VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, May 12, 12:44:46Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1[2]345678 ]
Subject: Hoi Elske


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, November 10, 21:10:02
In reply to: Elske 's message, "Re: Vraag.." on Thursday, November 10, 20:08:41

Hoi Elske,

Fijn dat je weer schrijft :) Ik denk in de eerste plaats dat je het idee dat je je eetstoornis eventueel zelf zou kunnen oplossen het beste kunt loslaten, want het gaat je niet alleen lukken, daar loop je nu al tegenaan. Het alleen doen is dus geen optie.

Om goede hulp te krijgen is het inderdaad het beste om naar je huisarts te gaan, er zijn diverse mogelijkheden wat hulpverlening betreft. Zo kun je gesprekken krijgen met een psycholoog/psychotherapeut eventueel in combinatie met hulp van een diëtiste als dit zinvol is (wat ik me zo kan voorstellen als ik jouw berichtjes lees). Meestal begint het daarmee. Voor sommige mensen met een eetstoornis is dat genoeg. Je krijgt dan gesprekken over hoe jouw eetstoornis is ontstaan, hoe het komt dat je zo slecht over jezelf en je lijf denkt en ook praktische tips over hoe je weer van jezelf kunt gaan houden en weer een gezond eetpatroon kunt aanleren. Er wordt zeker ook gekeken naar gewicht en naar wat je eet bij de reguliere eetstoornis therapieen. Dat is onderdeel van je therapie. Als hiertoe aanleiding bestaat dan wordt er mogelijk ook bloed geprikt om te kijken in hoeverre je eetstoornis jou lichamelijk heeft beschadigd. Dat doet de huisarts meestal.

Soms zijn gesprekken alleen niet genoeg. Dan is er bijvoorbeeld deeltijdbehandeling, dan ga je 1 of meerdere dagen/dagdelen per week in groepsverband werken aan je eetstoornis. Je krijgt dan verschillende vormen van therapie. Misschien wil Melanie je er wat meer over vertellen, zij volgt nu zo'n therapie. In het ergste geval, als alle andere opties niet werken, is een opname nodig.

Hoe eerder je aan therapie begint hoe groter de kans is op herstel. Wat dat betreft raad ik je aan om zo snel mogelijk hulp te zoeken en er niet te lang mee te wachten. Therapie is niet altijd even makkelijk, maar het helpt je wel om weer gezond(er) en gelukkig(er) te gaan leven met als uiteindelijke doel je eetstoornis op te lossen. Let er wel op dat je ook een gespecialiseerde therapeut krijgt. Iemand die ervaring heeft met eetstoornissen, dus niet een "gewone" psycholoog.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze informatie. Of de therapie werkt is niet te voorspellen, maar als jij je er helemaal voor inzet is de kans op succes heel erg groot. Vandaar mijn advies om niet te lang meer te wachten ermee en hulp te zoeken. Velen zijn je al voorgegaan, ik denk dat je je een stuk beter en minder alleen zult gaan voelen. Eerst naar de huisarts dus. Als je een afspraak maakt zeg dan dat je een gesprek wilt dat wat langer duurt, dan maken ze wat meer tijd voor je vrij.

Als je nog vragen hebt of iets wilt delen hoor ik graag weer van je. Ik vind het heel moedig dat je hier durft te schrijven!

Liefs en veel succes,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Hoi ElskeMeThursday, December 29, 11:16:36
  • Hoi Me -- Anja, Thursday, December 29, 17:32:05


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.