VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, April 27, 5:47:52Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]345678 ]
Subject: Re: Voor Anja (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, August 17, 21:06:24
In reply to: Zoë 's message, "Voor Anja (trigger)" on Wednesday, August 17, 19:43:42

Lieve Zoë,

Ik werk niet met Patrick hoor, mijn therapeut/counselor heet Jeffery ;) Patrick is de therapeut van focussen op eetstoornissen, waar ik de webmaster van ben en wij zijn vrienden! Dit even ter opheldering van een kennelijk ingeslopen misverstand :) En ja, ik ben nog hard aan het werk met Jeffery, ik kom er nu iedere twee weken en ben net vandaag weer geweest. Tussendoor krijg ik huiswerk, dingen om thuis te doen, net als jij.

Wat die psych van jou betreft: al heeft hij 100 jaar ervaring, hij doet bij jou toch iets verkeerd, jij hoeft niet voor hem te denken, je valt hem ook niet aan op zijn eventuele professonaliteit, je geeft alleen maar aan dat zijn werkwijze niet de uitwerking heeft die wenselijk is voor jou, dat je je er slecht bij voelt en dat de druk die je ervaart te hoog is. Je kunt toch vanuit jezelf praten zonder hem aan te vallen? Het is jouw gevoel en als er eentje is die dat moet weten dan is het je psych! Het is dus heel belangrijk dat je gaat delen met hem hoe je je voelt bij zijn aanpak. Misschien is hij niet de geschikte psych voor jou of heb jij een andere manier van werken nodig die hij ook kan bieden. Ik zou niet blijven aanmodderen hoor, dat schiet niet op, dan klapt de boel vroeg of laat uit elkaar en is alles voor niets geweest. Misschien dat als je er eerlijk met hem over praat hij jou kan uitleggen waarom hij jou zo behandelt, als je het niet zegt zul je het nooit weten en jij kunt de boel niet voor hem invullen.

Wat betreft het negatieve denken, je kunt leren om dit om te buigen. Probeer eens om iedere keer als de gedachte opkomt dat je een nepper bent direct daarvoor in de plaats te denken: ik mag er zijn, ik ben goed genoeg! Zelfs als je het niet gelooft, iedere keer als er een negatieve gedachte over jezelf opkomt of een negatief gevoel dit onmiddellijk vervangen voor een positieve. Wat ook helpt is voor de spiegel gaan staan, jezelf diep in de ogen kijken en tegen jezelf zeggen: "Zoë, ik hou heel veel van jou!" Ook doen als je dan denkt dat het helemaal niet waar is, gewoon doorgaan ermee, "fake it till you make it" ;)

Over je perfectionisme: denk jij dat er op deze aardbol ook maar iemand rondloopt die nooit iets fout doet? Wat vind je ervan als anderen een fout maken? Je kunt niet meer dan je best doen, fouten maken we allemaal denk ik, daar is niks mis mee, dan faal je niet en je gaat niet op je bek. En al ga je op je bek, wat is daar eigenlijk mis mee? Wat is het ergste wat jou zou kunnen overkomen als je een keer op je bek gaat? Betekent dat het einde van de wereld? Ik denk dat we fouten maken om er weer van te leren... Dacht je nou echt dat fouten maken betekent dat je dan niet meetelt op deze aardbol? Fouten maken is essentieel om te leren van het leven, Zoë, het is dus prima om fouten te maken. Dat is helemaal perfect.

Wat jammer van die jongen, maar dan is hij jou gewoon niet waard en geloof me, er komt echt nog wel iemand die desnoods 1000 kilometer voor jou wil reizen, echt waar! Hoe rot het nu ook is voor jou lieve schat, dan was het gewoon niet de bedoeling dat het iets zou worden. Maar het is klote. Betrek het alleen niet te veel op jezelf. Die jongen is gek dat ie jou aan de kant schuift, zie het maar zo! Wat een sukkel :)) Dus het is niet jouw schuld hoor Zoë! En ik vind niet dat jij zielig doet, is toch logisch dat je verdriet hebt! Geef maar toe aan je verdriet, het gaat ook weer voorbij, Zoë. Het is maar tijdelijk...

Zorg goed voor jezelf lieverd, dat is heel belangrijk. Je mag er helemaal zijn!

Ik merk zeker dat het beter gaat, ik heb wat minder pijn, al is het niet weg, het is nu beter te hanteren, de afgelopen weken waren een hel! Ik heb het er ook met Jeffery over gehad en dat heeft me weer heldere inzichten gegeven. Was goed om er over te praten met hem, want ik werd er zo onderhand knaldepressief van.

Ik ga niet met vakantie, ik ben aan het sparen voor die opleiding om zelf counselor te worden en bovendien heb ik hier diertjes, dus dan is het sowieso lastig om met vakantie te gaan.

Zet hem op lieve Zoë, het gaat je echt wel lukken, geloof me! Knuffel terug!!!


Liefs en probeer er nog een mooie avond van te maken!

Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.