VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Tuesday, April 23, 16:20:34Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345678 ]
Subject: Re: Vreetbuien2


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, April 19, 8:49:17
In reply to: Estelle 's message, "Vreetbuien2" on Wednesday, April 19, 0:08:18

Lieve Estelle,

Wat rot om te horen dat je zo aan het worstelen bent met jezelf en die (vr)eetbuien! Toch wil ik het zo zeggen: ik vind het geweldig dat je niet hebt overgegeven! Want overgeven/kotsen is absoluut ongezond, heel slecht voor je lichaam maar ook gewoon voor jou. Dus je moet niet balen dat je niet hebt kunnen overgeven, wees blij. Ik zeg niet dat je blij moet zijn met overmatig eten hoor, want ook dat is niet iets om blij van te worden, in tegendeel.

Wat heel belangrijk is is om je vooral niet schuldig te voelen als je zo'n vreetbui hebt gehad, je doet het niet voor de lol. Er is een reden waarom jij plots niet anders kunt dan overmatig eten, al zit je op dat moment nog zo vol. Neem jezelf serieus, er is altijd een onderliggende oorzaak als (vr)eten een probleem is geworden.

Waarom ben je eigenlijk zo bang voor therapie/waarom denk je dat therapie niet kan werken voor jou? Je kunt dit namelijk niet alleen overwinnen als het je leven zo beheerst. Er zijn geen kant en klare tips, als je van die (vr)eetbuien af wilt komen en weer controle over jouw leven wilt krijgen dan is het nodig om te werken aan de oorzaak en dat lukt niet in je eentje. Het is echt geen schande om hulp te zoeken, dat getuigt juist van moed. Maar ik begrijp best dat het je afschrikt, tuurlijk, want therapie is geen lolletje en hulp zoeken doe je sowieso pas als je daar zelf aan toe bent. Maar hoe langer je ermee wacht hoe moeilijker het wordt.

Is er iemand in jouw omgeving (familie/vrienden) die weet hoe jij aan het worstelen bent met jezelf? Je zou dan bijvoorbeeld iemand op kunnen bellen als je weer een vreetbui voelt aankomen.

Een eetstoornis, of dit nu anorexia, boulimia of welke vorm van "afwijkend" eetgedrag dan ook, ontwikkel je omdat je gevoelens en emoties probeert te onderdrukken die je niet aankunt, je probeert jezelf te verdoven, maar helaas is die verdoving weer snel uitgewerkt waardoor je opnieuw terugvalt en dat gaat van kwaad tot erger. Zolang je niets doet aan die gevoelens en emoties en andere oorzaken doorbreek je de cirkel niet en heb je steeds "meer eetstoornis" nodig om je "verdoofd" en quasi prettig te voelen, het geeft je een gevoel van controle, maar dat is schijn en eigenlijk voel je je vanbinnen diep ongelukkig. Omdat een eetstoornis niet bevredigend is, in tegendeel en het is bovendien op de langere termijn levensgevaarlijk.

Hoe lang speelt dit al bij jou? En heb je zelf een idee hoe het allemaal is ontstaan? Waarom jij jezelf en je lijf zo haat? Weet dat het beeld dat je van je lijf hebt vaak niet op de werkelijkheid is gestoeld, het is de eetstoornis die jou influistert dat je "te dik" bent, meestal is dit niet zo.

Sterkte en liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Vreetbuien2margaWednesday, April 19, 22:48:52


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.