VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, March 28, 11:24:24Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]345678 ]
Subject: Re: Ontmaskerd!!! (trigger)


Author:
Saartje
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, October 06, 6:20:54
In reply to: Saartje 's message, "Ontmaskerd!!! (trigger)" on Tuesday, September 27, 6:02:19

Het gesprek dinsdag bij de therapeute is al bij al wel meegevallen. Daarmee wil ik vooral zeggen dat ik toch wel dingen heb kunnen zeggen, terwijl ik anders dikwijls gewoon niets krijg uitgebracht. Ze is dus nog steeds voorstander van opname, maar ze zal me dat zeker niet opdringen, ik moest er eens over nadenken en dit bespreken misschien ook met de huisarts. Ik twijfel nog steeds om het al dan niet te doen. Vooral voor mijn zoontje, waar kan die al die tijd terecht. De therapeute zei, bij de huisarts, maar ik denk niet dat zij dat zien zitten, omdat hij ook altijd zegt, wat gaat ge dan doen met uw zoontje. Ik durf het hen ook niet vlak af te vragen. Waarvoor ik het wel overweeg om te gaan voor opname is dat de therapeute zei dat er nu nog veel kans is op slagen omdat ik "nog maar" anderhalf jaar een eetstoornis heb en de kans op genezen dan vele groter is dan iemand dat bv. al tien jaar een eetstoornis heeft. Ze zegt ook dat ze daar op die vier maand heel veel kunnen bereiken en dat dat bij haar op die termijn zeker niet zal lukken. VIER maand!!! Das wel erg lang hé. Vier maand van huis, vier maand neit samenleven met mijn zoontje, hem enkel in de weekends zien, vier maand niet werken, vier maand niet strijken (ik strijk voor andere mensen als bijverdienste), mijn school zal ik moeten opgeven (doe nog een bijscholing voor mijn werk). Vier maand met grote offers, vind je niet? En waarvoor? Nou, het enige dat ik me voor ogen houd is dat mijn zoontje er zeker ook bij gebaat zal zijn. Maar kan ik hem dat vier maand aandoen? Vier maand bij andere mensen, vier maand naar een andere school, vier maand zonder zijn mama, een papa heeft hij niet. Hoe gaat dat zijn voor hem? Allemaal vragen dat me bezig houden, probeer ikde voor -en nadelen te af te wegen tegen elkaar. En uiteindelijk, hoe groot is de kans dat ik echt helemaal genees? Ik heb geen zin om daar vier maand te gaan zitten en achter af moeten vast stellen dat eht allemaal niets heeft uitgehaald.
Verder bij de therapeute, ze vroeg me hoe het geweest was om om de andere dag geen eetbuien te hebben, maar dat is me dus helemaal niet gelukt. Maar ze heeft daar eigenlijk niet negatief op gereageerd. Daar was ik wel bang voor, dat ze daarom ging zeggen, nou, dan kan ik met jou niets meer doen. Deze week heb ik weer een adnere opdracht meegekregen, zes keer eten per dag. Moet niet veel zijn, mag een stuk fruit zijn, een koek, ... Als ik maar zes keer iets eet. Al even hopeloos dus. Gisteren ben ik zo "begonnen". Verder ben ik ook niet gekomen. Ik heb gisteren niets anders gedaan dan eten en braken. Ik weet niet of het aan die zes maaltijden ligt, maar ik had de indruk dat ik daardoor nóg meer met mijn eten bezig was, waardoor ik nog meer ging eten. Of anders ligt het aan mezelf en heb ik niet genoeg wilskracht. Ik zal in ieder geval vandaag nog een poging wagen. Zal toch wel moeilijk zijn, want heb vandaag stagebegelieding en kan dus niet eten wanneer ik wil (misschien ook wel handig!!), dus kan zeker niet om de drie uur iets eten.
Verder had ze me ook gevraagd om bloed te laten trekken en dan eens met de huisarts te bespreken ivm met opname. Het eerste heb ik onmiddelijk laten doen. Maar over die opname durfde ik niet te beginnen, vooral omdat hij zo reageerde over wat met je zoontje. Dus denk niet dat hij er voor open staan. Het was nochtans hij die er eerst me dreigde!! Nou ja, we zien wel. Heb vanavond al de uitslag gekregen van mijn bloedonderzoek, alles bleek in orde te zijn. Ik durf het amper te zeggen, maar weet je wat mijn eerste gedachte was? En dat was eigenlijk om mijn huisarts geen gelijk te hoeven geven dat ik er niet zo best aan toe was... Ik dacht: zie je nou wel dat je overdreven gereageerd hebt!!! Heb hem dit niet gezegd hoor, maar dacht het wel. Niet dat ik daarmee wil zeggen dat ik geen probleem heb. Nou, misschien wil ik daarmee zeggen dat eht toch niet zo ernstig is dan dat de huisarts denkt (maar waarschijnlijk heb ik daar geen gelijk in) maar toch was dat het eerste wat in me opkwam.
Zo dit was het voorlopig weer denk ik. Hopelijk klinkt het allemaal niet te verwarrend.

Groetjes en veel liefs

Saartje

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Hoi SaarteMelanieFriday, October 07, 12:38:07


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.