VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, April 26, 4:54:19Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]345678 ]
Subject: Re: Therapie (trigger)


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, September 15, 12:14:55
In reply to: Micky 's message, "Therapie (trigger)" on Thursday, September 15, 9:54:44

Lieve Micky,

Welkom op ons forum! Ik hoop dat je je hier snel thuis zult gaan voelen en (h)erkenning zult vinden.

Wat ontzettend rot dat je relatie voorbij is en je nu alleen zit en dat mensen dan ook nog eens zeggen dat je ex vriend zonder jou beter af is. Mensen kunnen zo hard zijn, ik weet wel dat het moeilijk is, maar trek je er alsjeblieft niets van aan, ze hebben ongelijk, jij bent de moeite waard. Veel mensen begrijpen helemaal niets van een eetstoornis en ook niet dat je dan soms dingen doet, zoals liegen en bedriegen. Dat komt op hen over alsof je een 'slecht' iemand bent, maar in werkelijkheid ben je gewoon ziek. Vaak wordt dit niet begrepen door de omgeving en denken ze dat je zoiets even snel kunt veranderen, terwijl dat niet zo makkelijk is. Voel je alsjeblieft geen waardeloos iemand, want dat ben je helemaal niet! Jij hebt niet voor boulimia gekozen en je bent er zelfs voor in therapie gegaan, wat ik heel erg knap van jou vind. Je kunt niet meer dan je best doen. En mensen die zo'n hard oordeel over jou hebben kun je beter kwijt dan rijk zijn, als je dergelijke geluiden opvangt hou jezelf dan voor dat het niet waar is wat ze zeggen en dat hun oordeel gebaseerd is op onbegrip. Aan jou de keuze of je die mensen de moeite waard vindt om uit te leggen hoe het zit of dat je hun botte uitlatingen negeert en kiest voor mensen die wel moeite willen doen om jou te begrijpen. Ik vind het heel erg moedig van jou dat je de mensen in je omgeving hebt verteld hoe het nu zit met jou en ik kan me heel boos maken dat mensen dan zo reageren, maar nogmaals, dat is gebaseerd op onbegrip van hun kant en ook op angst, mensen die geen eetstoornis hebben (of andere psychische 'aandoening') vinden dit heel onbegrijpelijk en bedreigend. Je zult misschien mensen kwijtraken, maar je krijgt er ook echte vrienden voor terug. Al heb je daar nu op dit moment helemaal niets aan.

Wat je groepstherapie betreft: ga hier zeker mee door, maar overweeg om naast je groepstherapie ook nog op individuele basis gesprekken aan te vragen, zeker nu je zo in crisis zit. Is er iemand binnen die instelling (bijvoorbeeld de therapeut met wie je 1 op 1 therapie had) die jou nu kan helpen? Of heb je een vriendin of een docent die je vertrouwt en waarmee je zou kunnen praten? Het is inderdaad heel goed om zoveel mogelijk van je af te praten en/of schrijven. Hier ben je ook welkom hoor! Als je behoefte voelt om je verdrietige gevoelens te delen doe dat dan, het zal je opluchten!

Over je andere vraag over niet kunnen eten, het kan een tijdelijke situatie zijn, hoe lang is dit al zo dat je weinig zin hebt in eten? Het is heel herkenbaar dat je eetstoornis verergert in tijden van emotionele crisis, dat is niet gek en het zal zich zeker herstellen. Probeer wat te eten, maar zet niet te veel druk op de ketel, je mag eten, je moet niet, hou jezelf wel in de gaten. Denk goed na waarom je niet kunt eten, onderdruk je verdriet? Wil je de pijn en ellende niet voelen en geeft het niet eten je een prettig gevoel? Of geeft het je een gevoel van controle over jezelf? Of kun je gewoon niet eten omdat je je zwaar klote voelt? Misschien zijn er dingen die je lekker vindt, die je niet tegenstaan, maak daar een lijstje van en schaf het aan. Eet kleine hoeveelheden, liever 6x per dag een kleine portie (een boterham etc.) dan 2 of 3 x per dag heel veel. Let er wel op dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, anders ga je je alleen nog maar beroerder voelen. Het is nu belangrijk dat je voldoende vitamines etc. binnenkrijgt.

Ik wil je heel veel sterkte wensen met alles!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Therapie (trigger)MelanieSunday, September 18, 12:09:38


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.