VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, April 26, 16:17:36Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: [1]2345678 ]
Subject: Re: Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!! (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, March 16, 18:08:07
In reply to: Liesje 's message, "Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!! (trigger)" on Wednesday, March 16, 17:45:10

Lieve Liesje,

Heel goed dat je even komt razen op het forum, ik hoop dat het je heeft opgelucht!

Zo te horen stel jij gewoon veel te hoge eisen aan jezelf. Probeer dag voor dag te leven, meer in het nu, denk niet dat je hier even van af kan komen, want helaas werkt dat niet zo. Jij bent dus niet zwak en stom... je ervaart als ik het zo lees wel een enorme druk vanuit je omgeving, van je ouders enzo, die kennelijk jouw gevoelens en emoties behoorlijk onderschatten. Praat jij er met hen over? Vertel je ze over je strijd en dat het niet zomaar eventjes op te lossen is? Het lijkt me belangrijk hen er bij te betrekken als je dat durft zodat ze het beter gaan begrijpen.

Ik vind het heel erg dat je zo'n ruzie met je ouders hebt gehad en dat je er zo kapot van bent, dat je zo walgt van jezelf, etc. Het lijkt me slim om naar een gespecialiseerde therapie te gaan hoor, Liesje, zoals bij focussen op eetstoornissen geboden wordt, dan kan in een groep maar ook individueel. Het is belangrijk om iets te gaan doen aan die gevoelens van jou. Ik vind het heel goed dat je ze hier komt delen, dat getuigt van kracht en moed, dus geef jezelf maar een pluim hiervoor, je neemt jezelf tenminste serieus en dat is heel belangrijk.

Heel veel sterkte en zet hem op hoor! Val alsjeblieft niet terug in je vroegere anorexia, hoe ideaal die nu ook lijkt, dat was ie niet, je was erg ziek, zo wil je niet meer zijn! Het is wel zaak om aan je zelfbeeld te gaan werken, weer van jezelf te leren houden. Dat zit hem niet in maten en gewichten en/of in wat je eet. Natuurlijk is gezonde voeding belangrijk, dat zal ik niet ontkennen, en niet alleen maar vanwege je gewicht, maar gewoon voor je lichaam, gezond eten is goed voor jezelf zorgen.

Probeer niet te streng te zijn voor jezelf, het is beter als je het een paar uur wel vol kunt houden en zo van uur tot uur leeft tot het een gewoonte is geworden.

Heb je enig idee hoe je je voelt op het moment dat je naar "snacks" en "verkeerd eten" grijpt en/of die behoefte voelt? Voel je je dan verdrietig of juist boos of gefrustreerd? En is er een andere manier om iets met die gevoelens te doen?

Nogmaals veel sterkte, Liesje en maak er toch maar een fijne avond van als je dat lukt!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Hoe is het nu met je?AnjaFriday, March 18, 16:39:48

    Re: Hoe is het nu met je?LiesjeSaturday, March 19, 11:22:18


    Post a message:
    This forum requires an account to post.
    [ Create Account ]
    [ Login ]

    Forum timezone: GMT+1
    VF Version: 3.00b, ConfDB:
    Before posting please read our privacy policy.
    VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
    Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.