VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Wednesday, April 24, 15:24:26Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: [1]2345678 ]
Subject: Voor Jorrie


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Sunday, January 07, 19:37:35
In reply to: Jorrie 's message, "Niet of nauwelijks zin hebben om te eten omdat ik me zwaar klote voel." on Saturday, January 06, 14:06:29

Lieve Jorrie,

Ik heb nu even tijd om te reageren op je berichten. Wat me het meest opvalt is hoezeer je met jezelf in de knoop zit, even los van de relatieperikelen. Ik krijg de indruk dat jij gebukt gaat onder een enorm schuldcomplex en dat je het gevoel hebt dat je niets goed kunt doen. Dat weerspiegelt zich dan ook weer automatisch in de contacten die je hebt met andere mensen, zoals je medebewoners.

Weet je waar het allemaal uiteindelijk om draait Jorrie? Om van jezelf te houden en jezelf goed genoeg vinden, sterk in je schoenen staan en in balans zijn. De situaties die in je leven passeren accepteren zoals ze zijn hoort daar ook bij. Jouw vriendin heeft duidelijk de wens geuit om adempauze. Die heeft zij nodig, jij misschien niet, maar voor haar is het allemaal te veel geworden. Het gaat er niet zozeer om wie er nu de schuld heeft, dat is zinloos, het gaat erom dat het nu even is zoals het is en dat jullie allebei een aandeel hebben in de ontstane situatie.

Dat je verdriet hebt en haar mist, omdat je zoveel van haar houdt, kan ik heel goed begrijpen hoor! En die pijn mag er zijn, accepteer ook die pijn en probeer ondanks al die pijn en ondanks wat er is gebeurd van jezelf te houden. En goed voor jezelf te zorgen. Doe dat voor jezelf, voor niemand anders. Niet voor je vriendin, niet voor je medestudenten, niet voor de buitenwereld, niet voor je vader of voor wie dan ook. Eerst van jezelf houden is het motto, anders is iedere relatie of vriendschap gedoemd te mislukken. Als jij niet lekker in je vel zit en een partner nodig hebt om te functioneren ontstaat er afhankelijkheid en dat is absoluut geen goede basis voor een gezonde relatie. Dan ontploft de bom uiteindelijk keihard.

Het is belangrijk om de keuze van je vriendin te respecteren maar ook om het los te laten, proberen er niet te veel in te blijven hangen, probeer deze periode te benutten om aan jezelf te werken, om te kijken waar je nu staat in het leven. Zoek de buitenwereld op, probeer ook eens contacten te leggen met andere mensen, gewoon een praatje maken, even vragen hoe het met iemand gaat bijvoorbeeld. Trek de natuur in, of ga naar plekken waar jij je goed voelt. Reflecteer zonder jezelf de schuld te geven, en probeer jezelf lief te hebben en te zien als liefdevol, want je bent helemaal goed zoals je bent!

Wat eten betreft: dat is een reactie op alles, maar je gaat, als je leert weer van jezelf te houden en het schuldgevoel los te laten, vanzelf ook weer goed voor jezelf zorgen. Je bent goed zoals je bent Jorrie, alleen zie je het zelf misschien nog niet zo, toch is het zo, we staan allemaal in het leven waar we staan, met de bagage, kennis, ervaring etc. die we op dit moment hebben. We kunnen alleen maar groeien.

Ik wil je veel sterkte wensen, geloof in jezelf en hou van jezelf, dat is zo belangrijk! En kom gerust schrijven als het allemaal even niet lukt of als het je te veel wordt, daarvoor is dit forum bedoeld.

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Voor JorrieJorrieSunday, January 07, 23:10:08


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.