaviin asioihin. Mikä on meidän russeli? Russelistin kennelliittoon kuuluminen!

- Rotu on Jack Russell Terrier ja yhdistys on Jack Russell Terrier Club of Great Britain – Suomi Finland.

- Rotu ei kuulu kennelliittoon eikä myöskään ole sinne menossa.

- Jackrussellinterrieri/tallirusseli/tappijalkarusseli on meidän russelia pienempi, pitkäselkäisempi ja isompi rintakehäinen. Täysin eri koirarotu, joka kuuluu Kennelliittoon. Vastaa rotukuvaukseltaan Australian Jack Russell Terrieriä.

- Parsonrussellinterrieri on meidän russelin kaltainen rotu, joka kuuluu kennelliittoon. Parsonit on eriytynyt aikoja sitten meidän russellistamme ja valinneet oman kasvatuslinjansa.

- Meidän russellilla voi harrastaa agilityä ja kilpailla vaikkapa avoimen luokat voittaja-tittelistä, jos taidot ja kantti riittää.

- Meidän russellilla ei ole kilpailuoikeuksia keinoluolilla eikä sen enempää siis Lume-kokeessakaan.

- Jokaisella russelistilla on oikeus kuulua ihan mihin tahansa yhdistykseen, kerhoon, liittoon yms. SIIS JACK RUSSELL TERRIERIN OMISTAJA VOI OLLA KENNELLIITON JÄSEN.

Tällä hetkellä Iso-Britannia käy neuvottelua rotunimen käytöstä kunkin russelirodun kohdalla ja siitä mitkä koirat kuuluvat samaan rotuun ja tulisiko rekisteri aukaista, jotta meidän russelleilla olisi haluttaessa mahdollisuus päästä kennelliittoon. Tästä asiasta kuullaan varmasti myöhemmin lisää.
" (c) JRTCGB-SF ry

Tarina jatkuu sivulla 6 pentuvälityksen terveisillä, jossa jälleen painotetaan kasvattajan vastuuta: kertoa rodusta ja tilanteesta. Tätähän on tarpeeksi harrastettu, jos ei valituksia ole tullut. :-)

t.KimmoK russellinineini (yksikön 1.persoonan genetiivin komitatiivi possessiivisuffikseineen) meniköhän oikein ;-)
PS.Ja tämä kirjoitus perustui omiin mielipiteisiin ja tietoon asiasta - viisaammat korjatkoon omilla nimillään tai ilman.
PPS.Niin ja muuten kuluttajansuoja-asiamies pui elinkeinonharjoittajien ja kuluttajien välisiä kiistoja. Harva (lue: ei kukaan) kasvattaa elinkeinonaan russeleita - ainakaan näitä Kennelliiton ulkopuolisia russeleita.


[ Edit | View ]



[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.