VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345678[9]10 ]


Ar-Razi 93
Ruangan Bercerita
Selamat Kembali Bertugas

Subject: nak extra money???


Author:
hilda (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:47:57 05/06/07 Sun
(tm.net.my/124.82.16.69)

motivasi
<-- Terurut Topik --> <-- Terurut Waktu -->
[Motivasi] DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP!! PELUANG KEEMASAN ...CUBALAH....

Sun, 18 Feb 2007 19:13:15 -0800

NAK KELUAR MODAL BESAR.,TAK MAMPU,. TAKDE DUIT, TAKUT KENA TIPU, MAHAL SGT., SO
, SEKARANG NI PELUANG ANDA INGIN HIDUP MEWAH, HANYA DENGAN MODAL RM 10? ADAKAH
ANDA MAMPU? ATAU MASIH RAGU2?.

ANDA TAK PERLU RAGU-RAGU UTK MENYERTAI PROGRAM INI
KERANA PROGRAM INI TELAH DIBERI SENTUHAN YG PENUH MEYAKINKAN..
MEMANG TAK DAPAT DINAFIKAN!!
PROGRAM SEUMPAMA MEMPUNYAI POTENSI UTK MEMBERI PULANGAN YG LUMAYAN..
Pernahkah anda membaca buku yg ditulis oleh penulis no.1 Malaysia "Jutawan Dari
Plane Jupiter", Azizi Ali
atau buku "Jutawan Senyap" karya Chef Li
atau buku terlaris dunia "Rich Dad, Poor Dad" oleh Robert Kiyosaki
ataupun buku "The Lazy Man Way to A Millionaire" oleh Philip Poter??
Saya telah meneliti buku-buku tersebut & jalan utk jadi KAYA
adalah terbuka luas kpd mereka yg BIJAK MENGGUNAKAN AKAL &
MEREBUT PELUANG UTK MENGHASILKAN.
************ ********* ********* ********* *
RESIDUAL INCOME :: PENDAPATAN TAMBAHAN BERTERUSAN TANPA BEKERJA.
Sebenarnya rahsia ini adalah seperti mana yg diajar oleh
Robert Kiyosaki, "Jika Anda Mahu Sesuatu, Anda Berilah Sesuatu."
"Orang yg KAYA tak bekerja utk Wang, sebaliknya WANG bekerja untuk mereka."
UNTUK MEMASTIKAN PROGRAM YG SEHEBAT & SEMUDAH INI BERJALAN DENGAN TERATUR &
MENGHASILKAN PULANGAN YG DIKEHENDAKI,
SETIAP PESERTA DIKEHENDAKI MENGHANTAR BUKTI SUMBANGAN.
DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP!!
JIKA KITA SAMA-SAMA JUJUR & IKHLAS , IA TAK MUSTAHIL.
INSYA'ALLAH. .
RM2 BOLEH JADI RM 1 627 230.00??
************ ********* ********* ********* *
Langkah 1:
Saudara/saudari, muslimin/muslimat. .
Anda yang budiman,
sebelum anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda
membacanya terlebih dahulu.
Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di
seluruh dunia dengan bermodalkan RM10 sahaja.
Tak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang merebut
pendapatan yang lumayan ini.
Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur!
Percayalah.
Sebulan yang lalu, saya sedang melayari news groups seperti anda sekarang ini &
menjumpai artikel seperti ini yg mengajak saya melabur RM10 untuk mendapatkan
pulangan beribu ringgit!!
Mula-mula saya tak percaya.
Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak ngenakan orang sahaja!!
Tetapi seperti kebanyakan orang, saya tertanya2, jadi saya terus membaca
artikel itu.
Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat yg disertakan di
dalam artikel tersebut.
Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pada tempat Peserta 5 &
membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel
itu ke sekurang2nya 200 newsgroup (terdapat beribu2 newsgroup di internet jika
anda rajin surfing).
Selepas saya meminta pandangan beberapa orang rakan & memikirkan semula risiko
yg ada, saya membuat keputusan untuk mencubanya.
Tiada apa yg merugikan saya kecuali RM10 & 5 nombor akaun, kan ?
WELL GUESS WHAT!!
Dlm tempoh 7 hari, akaun saya mula dipenuhi WANG!!!
Saya betul-betul terkejut!
Saya ingat ia akan berhenti masuk pada bila2 masa sahaja tetapi wang itu tetap
datang!
Saya memperolehi RM 240 226.00 dalam tempoh 35 hari shj!!!
Sangat berbaloi!
Dengan hanya pelaburan sebanyak RM10!! WANG DATANG SENDIRI KE DALAM AKAUN BANK
SAYA!!!
Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yg lebih penting kenapa ia
berfungsi sebegitu.
Yg penting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan
semua langkah2 yg diperlukan.
Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yg telah diatur dalam artikel ini,
anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini.
Anggaplah program ini sebagai 1 peluang keemasan yg meningkatkan taraf ekonomi
anda.
Tahukah anda bahawa cara ini telah dipraktikkan oleh berjuta2 orang di seluruh
dunia bagi memungut derma & mengumpul modal perniagaan?
Percayalah!
dalam masa 40-50 hari anda akan memperolehi sbnyk RM 1 627 230.00 tanpa penat.
Kalau tak percaya, apa kata anda mencubanya dahulu?
Seperti saya, mungkin anda juga ragu2 dengan program seumpama ini.
Mulalah pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi
undang2?
Soalan seperti ini pernah diajukan kepada seorang peguam.
Beliau memberitahu bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter)
tetapi disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai
sistem program tersebut, maka ianya SAH di sisi undang2.
Yg paling kerap bermain di fikiran saya ketika itu ialah; Adakah ia satu
penipuan?
Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tak seperti surat berantai, di mana
pihak yg menerima seolah2 diugut utk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat
tersebut, program seperti ini tak memaksa / mengugut mana2 pihak malah ia
memberi pilihan kepada pihak yg menerima untuk mengabaikan program ini sama
sekali.
Di samping itu, dengan segala maklumat terperinci yg disertakan ia sekaligus
menjadikan program ini sebuah perniagaan yg sah & amat menguntungkan semua
pihak asalkan mereka rajin berusaha.
Adakah ia baik?
Sudah tentu YA.
Ini kerana, sesiapa sahaja yang rajin menghantar risalah ini, mereka berpeluang
besar untuk memperolehi hasil yang lumayan.
Sangat2 lumayan sebenarnya.
Apa yg PENTING untuk anda fahami ialah program ini bukanlah suatu penipuan & ia
tidak menyalahi undang2 & ia hampir TIDAK MEMPUNYAI SEBARANG RISIKO!!
Sekiranya anda JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan memperolehi
ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn usaha yg anda curahkan, malah tak
mustahil lebih dari itu.
Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.
Firman Allah SWT bermaksud:
"Iblis & syaitan menakutkan manusia dengan kerugian & kepapaan supaya jangan
menderma utk kebaikan.."
Program ini telah dicipta setelah dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas
program2 yang ada di negara2 maju & ia telah diringkaskan seberapa yg boleh
bagi memudahkan usaha para peserta.
Jumlah RM1 627 230 atau apapun jumlah yg anda inginkan sudah tidak mustahil
lagi.
Pokok pangkal, anda bertindaklan dari SEKARANG & gembelingkan usaha ke arahnya
dengan penuh keyakinan & kesungguhan.
Baca & fahamkan arahan sebelum menyertainya supaya tak berlaku penganiayaan
kepada peserta lain secara tak sengaja.
************ ********* ********* ********* *
BAGAIMANA CARANYA??
Langkah 1:
- (Abaikan jika TIADA BUKTI sumbangan )
Kemudian anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta
(tak perlu sumbang kepada peserta terdahulu kerana sudah terkeluar).
Seterusnya, bank-in RM2 kpd setiap nama & nombor akaun peserta yg terdapat pd
Senarai Nama Peserta 1 hingga 5. (Transfer Fund to other CIMB account)
Langkah 2:
- Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka anjakkan nama &
nombor akaun Peserta 1 ke Peserta terdahulu (Peserta 1 terkeluar).
Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2,
Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama &
nombor akaun anda pada ruang Peserta 5 yg tlh dikosongkan td.
Pastikan senarai nama & no akaun setiap peserta berada dlm kedudukan yg betul
bg memastikan tak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain.
ATTACHKAN JUGA BUKTI SUMBANGAN ANDA & anda cuma perlu print screen account
summary selepas membuat sumbangan.
PASTEkan didalam Paint (Start-> Accessories->Paint) & save.
kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti sumbangan anda bagi meyakinkan
peserta lain bahawa anda telah membuat sumbangan (bagi mengelak penipuan).
Langkah 3:
- Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke
sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web
diskusi, forum & message board.
Langkah 4:
- Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran
yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2
lain yg menyertai program ini akan anda terima.
Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan
anda.
Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat
& setiap seorang menjana 15 lagi peserta).
************ ********* ********* ********* *
CARA PENGIRAAN
Peserta 5 (Anda bermula di sini)
15 peserta x RM2 = RM 30.00
Peserta 4
15 peserta x (15) x RM2 = RM 450.00
Peserta 3
15 peserta x (15) x (15) x RM2 = RM 6 750.00
Peserta 2
15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2 = RM 101 250.00
Peserta 1
15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2 = RM 1 518 750.00
JUMLAH = RM 1 627 230.00
************ ********* ********* ********* *
Jangan cuba menipu.
Allah melihat apa yg anda lakukan.
Pastikan anda mengirimkan RM2 kepada peserta setelah meyertai program ini.
Sekiranya anda cuba menipu iaitu dengan meletakkan nama anda terus ke No.1,
anda hanya akan menerima wang sebanyak RM 30 sahaja.
Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga.
Anda perlu ingat, bukan semua orang berfikiran positif seperti kita.
Andainya tak ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima
sedikit sahaja kan ?
Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengepos sebanyak mungkin artikel tersebut ke
internet.
Walaupun 50% sahaja yang menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan
sebanyak RM 406 808.
Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) seperti apa
yg telah saya alami.
Sila ikuti arahan yang telah ditetapkan & imbuhan lebih RM 1 627 230 boleh
menjadi milik anda dalam tempoh 40-50 hari sahaja.
Program ini masih kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak.
Anda sekarang akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui
surat-menyurat.
Di dalam perniagaan ini anda tak menjual barang2 yg dapat dilihat tetapi
sebaliknya anda menjual perkhidmatan.
Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!!
Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh
mencubanya lagi & lagi & lagi.
SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan kerana kejujuran semua
peserta yang telah mengikuti langkah2 yg telah digariskan dengan sempurna.
Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yang
diterima oleh orang2 lain akan sampai juga ke tangan anda.
Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai & anda telah mula
berniaga!!
************ ********* ********* ********* *
Langkah 1 :
- Masukkan RM2.00 ke dalam setiap akaun dibawah.
RM2 x 5 = RM 10.00 sahaja.
SENARAI NAMA PESERTA

Peserta 1 (RM 2.00)
Nurul Hasnita binti Mohd Aris
MayBank: 112223228912
(Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 3 ke sini)

Peserta 2 (RM 2.00)
Rosdi bin Abdul Rahman
MayBank: 108010347232
(Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 4 ke sini)

Peserta 3 (RM 2.00)
Furhan bin Shamsudin
Maybank: 164043624093

(Anjakan nama & nombor akaun peserta 5 ke sini)

**Peserta 4 (RM 2.00)
Anglia Moira
Maybank: 112080381470

**Peserta 5 ( RM 2.00) ( Anda)
Galigie
Maybank: 111011204508

(Masukan nama & no.akaun anda disini - Peserta baru)
(**Nama & Nombor Akaun anda akan diganti sebagai Peserta 5)
************ ********* ********* ********* *
LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS!
DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT, NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA
& SUMBANGAN SEUMPAMANYA.
INSYA'ALLAH. .
Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group?
Melalui newsgroup iaitu laman2 web yang mengandungi diskusi, forum / message
board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang
telah membaca risalah anda.
Walaupun ia tak selamat dari segi security kerana anda tak mampu mengawal orang
bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada lebih daripada
5000 orang dalam satu masa.
Cuba anda lihat fakta ini; di seluruh dunia ada terdapat lebih daripada 32 000
laman web bercorak diskusi & pada satu2 hari, lebih daripada 5,000 orang
melawat laman web seperti berikut.
Di dalam dunia terdapat lebih kurang 2 BILLION pengguna internet yang berdaftar
& pada diri, bayangkan setiap hari dianggarkan lebih daripada 50 000 pengguna
baru mendaftarkan
berapa ramai orang yang bakal menyebarkan risalah yang mengandungi nama &
alamat anda, & setiap orang yang menyalin risalah anda akan menghantar anda
sebanyak RM2.
Sekiranya dalam masa 2 bulan 50000 orang menghantar anda RM2, anda akan
memperolehi RM 100 000!!! Banyak tu!!
************ ********* ********* ********* *
Langkah 1:
- Anda tak perlu menaip semula risalah ini.
anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah &
kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.
Langkah 2:
- Buka aplikasi 'notepad' (Start- Programs- Accessories- Notepad) & pilih menu
EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & setelah membuat perubahan yang
diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE untuk menyimpan risalah baru anda
seboleh2nya dalam bentuk
*.txt (biasanya ia automatik).
Langkah 3:
- Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web pencari spt Yahoo! utk
mencari laman2 web diskusi, forum & message board.
Antaranya saya sertakan di sini:
1. usahawan_cyberia@ yahoogroups. com
2. pemuda-keadilan@ yahoogroups. com
3. bicara_melayu_ [EMAIL PROTECTED] ps.com
4. [EMAIL PROTECTED] ups.com
5. keluarga_melayu@ yahoogroups. com
6. melayu_bestari@ yahoogroups. com
7. melayumalaysia@ yahoogroups. com
8. iklanbebasku@ yahoogroups. com
9. uitm-melaka@ egroups.com
10. [EMAIL PROTECTED] ups.com
11. [EMAIL PROTECTED] .com
12. usahawan_melayu@ yahoogroups. com
13. [EMAIL PROTECTED] com
14. [EMAIL PROTECTED] .com
15. idealis_mahasiswa@ yahoogroups. com
16. induksiaudit2003@ yahoogroups. com
17. forum-bisnis- [EMAIL PROTECTED] ps.com
18. [EMAIL PROTECTED] ps.com
19. malaysia_friends@ yahoogroups. com
20. kelabbisnesonline@ yahoogroups. com ,
21. sehatbersama@ yahoogroups. com ,
22. on_line_associates_ [EMAIL PROTECTED] s.com ,
23. extramoney_fromhome @yahoogroups. com ,
24. Ads4YourHomeBiz@ yahoogroups. com ,
25. Wilber_Malaysia@ yahoogroups. com ,
26. [EMAIL PROTECTED] .com ,
27. pas-network@ yahoogroups. com ,
28. perniagaan_melayu@ yahoogroups. com ,
29. ruang_iklan_ [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
30. qualityproducts@ yahoogroups. com ,
31. [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
32. Masyarakat_Melayu@ yahoogroups. com ,
33. keadilan_eberita@ yahoogroups. com ,
34. itjobs_malaysia@ yahoogroups. com ,
35. supremeringgit@ yahoogroups. com ,
36. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
37. Usahawan_Melayu@ yahoogroups. com ,
38. melayuhebat@ yahoogroups. com ,
39. [EMAIL PROTECTED] com ,
40. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
41. [EMAIL PROTECTED] ups.com
42. cari_duit_group@ yahoogroups. com ,
43. melayucyber@ yahoogroups. com ,
44. melayu_bestari@ yahoogroups. com ,
45. perniagaan_melayu@ yahoogroups. com ,
46. Masyarakat_Melayu@ yahoogroups. com ,
47. usahawan_cyberia@ yahoogroups. com ,
48. malaysia_friends@ yahoogroups. com ,
49. [EMAIL PROTECTED] com ,
50. [EMAIL PROTECTED] s.com ,
51. duit_sampingan@ yahoogroups. com ,
52. [EMAIL PROTECTED] s.com ,
53. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
54. Janapendapatan@ yahoogroups. com ,
55. [EMAIL PROTECTED] s.com ,
56. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
57. jutawan2002@ yahoogroups. com ,
58. malaysia_duit_ [EMAIL PROTECTED] com ,
59. maricariduit@ yahoogroups. com ,
60. masyarakat_melayu@ yahoogroups. com ,
61. melayucyberer@ yahoogroups. com ,
62. [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
63. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
64. ringgitmatrix@ yahoogroups. com ,
65. side_income@ yahoogroups. com ,
66. [EMAIL PROTECTED] .com ,
67. [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
68. wang_dari_komputer@ yahoogroups. com ,
69. iklan-groups@ yahoogroups. com ,
70. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
71. iklan-mudah@ yahoogroups. com ,
73. iklan-niaga@ yahoogroups. com ,
74. iklan-utama@ yahoogroups. com ,
75. iklan_percuma_ [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
76. [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
77. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
78. islamcarahidupku@ yahoogroups. com ,
79. keusahawanan@ yahoogroups. com ,
80. dewanperniagaanbumi putrammu@ yahoogroups. com ,
81. duit_online@ yahoogroups. com ,
82. duit_semata@ yahoogroups. com ,
83. e-perniagaan@ egroups.com ,
84. e-perniagaan@ yahoogroups. com
Langkah 4:
- Pergi ke laman2 web tersebut & pilih diskusi, forum/sebagainya & hantar
risalah anda.
Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sebagai tajuk anda & pergi ke risalah anda
tadi, pilih menu EDIT- COPY untuk menyalin & klik pada ruang untuk mengisi
risalah
anda pada laman web tersebut & pilih menu EDIT- PASTE pada Netscape / Internet
Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman
web
tersebut, tak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang
ingin mencari sumber kewangan yang sah & anda hanya menjalankan tugas anda.
Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut PERCUMA)
************ ********* ********* ********* *
Tahniah, ITU SAHAJA!
Apa yg perlu anda lakukan sekarang ialah pergi ke message board seterusnya &
ulangi langkah2 di atas.
Setiap message yg dihantar akan mengambil masa kira2 30 saat untuk muncul di
skrin anda.
Ingat!
lebih banyak anda iklankan (message board, dsb.) lebih banyak duit yang akan
anda dapat!!
Mudah kan ?
Selepas ini anda akan mula menerima wang tersebut sebelum anda sempat
mengiranya!
Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti Surat kerana jumlah kiriman wang yg anda
akan terima terlalu banyak sekali.
Anda juga boleh menggunakan nickname jika tidak mahu dikenali tetapi pastikan
alamat yg disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh sampai ke tangan yg
berhak!
Terima Kasih.
SELAMAT MENCUBA & GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT UNTUK KEPERLUAN ANDA KE JALAN YANG
ELOK & KEBAJIKAN!!
Bantulah Mereka Yg Memerlukan.
Wassalam.



____________________________________________________________________________________
Don't get soaked. Take a quick peak at the forecast
with the Yahoo! Search weather shortcut.
http://tools.search.yahoo.com/shortcuts/#loc_weather

[Non-text portions of this message have been removed]



Apa yang dicari mungkin ada di sini:
http://www.giantproduct.com
dan
http://www.bukusiber.com


Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/Motivasi/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/Motivasi/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
mailto:[EMAIL PROTECTED]
mailto:[EMAIL PROTECTED]

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
[EMAIL PROTECTED]

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

[Motivasi] DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP!! PELUANG KEEMASAN ...CUBALAH.... ali mamak
Kirimkan email ke

[ Post a Reply to This Message ]
Subject: Nak Duit Lebih-hanya 2RM saja


Author:
Blossom (color)
[ Edit | View ]

Date Posted: 13:29:34 05/06/07 Sun
(tm.net.my/124.82.16.69)

motivasi
<-- Terurut Topik --> <-- Terurut Waktu -->
[Motivasi] DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP!! PELUANG KEEMASAN ...CUBALAH....
ali mamak
Sun, 18 Feb 2007 19:13:15 -0800

NAK KELUAR MODAL BESAR.,TAK MAMPU,. TAKDE DUIT, TAKUT KENA TIPU, MAHAL SGT., SO
, SEKARANG NI PELUANG ANDA INGIN HIDUP MEWAH, HANYA DENGAN MODAL RM 10? ADAKAH
ANDA MAMPU? ATAU MASIH RAGU2?.

ANDA TAK PERLU RAGU-RAGU UTK MENYERTAI PROGRAM INI
KERANA PROGRAM INI TELAH DIBERI SENTUHAN YG PENUH MEYAKINKAN..
MEMANG TAK DAPAT DINAFIKAN!!
PROGRAM SEUMPAMA MEMPUNYAI POTENSI UTK MEMBERI PULANGAN YG LUMAYAN..
Pernahkah anda membaca buku yg ditulis oleh penulis no.1 Malaysia "Jutawan Dari
Plane Jupiter", Azizi Ali
atau buku "Jutawan Senyap" karya Chef Li
atau buku terlaris dunia "Rich Dad, Poor Dad" oleh Robert Kiyosaki
ataupun buku "The Lazy Man Way to A Millionaire" oleh Philip Poter??
Saya telah meneliti buku-buku tersebut & jalan utk jadi KAYA
adalah terbuka luas kpd mereka yg BIJAK MENGGUNAKAN AKAL &
MEREBUT PELUANG UTK MENGHASILKAN.
************ ********* ********* ********* *
RESIDUAL INCOME :: PENDAPATAN TAMBAHAN BERTERUSAN TANPA BEKERJA.
Sebenarnya rahsia ini adalah seperti mana yg diajar oleh
Robert Kiyosaki, "Jika Anda Mahu Sesuatu, Anda Berilah Sesuatu."
"Orang yg KAYA tak bekerja utk Wang, sebaliknya WANG bekerja untuk mereka."
UNTUK MEMASTIKAN PROGRAM YG SEHEBAT & SEMUDAH INI BERJALAN DENGAN TERATUR &
MENGHASILKAN PULANGAN YG DIKEHENDAKI,
SETIAP PESERTA DIKEHENDAKI MENGHANTAR BUKTI SUMBANGAN.
DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP!!
JIKA KITA SAMA-SAMA JUJUR & IKHLAS , IA TAK MUSTAHIL.
INSYA'ALLAH. .
RM2 BOLEH JADI RM 1 627 230.00??
************ ********* ********* ********* *
Langkah 1:
Saudara/saudari, muslimin/muslimat. .
Anda yang budiman,
sebelum anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda
membacanya terlebih dahulu.
Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di
seluruh dunia dengan bermodalkan RM10 sahaja.
Tak kira apa status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang merebut
pendapatan yang lumayan ini.
Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur!
Percayalah.
Sebulan yang lalu, saya sedang melayari news groups seperti anda sekarang ini &
menjumpai artikel seperti ini yg mengajak saya melabur RM10 untuk mendapatkan
pulangan beribu ringgit!!
Mula-mula saya tak percaya.
Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak ngenakan orang sahaja!!
Tetapi seperti kebanyakan orang, saya tertanya2, jadi saya terus membaca
artikel itu.
Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat yg disertakan di
dalam artikel tersebut.
Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pada tempat Peserta 5 &
membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel
itu ke sekurang2nya 200 newsgroup (terdapat beribu2 newsgroup di internet jika
anda rajin surfing).
Selepas saya meminta pandangan beberapa orang rakan & memikirkan semula risiko
yg ada, saya membuat keputusan untuk mencubanya.
Tiada apa yg merugikan saya kecuali RM10 & 5 nombor akaun, kan ?
WELL GUESS WHAT!!
Dlm tempoh 7 hari, akaun saya mula dipenuhi WANG!!!
Saya betul-betul terkejut!
Saya ingat ia akan berhenti masuk pada bila2 masa sahaja tetapi wang itu tetap
datang!
Saya memperolehi RM 240 226.00 dalam tempoh 35 hari shj!!!
Sangat berbaloi!
Dengan hanya pelaburan sebanyak RM10!! WANG DATANG SENDIRI KE DALAM AKAUN BANK
SAYA!!!
Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yg lebih penting kenapa ia
berfungsi sebegitu.
Yg penting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan
semua langkah2 yg diperlukan.
Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yg telah diatur dalam artikel ini,
anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini.
Anggaplah program ini sebagai 1 peluang keemasan yg meningkatkan taraf ekonomi
anda.
Tahukah anda bahawa cara ini telah dipraktikkan oleh berjuta2 orang di seluruh
dunia bagi memungut derma & mengumpul modal perniagaan?
Percayalah!
dalam masa 40-50 hari anda akan memperolehi sbnyk RM 1 627 230.00 tanpa penat.
Kalau tak percaya, apa kata anda mencubanya dahulu?
Seperti saya, mungkin anda juga ragu2 dengan program seumpama ini.
Mulalah pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi
undang2?
Soalan seperti ini pernah diajukan kepada seorang peguam.
Beliau memberitahu bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter)
tetapi disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai
sistem program tersebut, maka ianya SAH di sisi undang2.
Yg paling kerap bermain di fikiran saya ketika itu ialah; Adakah ia satu
penipuan?
Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tak seperti surat berantai, di mana
pihak yg menerima seolah2 diugut utk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat
tersebut, program seperti ini tak memaksa / mengugut mana2 pihak malah ia
memberi pilihan kepada pihak yg menerima untuk mengabaikan program ini sama
sekali.
Di samping itu, dengan segala maklumat terperinci yg disertakan ia sekaligus
menjadikan program ini sebuah perniagaan yg sah & amat menguntungkan semua
pihak asalkan mereka rajin berusaha.
Adakah ia baik?
Sudah tentu YA.
Ini kerana, sesiapa sahaja yang rajin menghantar risalah ini, mereka berpeluang
besar untuk memperolehi hasil yang lumayan.
Sangat2 lumayan sebenarnya.
Apa yg PENTING untuk anda fahami ialah program ini bukanlah suatu penipuan & ia
tidak menyalahi undang2 & ia hampir TIDAK MEMPUNYAI SEBARANG RISIKO!!
Sekiranya anda JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan memperolehi
ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn usaha yg anda curahkan, malah tak
mustahil lebih dari itu.
Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.
Firman Allah SWT bermaksud:
"Iblis & syaitan menakutkan manusia dengan kerugian & kepapaan supaya jangan
menderma utk kebaikan.."
Program ini telah dicipta setelah dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas
program2 yang ada di negara2 maju & ia telah diringkaskan seberapa yg boleh
bagi memudahkan usaha para peserta.
Jumlah RM1 627 230 atau apapun jumlah yg anda inginkan sudah tidak mustahil
lagi.
Pokok pangkal, anda bertindaklan dari SEKARANG & gembelingkan usaha ke arahnya
dengan penuh keyakinan & kesungguhan.
Baca & fahamkan arahan sebelum menyertainya supaya tak berlaku penganiayaan
kepada peserta lain secara tak sengaja.
************ ********* ********* ********* *
BAGAIMANA CARANYA??
Langkah 1:
- (Abaikan jika TIADA BUKTI sumbangan )
Kemudian anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta
(tak perlu sumbang kepada peserta terdahulu kerana sudah terkeluar).
Seterusnya, bank-in RM2 kpd setiap nama & nombor akaun peserta yg terdapat pd
Senarai Nama Peserta 1 hingga 5. (Transfer Fund to other CIMB account)
Langkah 2:
- Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka anjakkan nama &
nombor akaun Peserta 1 ke Peserta terdahulu (Peserta 1 terkeluar).
Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2,
Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama &
nombor akaun anda pada ruang Peserta 5 yg tlh dikosongkan td.
Pastikan senarai nama & no akaun setiap peserta berada dlm kedudukan yg betul
bg memastikan tak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain.
ATTACHKAN JUGA BUKTI SUMBANGAN ANDA & anda cuma perlu print screen account
summary selepas membuat sumbangan.
PASTEkan didalam Paint (Start-> Accessories->Paint) & save.
kemudian attachkan file tersebut sebagai bukti sumbangan anda bagi meyakinkan
peserta lain bahawa anda telah membuat sumbangan (bagi mengelak penipuan).
Langkah 3:
- Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke
sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web
diskusi, forum & message board.
Langkah 4:
- Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran
yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2
lain yg menyertai program ini akan anda terima.
Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan
anda.
Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat
& setiap seorang menjana 15 lagi peserta).
************ ********* ********* ********* *
CARA PENGIRAAN
Peserta 5 (Anda bermula di sini)
15 peserta x RM2 = RM 30.00
Peserta 4
15 peserta x (15) x RM2 = RM 450.00
Peserta 3
15 peserta x (15) x (15) x RM2 = RM 6 750.00
Peserta 2
15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2 = RM 101 250.00
Peserta 1
15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2 = RM 1 518 750.00
JUMLAH = RM 1 627 230.00
************ ********* ********* ********* *
Jangan cuba menipu.
Allah melihat apa yg anda lakukan.
Pastikan anda mengirimkan RM2 kepada peserta setelah meyertai program ini.
Sekiranya anda cuba menipu iaitu dengan meletakkan nama anda terus ke No.1,
anda hanya akan menerima wang sebanyak RM 30 sahaja.
Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga.
Anda perlu ingat, bukan semua orang berfikiran positif seperti kita.
Andainya tak ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima
sedikit sahaja kan ?
Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengepos sebanyak mungkin artikel tersebut ke
internet.
Walaupun 50% sahaja yang menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan
sebanyak RM 406 808.
Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) seperti apa
yg telah saya alami.
Sila ikuti arahan yang telah ditetapkan & imbuhan lebih RM 1 627 230 boleh
menjadi milik anda dalam tempoh 40-50 hari sahaja.
Program ini masih kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak.
Anda sekarang akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui
surat-menyurat.
Di dalam perniagaan ini anda tak menjual barang2 yg dapat dilihat tetapi
sebaliknya anda menjual perkhidmatan.
Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!!
Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh
mencubanya lagi & lagi & lagi.
SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan kerana kejujuran semua
peserta yang telah mengikuti langkah2 yg telah digariskan dengan sempurna.
Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yang
diterima oleh orang2 lain akan sampai juga ke tangan anda.
Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai & anda telah mula
berniaga!!
************ ********* ********* ********* *
Langkah 1 :
- Masukkan RM2.00 ke dalam setiap akaun dibawah.
RM2 x 5 = RM 10.00 sahaja.
SENARAI NAMA PESERTA

Peserta 1 (RM 2.00)

Zlkifli bin Mohamad
Maybank: 101245063465
(Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 3 ke sini)

Peserta 2 (RM 2.00)
Nurul Hasnita binti Mohd Aris
MayBank: 112223228912
(Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 4 ke sini)

Peserta 3 (RM 2.00)
Rosdi bin Abdul Rahman
MayBank: 108010347232
(Anjakan nama & nombor akaun peserta 5 ke sini)

**Peserta 4 (RM 2.00)
Furhan bin Shamsudin
Maybank: 164043624093

**Peserta 5 ( RM 2.00) ( Anda)
Anglia Moira
Maybank: 112080381470



(Masukan nama & no.akaun anda disini - Peserta baru)
(**Nama & Nombor Akaun anda akan diganti sebagai Peserta 5)
************ ********* ********* ********* *
LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS!
DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT, NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA
& SUMBANGAN SEUMPAMANYA.
INSYA'ALLAH. .
Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group?
Melalui newsgroup iaitu laman2 web yang mengandungi diskusi, forum / message
board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang
telah membaca risalah anda.
Walaupun ia tak selamat dari segi security kerana anda tak mampu mengawal orang
bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada lebih daripada
5000 orang dalam satu masa.
Cuba anda lihat fakta ini; di seluruh dunia ada terdapat lebih daripada 32 000
laman web bercorak diskusi & pada satu2 hari, lebih daripada 5,000 orang
melawat laman web seperti berikut.
Di dalam dunia terdapat lebih kurang 2 BILLION pengguna internet yang berdaftar
& pada diri, bayangkan setiap hari dianggarkan lebih daripada 50 000 pengguna
baru mendaftarkan
berapa ramai orang yang bakal menyebarkan risalah yang mengandungi nama &
alamat anda, & setiap orang yang menyalin risalah anda akan menghantar anda
sebanyak RM2.
Sekiranya dalam masa 2 bulan 50000 orang menghantar anda RM2, anda akan
memperolehi RM 100 000!!! Banyak tu!!
************ ********* ********* ********* *
Langkah 1:
- Anda tak perlu menaip semula risalah ini.
anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah &
kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.
Langkah 2:
- Buka aplikasi 'notepad' (Start- Programs- Accessories- Notepad) & pilih menu
EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & setelah membuat perubahan yang
diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE untuk menyimpan risalah baru anda
seboleh2nya dalam bentuk
*.txt (biasanya ia automatik).
Langkah 3:
- Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web pencari spt Yahoo! utk
mencari laman2 web diskusi, forum & message board.
Antaranya saya sertakan di sini:
1. usahawan_cyberia@ yahoogroups. com
2. pemuda-keadilan@ yahoogroups. com
3. bicara_melayu_ [EMAIL PROTECTED] ps.com
4. [EMAIL PROTECTED] ups.com
5. keluarga_melayu@ yahoogroups. com
6. melayu_bestari@ yahoogroups. com
7. melayumalaysia@ yahoogroups. com
8. iklanbebasku@ yahoogroups. com
9. uitm-melaka@ egroups.com
10. [EMAIL PROTECTED] ups.com
11. [EMAIL PROTECTED] .com
12. usahawan_melayu@ yahoogroups. com
13. [EMAIL PROTECTED] com
14. [EMAIL PROTECTED] .com
15. idealis_mahasiswa@ yahoogroups. com
16. induksiaudit2003@ yahoogroups. com
17. forum-bisnis- [EMAIL PROTECTED] ps.com
18. [EMAIL PROTECTED] ps.com
19. malaysia_friends@ yahoogroups. com
20. kelabbisnesonline@ yahoogroups. com ,
21. sehatbersama@ yahoogroups. com ,
22. on_line_associates_ [EMAIL PROTECTED] s.com ,
23. extramoney_fromhome @yahoogroups. com ,
24. Ads4YourHomeBiz@ yahoogroups. com ,
25. Wilber_Malaysia@ yahoogroups. com ,
26. [EMAIL PROTECTED] .com ,
27. pas-network@ yahoogroups. com ,
28. perniagaan_melayu@ yahoogroups. com ,
29. ruang_iklan_ [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
30. qualityproducts@ yahoogroups. com ,
31. [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
32. Masyarakat_Melayu@ yahoogroups. com ,
33. keadilan_eberita@ yahoogroups. com ,
34. itjobs_malaysia@ yahoogroups. com ,
35. supremeringgit@ yahoogroups. com ,
36. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
37. Usahawan_Melayu@ yahoogroups. com ,
38. melayuhebat@ yahoogroups. com ,
39. [EMAIL PROTECTED] com ,
40. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
41. [EMAIL PROTECTED] ups.com
42. cari_duit_group@ yahoogroups. com ,
43. melayucyber@ yahoogroups. com ,
44. melayu_bestari@ yahoogroups. com ,
45. perniagaan_melayu@ yahoogroups. com ,
46. Masyarakat_Melayu@ yahoogroups. com ,
47. usahawan_cyberia@ yahoogroups. com ,
48. malaysia_friends@ yahoogroups. com ,
49. [EMAIL PROTECTED] com ,
50. [EMAIL PROTECTED] s.com ,
51. duit_sampingan@ yahoogroups. com ,
52. [EMAIL PROTECTED] s.com ,
53. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
54. Janapendapatan@ yahoogroups. com ,
55. [EMAIL PROTECTED] s.com ,
56. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
57. jutawan2002@ yahoogroups. com ,
58. malaysia_duit_ [EMAIL PROTECTED] com ,
59. maricariduit@ yahoogroups. com ,
60. masyarakat_melayu@ yahoogroups. com ,
61. melayucyberer@ yahoogroups. com ,
62. [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
63. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
64. ringgitmatrix@ yahoogroups. com ,
65. side_income@ yahoogroups. com ,
66. [EMAIL PROTECTED] .com ,
67. [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
68. wang_dari_komputer@ yahoogroups. com ,
69. iklan-groups@ yahoogroups. com ,
70. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
71. iklan-mudah@ yahoogroups. com ,
73. iklan-niaga@ yahoogroups. com ,
74. iklan-utama@ yahoogroups. com ,
75. iklan_percuma_ [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
76. [EMAIL PROTECTED] ups.com ,
77. [EMAIL PROTECTED] ps.com ,
78. islamcarahidupku@ yahoogroups. com ,
79. keusahawanan@ yahoogroups. com ,
80. dewanperniagaanbumi putrammu@ yahoogroups. com ,
81. duit_online@ yahoogroups. com ,
82. duit_semata@ yahoogroups. com ,
83. e-perniagaan@ egroups.com ,
84. e-perniagaan@ yahoogroups. com
Langkah 4:
- Pergi ke laman2 web tersebut & pilih diskusi, forum/sebagainya & hantar
risalah anda.
Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sebagai tajuk anda & pergi ke risalah anda
tadi, pilih menu EDIT- COPY untuk menyalin & klik pada ruang untuk mengisi
risalah
anda pada laman web tersebut & pilih menu EDIT- PASTE pada Netscape / Internet
Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman
web
tersebut, tak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang
ingin mencari sumber kewangan yang sah & anda hanya menjalankan tugas anda.
Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut PERCUMA)
************ ********* ********* ********* *
Tahniah, ITU SAHAJA!
Apa yg perlu anda lakukan sekarang ialah pergi ke message board seterusnya &
ulangi langkah2 di atas.
Setiap message yg dihantar akan mengambil masa kira2 30 saat untuk muncul di
skrin anda.
Ingat!
lebih banyak anda iklankan (message board, dsb.) lebih banyak duit yang akan
anda dapat!!
Mudah kan ?
Selepas ini anda akan mula menerima wang tersebut sebelum anda sempat
mengiranya!
Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti Surat kerana jumlah kiriman wang yg anda
akan terima terlalu banyak sekali.
Anda juga boleh menggunakan nickname jika tidak mahu dikenali tetapi pastikan
alamat yg disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh sampai ke tangan yg
berhak!
Terima Kasih.
SELAMAT MENCUBA & GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT UNTUK KEPERLUAN ANDA KE JALAN YANG
ELOK & KEBAJIKAN!!
Bantulah Mereka Yg Memerlukan.
Wassalam.



____________________________________________________________________________________
Don't get soaked. Take a quick peak at the forecast
with the Yahoo! Search weather shortcut.
http://tools.search.yahoo.com/shortcuts/#loc_weather

[Non-text portions of this message have been removed]



Apa yang dicari mungkin ada di sini:
http://www.giantproduct.com
dan
http://www.bukusiber.com


Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/Motivasi/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/Motivasi/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
mailto:[EMAIL PROTECTED]
mailto:[EMAIL PROTECTED]

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
[EMAIL PROTECTED]

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

[Motivasi] DARI RM 2 ANDA BOLEH MENJADI JUTAWAN SENYAP!! PELUANG KEEMASAN ...CUBALAH.... ali mamak
Kirimkan email ke

[ Post a Reply to This Message ]
Subject: Nak cari lirik lagu Sudirman


Author:
Titinily
[ Edit | View ]

Date Posted: 08:40:36 05/08/05 Sun
(210-246-27-19.paradise.net.nz/210.246.27.19)

Hello... macam mana nak cari lirik lagu Sudirman ye. Dah cari kat webpage semua tapi tak dapat lah!

Lagu - Dinga Dinga Le - Minah Anak Pak Mat Kole... mahu bikin tunang, tapi banyak yang menghalang.

Sudirman kan yang nyanyi lagu itu??? Or am I seriously mistaken???

Kalau sesiapa tahu... email me kat titinily@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
Replies:
Subject: FOR SALE - Sustanon deca durabolin winstrol dianabol Erythropoietin Methyl 1-testosterone


Author:
nkristan@indo.net.id
[ Edit | View ]

Date Posted: 21:36:28 04/27/07 Fri
(228.subnet125-161-139.speedy.telkom.net.id/125.161.139.228)

FOR SALE !! Sustanon sustenon deca durabolin nandrolone decanoate dianabol anabol naposim anadrol anapolon clomid durabol clomiphene citrate Gonadotropina HCG Human Chorionic Gonadotropin hGH Human Growth Hormone somatropin saizen jintropin caffeine gensci igtropin orgabolin andriol testosterone undecanoate proviron norma deca cytadren Aminoglutethimidum Oxafort Maxigan Novartis Equigan Ultragan Oxandrovet Aminoglutethimide methandrostenlone Orimeten Percocet Endocet primobolan methenolone acetate winstrol azolol stanozolol cetabon Ampavit Stanosus Stanazolic Zambon Estano pets Metenol QV schering decabol stanabol stanol body research LA Pharma Oxydrol stanoject bacteriostatic water nolvadex tamoxifen citrate Hubei Huangshi Nanshang Salbutol Albuterol Sulphate diazepam Arimidex anastrozole parabolan clenbuterol spiropent Suprimo norma hellas Jurox Lab Anabolic DN Anabol Thyroid Ė T3 liothyronine sodium cytomel T4 Levothyroxine Sodium thyrax Testabol Depot methyltestosterone ephedrine HCL EPO Erythropoietin Epogen Epotrex Repoxygen laurato denandrolona Eprex syringes needles Terumo Merck Frosst Boldenon Equipoise Humatrope Lilly Intervet Laudrol Pfizer EC Labs Latvia Isotretinoin boldabol boldenone undecylenate Loefler Vardenafil super test Norvet Lab Methadone sildenafil citrate tadalafil Cortisone Acetate drostanolone propionate Mastabol Drostanozol Masterbolan Immunoglobulin Gammaglobulin decaject denkadiol dipropionate methandriol sydgroup british dragon british dispensary Methyl 1-testosterone M1T IGF-1 Adipex organon decanandrolen Andractim Androstanolone DNP 2,4- Dinitrophenol Lutalyse PGF2 prostaglandin F2 Testabol Propionate Adderall Viagra Cialis OBH12 Dobetin Liv 52 B12 cyanocobalamin Aranesp Amgen Metformin Darbepoetin Alfa Albumin Laurabolin MDMA Tulip ANABOLIC TS ANABOLIC TL ANABOLIC ST ANABOLIC BD Morphine Sulfate methadose GHB gamma hydroxybutyrate usnic acid sodium usniate Soma Watson Kynoselen Turanabol Chlorodehydromethyltestosterone Agovirin Depot methandienone Carisoprodol GennaPharm Brick Methylphenidate Concerta Ritalin Methyldienolone finaplix testogel DUPROST Dutasteride Avodart HCA hydroxy citric acid carnitor/Levocarnitine injection aspirin insulin humulin lilly xenical glucophage metformin teslac Testolactone cypionate propionate anavar oxandrolone bonavar oxanabol meridia Roche accutane norandren brovel lab nandrolona Tornel Lab ttokyo averbol Reforvit B Oxymetholone androlic bonalone masteron test enanthate Testoviron Depot Androtardyl omnadren jelfa denkall lab metil test aquatest testosterone suspension Anabrol Denkall Oximethalona Kanestron NANDRALONE CYPIONATE Acetrembo Nubain nalbuphine laurabolin reductil proscar finasteride Finaplix trinabol trenbolone acetate trenbolone enanthate THG Tetrahydrogestrinone trenabol provigil Modafinil modiodal alertec modalert Oxycontin Oxycodone Stadol NS Polycitra-K Ambien zolpidem Dornicum Norco Phentermine Alprazolam Xanax Klonopin Clonazepam Loratabs Loratadine ROHYPNOL codein Flunitrazepam Parlodel Bromocriptine mesylate Condylox Ketotifin Super Clen Dalmane flurazepam valium Codein Phosphate oxycodone hydrocodone lortab lorcet norco vicodin Tamiflu Oseltamivir levitra Rivotril Clonazopam Klonipin Calcort Methenolone Enanthate Deflazacort midazolam Ketamine Anastrozole HYDROCORTISONE Solcoseryl Sorbitol Actovegin Haemodialysate Nembutal PENTOBARBITAL Paxil PAROXETINE Wellbutrin BUPROPION Hemopure Biopure Oxyglobin Femara Letrozole Letroz GBL Gamma Butyrolactone Aromasin Exemestane Halotestin Halotestex Stenox Fluoxymesterone Lotrel Amplodipine Benazepril 4-AD 4-Androstenediol seconal secobarbital Adrafinil Olmifon Erimin nimetazepam paracetamol acetaminophen Amoxillin amoksisilin amphetamine benzedrine dextroamphetamine dexedrine methamphetamine methedrine dextrostat desoxyn ionamin OxyIr Percolone Roxicet ethex mallinckrodt medical roxane laboratories purdue pharma a-a spectrum healthcare medisca injectable ATP Adenosine Triphosphate oxydose cocaine lorazepam ativan benzodiazepine dilaudid naloxone eposino botox

etc ---

We ship worldwide. For complete pricelist / ordering information, please mention your origin country (current position) and send your mail to :

nkristan@indo.net.id

When reply to me, please empty the subject. Otherwise it will be deleted.

[ Post a Reply to This Message ]
Subject: MenJana Pendapatan Dgn MUDAH!!!


Author:
rin
[ Edit | View ]

Date Posted: 19:11:47 04/24/07 Tue
(NoHost/60.53.60.16)

KALAULAH MASYARAKAT MELAYU SEHATI INI TAK MUSTAHIL TERJADI...................

Tukarkan RM10 Menjadi RM1,XXX,XXX
Secepat Mungkin!!!
Program Ikhlas Untuk Pemodal Kecilan Multi Level

Assalamualaikum,
Saudara/saudari, muslimin/muslimat¬°K

Anda yg budiman, sblm anda menganggap surat ini tidak munasabah?, saya cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh dunia dgn bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa
status, keturunan, umur & warganegara, anda berpeluang merebut pendapatan yg lumayan ini. Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur! Percayalah¬°K

Sebulan yg lalu, saya sedang melayari news groups spt anda skrg ini & menjumpai artikel spt ini yg mengajak saya melabur RM10 utk mendapatkan pulangan beribu ringgit!! Mula2 saya tidak percaya. Ini tak lain tak bukan mesti bertujuan hendak mengenakan org shj!... ttp spt kebanyakan org, saya tertanya2, jadi saya terus membaca artikel itu. Artikel itu menyatakan bahawa hantar RM2 kpd 5 nama & alamat yg disertakan di dlm artikel tsbt. Anda kemudian diminta meletakkan nama & alamat anda pd tempat Peserta 5 & membuang nama Peserta 1, & kemudian post artikel itu ke sekurang2nya 200 newsgroup (tdpt beribu2 newsgroup di internet jika anda rajin surfing). Slps saya meminta pandangan beberapa org rakan & memikirkan semula risiko yg ada, saya membuat keputusan utk mencubanya. Tiada apa yg merugikan saya kecuali RM10 & 5 keping setem 30 sen kan? WELL GUESS WHAT!!! Dlm tempoh 7 hari, peti surat saya mula dipenuhi WANG!!! Saya betul-betul terkejut. Saya ingat ia akan berhenti masuk pd bila2 masa shj ttp wang itu tetap dtg. Saya memperolehi RM240,226.00 dlm tempoh 35 hari shj!!! Sangat berbaloi! Dgn hanya pelaburan sbnyk RM10 & 5 kpg setem 30 sen, WANG DTG SENDIRI KE DLM PETI SURAT SAYA!!!

Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yg lebih penting kenapa ia berfungsi sebegitu. Yg penting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan. Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yg tlh diatur dlm artikel ini, anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini. Anggaplah program ini sbg 1 peluang keemasan bg meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini tlh dipraktikkan oleh berjuta2 org di seluruh dunia bg memungut derma & mengumpul modal perniagaan. Percayalah¬°K dlm masa 40-50 hari anda akan memperolehi sbnyk RM1,627,230.00 tanpa penat. Kalau tdk percaya, apa kata anda mencubanya dahulu!

Spt saya, mungkin anda juga ragu2 dgn program seumpama ini. Mulalah pelbagai soalan bermain di fikiran; Adakah program ini sah di sisi undang2? Soalan spt ini pernah diajukan kpd seorang peguam. Beliau memberitahu bahawa program ini menyerupai surat berantai (chain letter) tp disebabkan setiap risalah dilengkapi dgn maklumat terperinci mengenai sistem program tersebut, maka ianya SAH di sisi undang2. Yg plg kerap bermain di fikiran saya ketika itu ialah; Adakah ia satu penipuan? Jawapannya TIDAK SAMA SEKALI kerana ia tidak spt surat berantai, di mana pihak yg menerima seolah2 diugut utk melakukan apa yg dikehendaki oleh surat tsbt, program spt ini tidak memaksa / mengugut mana2 pihak malah ia memberi pilihan kpd pihak yg menerima utk mengabaikan program ini sama sekali. Di samping itu, dgn segala maklumat terperinci yg disertakan ia sekaligus menjadikan program ini sebuah perniagaan yg sah & amat menguntungkan semua pihak asalkan mereka rajin berusaha. Adakah ia baik? Sudah tentu YA. Ini kerana, sesiapa shj yg rajin menghantar risalah ini, mereka berpeluang besar utk memperolehi hasil yg lumayan. Sangat2 lumayan sebenarnya¬°K Apa yg PENTING utk anda fahami ialah program ini bukanlah suatu penipuan & ia tidak menyalahi undang2; & ia hampir TIDAK mempunyai sbrg RISIKO!! Sekiranya anda JUJUR & RAJIN menyebarkan program ini, anda akan memperolehi ganjaran yg amat besar, bersesuaian dgn usaha yg anda curahkan, malah tidak mustahil lebih dr itu. Jika anda tidak menyertainya, kerugian akan sentiasa berada di pihak anda.

Firman Allah SWT bermaksud,
Iblis & syaitan menakutkan manusia dgn kerugian & kepapaan supaya jgn menderma utk kebaikan¡¦.

Program ini tlh dicipta stlh dibuat penelitian & kajian terperinci ke atas program2 yg ada di negara2 maju & ianya tlh diringkaskan seberapa yg boleh bg memudahkan usaha para peserta. Jumlah RM1,627,230 / apapun jumlah yg anda inginkan sudah tidak mustahil lg. Pokok pangkal, anda bertindaklan dr SEKARANG & gembelingkan usaha ke arahnya dgn penuh keyakinan &
kesungguhan. Baca & fahamkan arahan sblm menyertainya supaya tdk berlaku penganiayaan kpd peserta lain secara tdk sengaja.


Bagaimana Caranya?

Langkah1
Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta. Utk tujuan itu, anda balutkan wang kertas berjumlah RM2 dgn kertas agar tdk dpt dilihat. Utk memudahkan penghantaran & mengelakkan kecurian, sila hantarkan Wang Kertas & jgn sesekali menghantar Wang Siling kerana terlalu berat utk di pos. Anda dinasihatkan agar membalut wang tersebut di dlm kertas gelap supaya org lain tidak dpt melihat isi kandungan surat tersebut. Masukkan ke dlm sampul surat (yg berwarna coklat lebih baik). Apa yg anda lakukan ini ialah satu perkhidmatan yg sah & tidak melibatkan penipuan, jadi janganlah anda risau akan apa yg anda usahakan ini. Kemudian, pastikan setiap sampul surat berisi wang & gamkan sampul surat tsbt agar tidak mudah di buka. Seterusnya, poskan kpd setiap nama & alamat peserta yg terdapat pd Senarai Nama Peserta.


Langkah2
Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka gugurkan nama & alamat Peserta 1 drpd senarai itu. Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama & alamat anda pada ruang Peserta 5 yg tlh dikosongkan td. Pastikan senarai nama & alamat baru itu berada dlm kedudukan yg betul & pastikan juga alamat itu tepat bg memastikan tidak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain. Anda juga boleh menggunkan nama samaran jika tidak mahu dikenali.

Langkah3
Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika perlu) ke sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet spt laman-laman web diskusi, forum dan message board.

Langkah4
Kemudian, tunggulah giliran anda dgn sabar (biasanya 40-50 hariutk ganjaran yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda. Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat,dan setiap seorang menjana 15 lagi peserta).






CARA PENGIRAAN
Peserta 5 (Anda bermula di sini) 15 peserta x RM2 =RM30.00

Peserta 4
15 peserta x (15) x RM2 =RM450.00

Peserta 3
15 peserta x (15) x (15) x RM2 =RM6,750.00

Peserta 2
15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM101,250.00

Peserta 1
15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM1,518,750.00

JUMLAH =RM1,627,230.00

Jgn cuba menipu, Allah melihat apa yg anda lakukan. Pastikan anda mengirimkan RM2 kepada peserta setelah meyertai program ini. Sekiranya anda cuba menipu iaitu dgn meletakkan nama anda terus ke No.1, anda hanya akan menerima wang sbnyk RM30 shj. Oleh itu, bersabarlah kerana giliran anda akan tiba juga. Anda perlu ingat, bukan semua org berfikiran positif spt kita. Andainya tdk ramai yg menyertai program ini, tentu jumlah wang anda terima sedikit shj kan. Oleh itu anda dinasihatkan supaya mengpos sbnyk mungkin artikel tsbt ke internet. Walaupun 50% shj yg menyertainya, anda masih boleh memperolehi sumbangan sbnyk RM406,808. Saya yakin artikel2 yg anda kirim itu akan mendapat jawapan (wang) spt apa yg tlh saya alami. Sila ikuti arahan yg tlh ditetapkan & imbuhan lebih RM1,627,230 boleh menjadi milik anda dlm tempoh 40 - 50 hari sahaja. Program ini masih kekal bertahan atas dasar kejujuran semua pihak. Anda skrg akan menjadi salah seorang pemilik perniagaan melalui surat-menyurat. Di dlm perniagaan ini anda tdk menjual barang2 yg dpt dilihat ttp sebaliknya anda menjual perkhidmatan. Perkhidmatan ini terjamin selamat & dibenarkan!! Simpan salinan langkah2 ini & bila-bila masa anda memerlukan duit, anda boleh mencubanya lagi & lagi & lagi... SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan krn kejujuran semua peserta yg tlh mengikuti langkah2 yg telah digariskan dgn sempurna. Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yg diterima oleh org2 lain akan sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam senarai dan anda telah mula berniaga!!!


CARA YG PALING MUDAH :


1. Terdapat 5 nama peserta di bawah. Poskan RM2 seorang.
2. Kemudian keluarkan nama peserta pertama, anjakkan nama peserta

Ke-2 ke tempat peserta -1, peserta ke-3 ke tempat peserta ke-2, peserta ke-4 ke tempat peserta ke-3, peserta ke-5 ke tempat peserta ke-4 dan masukkan nama anda ke tempat yg ke-5.

3. kemudian edarkan risalah ini kepada orang lain.
4. apabila mereka yang lain terima, mereka juga akan anjakkan nama, maka secara automatik nama anda akan naik satu anak tangga dan menerima RM2.
5. maka lama-kelamaan nama anda akan jadi peserta ke -1 dan akan dikeluarkan bagi membolehkan rakan yg lain menerima sumbangan. Adil dan saksama untuk setiap orang.
6. Secara jujur saya katakan, sumbangan anda sebanyak RM2 seorang = RM10 dan kini anda pula akan menerima sumbangan.Insyaallah.




SENARAI NAMA PESERTA :

Peserta1

Rohani Binti Abd Kadir, B-1-13A Cemerlang Court, Jalan TC 1/3 Taman Cemerlang, 53100 Kuala Lumpur.
(*Keluarkan nama & alamat peserta ini dr senarai & anjakan Peserta 2 ke sini)

Peserta2

Ahmad Bin Jamil, ZA2-15, Lorong P. Baiduri 2, Desa Baiduri, 56000 Cheras, Kuala Lumpur.
(**Anjakan nama & alamat Peserta3 ke sini)


Peserta3

Laila bt Salim, A262 Kampung Maras,Batu Rakit ,21020 Kuala Terengganu.
(**Anjakan nama & alamat Peserta 4 ke sini)


Peserta4

Mohd zamri Rohibon, Lot 1817, Jln Sekolah Kg Labuhan Dagang, 42700 Banting, Selangor D,E.
(**Anjakan nama & alamat Peserta 5 ke sini)

Peserta5

NURIN HAFNI HUSAIN, Lot 2585 kg Dewan Beta, 15100 Kota Bharu, Kelantan.
(*** Tuliskan nama & alamat anda disini sebagai Peserta 5 - baru)


LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS!
DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT
NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA.
INSYA ALLAH¬°K
-------------------C-------------------

Bagaimana Utk Mengiklankan Ke News Group?

Melalui newsgroup iaitu laman2 web yg mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yg telah membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dr segi security kerana anda tidak mampu mengawal org
bawahan anda, ttp anda boleh menyebarkan risalah anda kpd lbh drpd 5000 org dlm satu masa. Cuba anda lihat fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih drpd 32,000 laman web bercorak diskusi & pd satu2 hari, lbh drpd 5,000 org melawat laman web spt berikut. Di dlm dunia terdapat lbh kurang 2 BILLION pengguna internet yg berdaftar & pd setiap hari dianggarkan lbh drpd 50,000 pengguna baru mendaftarkan diri, bayangkan berapa ramai org yg bakal menyebarkan risalah yg mengandungi nama & alamat anda, & setiap org yg menyalin risalah anda akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dlm masa 2 bulan 50000 org menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu¬°K

Langkah1
Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.

Langkah2
Buka aplikasi 'notepad' (Start-Programs-Accessories-Notepad) & pilih menu EDIT-PASTE utk memaparkan risalah anda & stlh membuat perubahan yg diterangkan di atas, pilih menu FILE-SAVE utk menyimpan risalah baru anda seboleh2nya dlm bentuk *.txt (biasanya ia automatik).

Langkah3
Buka Netscape / Internet Explorer & pergi ke laman web pencari spt Yahoo! utk mencari laman2 web diskusi, forum & message board. Antaranya saya sertakan disini.
1. usahawan_cyberia@yahoogroups.com
2. pemuda-keadilan@yahoogroups.com
3. bicara_melayu_semasa@yahoogroups.com
4. mlm_melayu@yahoogroups.com
5. keluarga_melayu@yahoogroups.com
6. melayu_bestari@yahoogroups.com
7. melayumalaysia@yahoogroups.com
8. iklanbebasku@yahoogroups.com
9. uitm-melaka@egroups.com
10. 05e_dagang@yahoogroups.com
11. melayu2@yahoogroups.com
12. usahawan_melayu@yahoogroups.com
13. jenaka@yahoogroups.com
14. kmu-net@yahoogroups.com
15. idealis_mahasiswa@yahoogroups.com
16. induksiaudit2003@yahoogroups.com
17. forum-bisnis-muslim@yahoogroups.com,
18. surirumah@yahoogroups.com,
19. malaysia_friends@yahoogroups.com,
20. kelabbisnesonline@yahoogroups.com,
21. sehatbersama@yahoogroups.com,
22. on_line_associates_group@yahoogroups.com,
23. extramoney_fromhome@yahoogroups.com,
24. Ads4YourHomeBiz@yahoogroups.com,
25. Wilber_Malaysia@yahoogroups.com,
26. kelakar@yahoogroups.com,
27. pas-network@yahoogroups.com,
28. perniagaan_melayu@yahoogroups.com,
29. ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com,
30. qualityproducts@yahoogroups.com,
31. hidayahnet@yahoogroups.com,
32. Masyarakat_Melayu@yahoogroups.com,
33. keadilan_eberita@yahoogroups.com,
34. itjobs_malaysia@yahoogroups.com,
35. supremeringgit@yahoogroups.co,
36. myniaga2u@yahoogroups.com,
37. Usahawan_Melayu@yahoogroups.com,
38. melayuhebat@yahoogroups.com,
39. mind_A@yahoogroups.com,
40. infoniaga@yahoogroups.com,
41. Menganggur@yahoogroups.com
42. cari_duit_group@yahoogroups.com,
43. melayucyber@yahoogroups.com,
44. melayu_bestari@yahoogroups.com,
45. perniagaan_melayu@yahoogroups.com,
46. Masyarakat_Melayu@yahoogroups.com,
47. usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
48. malaysia_friends@yahoogroups.com,
49. bisnes@yahoogroups.com,
50. buatduit@yahoogroups.com,
51. duit_sampingan@yahoogroups.com,
52. ezbiznes@yahoogroups.com,
53. help2uatm@yahoogroups.com,
54. Janapendapatan@yahoogroups.com,
55. janawang@yahoogroups.com,
56. jom_iklan@yahoogroups.com,
57. jutawan2002@yahoogroups.com,
58. malaysia_duit_mlm@yahoogroups.com,
59. maricariduit@yahoogroups.com,
60. masyarakat_melayu@yahoogroups.com,
61. melayucyberer@yahoogroups.com,
62. moneyx2003@yahoogroups.com,
63. MyNiaga2U@yahoogroups.com,
64. ringgitmatrix@yahoogroups.com,
65. side_income@yahoogroups.com,
66. tunai4u@yahoogroups.com,
67. uptrendnet@yahoogroups.com,
68. wang_dari_komputer@yahoogroups.com,
69. iklan-groups@yahoogroups.com,
70. iklan-mlm@yahoogroups.com,
71. iklan-mudah@yahoogroups.com,
72. "iklan-niaga" ,
73. iklan-niaga@yahoogroups.com,
74. iklan-utama@yahoogroups.com,
75. iklan_percuma_online@yahoogroups.com,
76. iklanboard@yahoogroups.com,
77. iklanduit@yahoogroups.com,
78. islamcarahidupku@yahoogroups.com,
79. keusahawanan@yahoogroups.com,
80. dewanperniagaanbumiputrammu@yahoogroups.com,
81. duit_online@yahoogroups.com,
82. duit_semata@yahoogroups.com,
83. e-perniagaan@egroups.com,
84. e-perniagaan@yahoogroups.com



Langkah4
Pergi ke laman2 web tsbt & pilih diskusi, forum / sebagainya & hantar risalah anda. Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sbg tajuk anda & pergi ke risalah anda td, pilih menu EDIT- COPY utk menyalin & klik pd ruang utk mengisi risalah anda pd laman web tsbt & pilih menu EDIT-PASTE pd Netscape / Internet Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki utk mendaftar diri pd laman web tersebut, tdk mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kpd mereka yg ingin mencari sumber kewangan yg sah & anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan shj stlh memastikan yg program tsbt PERCUMA)

Tahniah... ITU SAHAJA! Apa yg perlu anda lakukan skrg ialah pergi ke message board seterusnya & ulangi langkah2 di atas. Setiap message yg dihantar akan mengambil masa kira2 30 saat utk muncul di skrin anda. Ingat¬°K lebih banyak anda iklankan (message board dsb) lebih banyak duit yg akan anda dapat!! Mudah kan? Slps ini anda akan mula menerima wang tsbt sblm anda sempat mengiranya! Malah, anda mungkin perlu menyewa Peti Surat kerana jumlah kiriman wang yg anda akan terima terlalu banyak sekali. Anda juga boleh menggunkan nickname jika tidak mahu dikenali ttp pastikan alamat yg disertakan adalah tepat agar surat tersebut boleh sampai ke tangan yh hak!

Terima Kasih.
SELAMAT MENCUBA
& GUNAKANLAH DUIT TERSEBUT KE JALAN KEBAJIKAN!!!
Bantulah Mereka Yg Memerlukan¬°K
Wassalam

[ Post a Reply to This Message ]
Subject: Mencari wang lebih - hanya RM 2.00 sahaja


Author:
surirumah@yahoogroups.com
[ Edit | View ]

Date Posted: 18:10:47 04/14/07 Sat
(NoHost/60.53.21.131)

Account Number: 101217713157 BSA
Date
Time Transaction
Details Effective Date From Account
To Account Amount (RM) Status
Reference
10 APR 2007, TUE,21:58 3rdPartyTransfer - 101217713157 2.00 Successful
3rdPartyTransfer (AB. RAZAK BIN OSMAN) 114301155548 1192420044
10 APR 2007, TUE,21:57 3rdPartyTransfer - 101217713157 2.00 Successful
3rdPartyTransfer (MAZITA BT ABD GHANI) 156123514884 1192419885
10 APR 2007, TUE,21:56 3rdPartyTransfer - 101217713157 2.00 Successful
3rdPartyTransfer (RUSLI B KAMARUDDIN) 107059215554 1192419761
10 APR 2007, TUE,21:54 3rdPartyTransfer - 101217713157 2.00 Successful
3rdPartyTransfer (MOHD RAMZI RAKHANI) 107095717799 1192419542
10 APR 2007, TUE,21:52 3rdPartyTransfer - 101217713157 2.00 Successful
3rdPartyTransfer (MOHAMAD KHAIZUL BIN) 164397930922 1192419243

Assalamualaikum.
USAHA ITU TANGGA KEJAYAAN. APA MATLAMAT ANDA?? WANG!!!
OLEH ITU MARI SAMA-SAMA MENJANA KEWANGAN KITA
DALAM GROUP INI.
JANGAN KETINGGALAN.
BERKAT USAHA KEJUJURAN YANG IKHLAS DARI HATI KITA. ALLAH AKAN MEMBERKATI APA YANG KITA LAKUKAN. INSHA-ALLAH.
KEPADA PEMEGANG2 AKAUN BANK2 DIMALAYSIA, BERTINDAK
SEGERA...
Ini pasti tak merugikan anda. percayalah. Untuk anda semua, sila luangkan sedikit masa membaca email di bawah ini, mudah-mudahan dibuka pintu hati untuk mencuba.
*******
MARI MEMANFAATKAN PENGUNAAN
MAYBANK, MAYBANK2U.COM, BCB, BSN, EON BANK, HONG LEONG BANK, TABUNG HAJI, HONG KONGBANK, RHB BANK, BANK ISLAM
ATAU APA SAHAJA..
USAHA UNTUK MENAMBAHKAN PENDAPATAN...
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua....Selamat berkenalan. Saya ada sesuatu nak kongsi dengan anda semua, seikhlas hati saya. Saya minta anda baca keratan berikut dengan sabar dan teliti... Sepertimana saya telah buat sebelum ini.
DARI RM2.00 ANDA BOLEH MENJADIKAN IA BANYAK.
JIKA KITA SAMA-SAMA JUJUR DAN IKHLAS, IANYA TIDAK
MUSTAHIL. INSYA-ALLAH...
Assalamualaikum dan salam sejahtera Saudara/saudari, muslimin/muslimat,
Anda yang budiman, sebelum anda menganggap surat ini tidak munasabah, saya cadangkan supaya anda membacanya terlebih dahulu. Selamat datang ke laman informasi kewangan rakyat Malaysia & luar negara di seluruh dunia dgn bermodalkan RM10 sahaja. Tidak kira apa status, keturunan, umur &
warganegara, anda berpeluang merebut pendapatan yang lumayan ini.
Wang akan mengalir masuk walaupun anda sedang tidur!
WANG DATANG SENDIRI KE DALAM AKAUN BANK SAYA!!! Logik Ke???
Ok Saya akan terangkan macam mana ia berfungsi & yang lebih penting kenapa ia berfungsi sebegitu. Yang penting, anda cetak artikel ini SEKARANG utk memudahkan anda mendapatkan semua langkah2 yg diperlukan.Saya pasti, jika anda mengikuti langkah2 yang telah diatur dalam artikel ini, anda akan mula membuat duit sblm habis penghujung minggu ini. Anggaplah program ini sebagai 1 peluang keemasan yang meningkatkan taraf ekonomi anda. Tahukah anda bahawa cara ini telah dipraktikkan oleh berjuta2 orang di seluruh dunia bagi memungut derma & mengumpul modal perniagaan.
BAGAIMANA CARANYA???.
Langkah1

Pertama sekali anda dikehendaki menghulurkan sumbangan RM2 shj kpd setiap peserta. Seterusnya, bank-in kpd setiap nama & nombor peserta yg terdapat pd Senarai Nama Peserta.
Anda juga boleh transfer terus guna online.(Internet Banking) Transfer to 3rd party atau Interbank.
Langkah2
Setelah setiap peserta menerima sumbangan drpd anda, maka gugurkan nama & nombor akaun Peserta 1 drpd senarai itu.
Anjakkan nama Peserta 2 ke ruang Peserta 1, Peserta 3 ke ruang Peserta 2, Peserta 4 ke ruang Peserta 3, Peserta 5 ke ruang Peserta 4 & masukkan nama & nombor akaun anda pada ruang Peserta 5 yg tlh dikosongkan td. Pastikan senarai nama & nombor akaun baru itu berada dlm kedudukan yg betul & pastikan juga ianya tepat bg memastikan tidak berlaku sbrg penganiayaan kpd peserta lain.
Langkah3
Kemudian, poskan artikel ini (boleh dibuat pengubahsuaian jika
perlu) ke sekurang2nya 200 news group yg terdapat di internet
spt laman-laman web diskusi,forum dan message board.
Langkah4
Kemudian, tunggulah giliran anda dengan sabar (biasanya 40-50 hari utk ganjaran yg lbh besar) utk mencapai matlamat ini bilamana wang kiriman drpd peserta2 lain yg menyertai program ini akan anda terima. Semakin ramai yg menyertai program ini, maka semakin berkembanglah kedudukan anda.
Sila lihat carta sebagai rujukan (andaian 15 peserta menyertai setiap peringkat,dan setiap seorang menjana 15 lagi peserta).
TEORI PENGIRAAN
Peserta 5 (Anda bermula di sini)
15 peserta x RM2 =RM30.00
Peserta 4
15 peserta x (15) x RM2 =RM450.00
Peserta 3
15 peserta x (15) x (15) x RM2 =RM6,750.00
Peserta 2
15 peserta x (15) x (15) x (15) x RM2 =RM101,250.00

Peserta 1
15 peserta x (15) x (15) x (15) x (15) x RM2
=RM1,518,750.00
JUMLAH =RM1,627,230.00
Mari sama-sama buktikan
Jangan cuba menipu,
SILA INGAT bahawa program ini masih terus bertahan kerana kejujuran semua peserta yang telah mengikuti langkah2 yang telah digariskan dengan sempurna. Cuba anda bayangkan, jika anda jujur, program ini akan berterusan & duit yang diterima oleh orang2 lain akan sampai juga ke tangan anda. Hantarkannya sekarang, masukkan nama anda dalam
senarai dan anda telah mula berniaga.....!!
SENARAI NAMA PESERTA
(SUMBANGKAN RM 2 KEPADA PESERTA 1 HINGGA 5)
PESERTA 1
MOHD RAMZI BIN RAKHANI
790624-02-5433
Maybank : 107095717799
(**Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 2 ke sini)
PESERTA 2
RUSLI BIN KAMARUDDIN
550915-08-6495
Maybank: 107059215554
(**Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 3 ke sini)
PESERTA 3
MAZITA ABD GHANI
730325-11-5442
Maybank: 156123514884
(**Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 4 ke sini)





PESERTA 4
AB RAZAK BIN OSMAN
Maybank: 114301155548


(**Anjakan nama & Nombor Akaun Peserta 5 Ke Sini)


PESERTA 5
SOPHIANNE BT. OMAR
730311-01-5360
Maybank: 101217713157

(*** Tuliskan nama & Nombor Akaun anda disini sebagai Peserta 5 -baru)
#ATTACHKAN BUKTI SUMBANGAN ANDA
(Print Screen logout summary akaun maybank2u.com anda sebagai bukti sumbangan)
LAKUKAN DENGAN PENUH IKHLAS! DERMA & SUMBANGLAH KPD PESERTA TERSEBUT NESCAYA ANDA JUGA AKAN MENERIMA DERMA & SUMBANGAN SEUMPAMANYA. INSYA-LLAH...
Bagaimana Untuk Mengiklankan Ke News Group? Melalui newsgroup iaitu laman2 web yang mengandungi diskusi, forum / message board, anda boleh mendapat keuntungan tanpa mengenali / mengetahui siapa yang telah
membaca risalah anda. Walaupun ia tidak selamat dari segi security kerana anda tidak mampu mengawal orang bawahan anda, tetapi anda boleh menyebarkan risalah anda kepada lebih daripada 5000 orang dalam satu masa. Cuba anda lihat fakta ini, di seluruh dunia ada terdapat lebih daripada 32,000 laman web bercorak diskusi & pada satu2 hari, lebih daripada 5,000 orang melawat laman web seperti berikut. Di dalam dunia terdapat lebih kurang 2 BILLION pengguna internet yang berdaftar & pada diri, bayangkan setiap hari dianggarkan lebih daripada 50,000 pengguna baru mendaftarkan berapa ramai orang yang bakal menyebarkan risalah yang mengandungi nama & alamat anda, & setiap orang yang menyalin risalah anda akan menghantar anda sebanyak RM2. Sekiranya dalam masa 2 bulan 50000 orang menghantar anda RM2, anda akan memperolehi RM100,000!!! Banyak tu.
Langkah 1
Anda tidak perlu menaip semula risalah ini, anda hanya perlu pilih menu EDIT-SELECT ALL utk memilih seluruh risalah & kemudian pilih menu EDIT-Copy utk menyalin risalah anda.
Langkah 2
Klik Compose new message dan PASTE utk meyalin risalah asal. Kemudian editkan risalah asal dengan mengisi maklumat anda dan menganjakkan peserta-peserta awal.
Isikan Subject dan Save as Draft.( bagi memudahkan anda untuk membuat promosi dimasa akan datang)
Langkah3
Pergi ke folder DRAFT buka risalah yg telah anda save sebelum ini dan hantarkan ke forum2 dibawah dan diskusi2 lain. (Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah & anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut PERCUMA)
1.usahawan_cyberia@yahoogroups.com
2.pemuda-keadilan@yahoogroups.com
3.bicara_melayu_semasa@yahoogroups.com
4.mlm_melayu@yahoogroups.com
5.keluarga_melayu@yahoogroups.com
6.melayu_bestari@yahoogroups.com
7.melayumalaysia@yahoogroups.com
8.iklanbebasku@yahoogroups.com
9.uitm-melaka@egroups.com
10.05e_dagang@yahoogroups.com
11.melayu2@yahoogroups.com
12.usahawan_melayu@yahoogroups.com
13.jenaka@yahoogroups.com
14.kmu-net@yahoogroups.com
15.idealis_mahasiswa@yahoogroups.com
16.induksiaudit2003@yahoogroups.com
17.forum-bisnis-muslim@yahoogroups.com,
18.surirumah@yahoogroups.com,
19.malaysia_friends@yahoogroups.com,
20.kelabbisnesonline@yahoogroups.com,
21.sehatbersama@yahoogroups.com,
22.on_line_associates_group@yahoogroups.com,
23.extramoney_fromhome@yahoogroups.com,
24.Ads4YourHomeBiz@yahoogroups.com,
25.Wilber_Malaysia@yahoogroups.com,
26.kelakar@yahoogroups.com,
27.pas-network@yahoogroups.com,
28.perniagaan_melayu@yahoogroups.com,
29.ruang_iklan_percuma@yahoogroups.com,
30.qualityproducts@yahoogroups.com,
31.hidayahnet@yahoogroups.com,
32.Masyarakat_Melayu@yahoogroups.com,
33.keadilan_eberita@yahoogroups.com,
34.itjobs_malaysia@yahoogroups.com,
35.supremeringgit@yahoogroups.com,
36.myniaga2u@yahoogroups.com,
37.Usahawan_Melayu@yahoogroups.com,
38.melayuhebat@yahoogroups.com,
39.mind_A@yahoogroups.com,
40.infoniaga@yahoogroups.com,
41.Menganggur@yahoogroups.com
42.cari_duit_group@yahoogroups.com,
43.melayucyber@yahoogroups.com,
44.melayu_bestari@yahoogroups.com,
45.perniagaan_melayu@yahoogroups.com,
46.Masyarakat_Melayu@yahoogroups.com,
47.usahawan_cyberia@yahoogroups.com,
48.malaysia_friends@yahoogroups.com,
49.bisnes@yahoogroups.com,
50.buatduit@yahoogroups.com,
51.duit_sampingan@yahoogroups.com,
52.ezbiznes@yahoogroups.com,
53.help2uatm@yahoogroups.com,
54.Janapendapatan@yahoogroups.com,
55.janawang@yahoogroups.com,
56.jom_iklan@yahoogroups.com,
57.jutawan2002@yahoogroups.com,
58.malaysia_duit_mlm@yahoogroups.com,
59.maricariduit@yahoogroups.com,
60.masyarakat_melayu@yahoogroups.com,
61.melayucyberer@yahoogroups.com,
62.moneyx2003@yahoogroups.com,
63.MyNiaga2U@yahoogroups.com,
64.ringgitmatrix@yahoogroups.com,
65.side_income@yahoogroups.com,
66.tunai4u@yahoogroups.com,
67.uptrendnet@yahoogroups.com,
68.wang_dari_komputer@yahoogroups.com,
69.iklan-groups@yahoogroups.com,
70.iklan-mlm@yahoogroups.com,
71.iklan-mudah@yahoogroups.com,
73.iklan-niaga@yahoogroups.com,
74.iklan-utama@yahoogroups.com,
75.iklan_percuma_online@yahoogroups.com,
76.iklanboard@yahoogroups.com,
77.iklanduit@yahoogroups.com,
78.islamcarahidupku@yahoogroups.com,
79.keusahawanan@yahoogroups.com,
80.dewanperniagaanbumiputrammu@yahoogroups.com,
81.duit_online@yahoogroups.com,
82.duit_semata@yahoogroups.com,
83.e-perniagaan@egroups.com,
84. e-perniagaan@yahoogroups.com
Langkah 4
Pergi ke laman2 web tersebut & pilih diskusi, forum / sebagainya & hantar risalah anda. Anda perlu mengisi ruangan SUBJECT sebagai tajuk anda & pergi ke risalah anda tadi, pilih menu EDIT- COPY untuk menyalin & klik pada ruang untuk mengisi risalah anda pada laman web tersebut & pilih menu EDIT- PASTE pada Netscape / Internet Explorer anda. (Anda juga mungkin dikehendaki untuk mendaftar diri pada laman web tersebut, tidak mengapa, kerana anda hanya mahu menyebarkan kepada mereka yang ingin mencari sumber kewangan yang sah & anda hanya menjalankan tugas anda. Jadi, daftarkan sahaja setelah memastikan yang program tersebut PERCUMA) Tahniah... ITU SAHAJA! Apa yang perlu anda lakukan sekarang ialah pergi ke message board seterusnya & ulangi langkah2 di atas. Setiap message yang dihantar akan mengambil masa
kira2 30 saat untuk muncul di skrin anda.Ingat? lebih banyak
anda iklankan (message board dsb) lebih banyak duit yang akan anda
dapat!! Mudah kan?
SELAMAT MENCUBA

[ Post a Reply to This Message ]
Subject: Jana Kewangan Bermodalkan RM10 sahaja


Author:
Boy Maybank
[ Edit | View ]

Date Posted: 00:15:18 04/09/07 Mon
(tm.net.my/60.50.159.46)

Anda mempunyai akaun Maybank dan menggunakan Maybank2u?

Ingin menjana kewangan anda dengan lebih lumayan dengan bermodalkan RM10 sahaja.

Percaya atau Tidak?

°®Kepercayaan terletak pada diri anda°® PERCAYALAH

Bagaimana? Layari :- www.freewebs.com/ringgitmalaysia2u

[ Post a Reply to This Message ]
Subject: INVESTMENT TERUNGGUL DAN TERSELAMAT MASA KINI!!


Author:
khairul
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:18:41 02/24/07 Sat
(tm.net.my/60.49.87.138)

Buat pengetahuan anda program ini masih baru dan bagi yang berminat harus cepat merebut peluang.ANDA MUNGKIN ADALAH JUTAWAN YANG SETERUSNYA.

PELAN EKEWANGAN INDIVIDU SEJAGAT TERUNGGUL DALAM SEJARAH MANUSIA

BARU DI LANCARKAN PADA 1HB FEB 2007..!


SILA RUJUK PENGUMUMAN DI :
1. UTUSAN MALAYSIA, 30HB JANUARI 2007, M/S 15
2. THE EDGE, 5HB FEBRUARI 2007, M/S 30


SILA HUBUNGI :
khairul
H/Phone : +60148145629
Email : zamanbhg@yahoo.com
ym id - zamanbhg
http://www.bhg-corp.com
refferal id - MYFI00877680
masukkan refferal id untuk login

Welcome to Bhg-Corp.com

Global - linked Personal e-Financial Investment Portal

PELAN DUDUK DIAM DAPAT DUIT (1):

1. BHG INVESTMENT PLAN

Pulangan Setiap Minggu 5% ~ 8% Selama 40 Minggu.
Pelaburan Minima $100.


PELAN DUDUK DIAM DAPAT DUIT (2):

2. BHG GLOBAL-LINK PLAN

Pulangan Setiap Bulan.
Pelaburan Minima $100.
Pelaburan $100 : Pulangan Sehingga $100,000.
Pelaburan $1,000 : Pulangan Sehingga $1,000,000.
Pelaburan $3,000 : Pulangan Sehingga $3,000,000.
Pelaburan $5,000 : Pulangan Sehingga $5,000,,000.
Auto Matrix - Disusun Oleh Sistem Walaupun Tidak Menaja.



BHG Global-Link Plan

PELAN PELABUR AKTIF (1):

3. BHG REFERRAL PLAN

Pulangan 'On The Spot - Real Time'.
Pulangan 20% Dari Jumlah Pelaburan Pelabur Yang Ditaja.
Pulangan 20% Berterusan Secara Automatik Pada Setiap Kali Pelabur
Tajaan Membuat Pelaburan Tambahan.


BHG Referral Plan (BRP)

PELAN PELABUR AKTIF (2):

4. BHG FINANCIAL PLAN

Pulangan Setiap Bulan Berdasarkan Prestasi Kumpulan.
Pelaburan Minima : $1,000.
Peluang Terbaik Untuk Mendapat 'Guaranteed Basic Allowance' Seumur
Hidup.



BHG Financial Plan

SILA HUBUNGI :
khairul
H/Phone : +60148145629
Email : zamanbhg@yahoo.com
ym id - zamanbhg
http://www.bhg-corp.com
refferal id - MYFI00877680
masukkan refferal id untuk login

[ Post a Reply to This Message ]
Subject: Sesajer....


Author:
emperor
[ Edit | View ]

Date Posted: 17:04:38 10/09/02 Wed
(NoHost/202.184.18.63)

Macam-macam hal....haiyaa!!
Bahagian 1: Kisah ni dipetik dari email yang diforwardkan kepada saya. Tak taulah siapa penulis asalnya tapi ceritanya menarik jugak untuk dibaca khasnya untuk orang bujang....
Assalamualaikum,hai kengkawan semua yang masih belum kawin tu ,, sila baca untuk perhatian .... baca lah untuk hiburan....hehehe...camni kalu...tak kawin ler den.....

HANTARAN Zaman sekarang ni kan hantaran makin naik harga. Maklumlah kata dorang ikut market price. Kalau harga mas naik naik lagi harga bakal2 bini.Tak ikut market price nanti orang kata kedekut lah sengkeklah tak mampu jangan ada hati nak kahwin lah hai...macam-macam story lagi. Biasanyayang letak harga ialah mak sebelah pompan. Bapak selalu ikutkan aje ni semua kerja orang pompan dorang kata. Kadang2 ada jugak pompan sendiri yangletak harga lepas tu pakat dengan mak. Mengikut survey; sekarang paling minimum $6000. Hantaran $5000, $4000 masih ada jugak dah boleh kira pakai jari tangan je. Yang ada kira okay lah tapi ada serba satunya lagi. serba-serbi dan serba boleh je belum ada llagi.

Kat sini aku ada beberapa sebab kenapa sekarang hantaran makin mahal. Hah....korang bacalah :- Sebab

1. Anak pompan sorang
2. Anak pompan sekolah tinggi 20 tingkat
3. Anak pompan paling jembu dalam family
4. Anak pompan kerja high
5. Anak pompan biasa pakai barang branded
6. Kakak belum kahwin jadi kena kasi double belanja kakaknya sekaligus
7. Bapak pompan towkay kayu balak mak pulak bekas
ekseketip

Selalunya jawapan yang diberi oleh pihak lelaki kalauhantaran melampau sangat (ni dorang bebual family lelaki je) :-

1. "Eh! Nak meniaga anak ke pe?"
2. "Kalau pandai masak ke jahit ke satu hal jugak. Ni asik pandaimekap je."
3. "Camni bilang dorang simpan anak tu dalam store buat perhiasan."
4. "Kalau lawa macam Karishma Kapoor tu takpe jugak. Ni idung pesekmacam kena lenggek je."
5. "Apa dorang ingat kita sedara Bill Gates ke?"
6. "Lupakan sudah budak pompan tu. Nanti mak carikkan yang lebihpower dari Catherine Zeta-Jones eh?"

Kata2 dari sebelah pompan yang lelaki ingin sangat nak dengar :-
1. "Ikut suka hatilah. Berapa yang lelaki kasi; kita ambik je.Members tak cerewet."
2. "Takpelah. Kalau tak boleh adakan sekarang; kahwin dulu. Lepas tu bayar pelan-pelan cara instalment."
3. "Jangan bimbang. Korang cuma adakan hantaran je. Duit majlissemua kita sponsor."
4. "Pasal sekarang ni musim great sale sana sini; jadi kita
adastaff discount. Korang cuma kasi 10% je."
5. "Berapa korang nak kasi, kasilah. Nak ambik free pun takpe. Anak pompan kita ramai lagi."
6. "Apakata kalau korang ambik kakaknya sekali. Tapi hantaran tetap sama. Kira 2 for the price of 1 ler. Risaulah kakaknya tak kahwin-kahwin."
7. "Kita worang Yindia mari. Itu yantaran kita kasi
jugak. Tapi lupya anak musti tinggal sini jugak. Kita pya sarkek tamoh kasi dudur sanawokay?"

Kalau kena pulak family lelaki yang loaded makan tak abis punya;jawapannya :-
1. "Okay setuju. Kita up lagi $10,000. Nothing much ler."
2. "Ehh sikit nah! Camni tak nak lah. Tak sama standard dengan kitapunya expectation ler."
3. "Ni hantaran kira Rupiah ke Sing dollars? Kita cuma simpan American dollars je."
4. "Kita tak kasi pakai cash ler. Korang pilih nak AMEX ke; Dinerske; boleh kata semua credit card kita ada lah."
5. "Sebagai hadiah upacara masuk minang ni; kita ada siapkan kereta Lambhorgini. Tu anak bujang kita parking kat bawah tu."
6. "Ni korang mintak hantaran ke; mintak duit nak belikan dia bajutidur. Murah nahHaa...tu lah beberapa kerenah orang melayu kita ni.

Jadi untukpasangan2 yang nak kawin tu; bincang betul2 antara korang dengan family dalam halni. Mak pompan tu pun kalau nak letak harga; berpatutan lah dengan kemampuan pihak lelaki. Kalau tak berdengek lelaki tu nak adakan hantaran mahal2.Hati dah suka punya pasal; semua boleh aje. Cukup time badan cengkung-mengkung tak larat nak naik pelamin pasal kerja tiga empat macam untuk kumpulduit. Bab yang atas ni pun untuk aku jugak. Pikiran seyy kalau kena lecture dengan mak aku pasal ni. Entahlah....dunia...dunia...

p/s: jgn nak salah kan pompuan jer tau!

[ Post a Reply to This Message ]
Replies:
Main index ] [ Archives: 12345678[9]10 ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
Hope to see you again!
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.