VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Wednesday, July 06, 13:17:35Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: [1]2345678 ]
Subject: Re: 37 jaar, eetstoornis, bang


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, February 07, 21:11:30
In reply to: Bibi 's message, "37 jaar, eetstoornis, bang" on Wednesday, February 07, 14:56:38

Lieve Bibi,

Welkom hier! Hartstikke moedig dat je een bericht hebt gepost, en als ik het zo lees heb je zelf best goed door dat je het niet alleen kunt oplossen en dat er mogelijk meer schuilt achter jouw eetstoornis dan een "kwestie van discipline". Dat is bij de meeste mensen met een eetstoornis zo. Het eetpatroon is slechts een symptoom van onderliggende oorzaken, zoals in jouw geval onverwerkte emoties die je dan als het ware "weg probeert te eten".

Heel knap trouwens dat je een adviesgesprek hebt aangevraagd, dan ben je al op een goede weg! Ik kan heel goed begrijpen dat je bang bent om nu op te bellen, want dat maakt alles zo definitief, maar aan de andere kant kun je het ook zien als de realiteit onder ogen zien en de moed hebben toe te geven dat je het niet redt zonder hulp en begeleiding. Vaak is de angst voor de angst erger. Als je eenmaal die telefoon hebt gepakt en de afspraak gemaakt valt die spanning weg. Een adviesgesprek is nog vrijblijvend en je kunt er vragen stellen over de behandelingen die mogelijk zijn. Daarna kun je beslissen of het bij jou past.

Eén ding is zeker: je bent echt geen aanstelster! Probeer je probleem serieus te nemen, wees eerlijk naar jezelf, het is niet niks wat je omschrijft. En zo te lezen schuilt er heel wat pijn en narigheid achter jouw eetstoornis. Het is belangrijk die niet weg te stoppen, dus gun jezelf de kans om te gaan herstellen en pijn op andere manieren te leren verwerken, goed voor jezelf te gaan zorgen, etc.

Dus ik zou ondanks de angst toch over de drempel stappen en jezelf dit gunnen, dat is goed voor jezelf zorgen en dat ben jij waard!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: 37 jaar, eetstoornis, bangBibiThursday, February 08, 12:55:24


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.