VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, June 16, 11:46:28Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12[3]45678 ]
Subject: Re: Gewoon even van me af schrijven


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Monday, August 15, 23:02:00
In reply to: Zoë 's message, "Re: Gewoon even van me af schrijven" on Monday, August 15, 20:51:48

Lieve Zoë,

Ik heb moeite met die therapeut van jou, sorry hoor, ik kan er eigenlijk niet over oordelen omdat ik maar stukjes hoor van jou, maar wat ik hoor dan heb ik zoiets van pfffffffff.... Ik vind het namelijk heel knap hoever je bent met de "spuitjestherapie", jij doet het op jouw tempo en dat is helemaal perfect, je bent ermee aan de slag gegaan en dat valt alleen maar te prijzen, dus ik begrijp die therapeut/psych van jou niet dat het hem kennelijk te langzaam gaat... Als jij een snelle manier niet ziet zitten geef dat dan duidelijk aan, hij mag jou niets opdringen hoor! Natuurlijk mag een psych sturing geven aan de therapie, maar hij moet wel je grenzen bewaken en handelen in jouw belang.

Heb je nog met hem gepraat over zijn manier van jou benaderen en hoe jij je daarbij voelt?

Wat dat meisje betreft dat je zag toen je wegging bij je psych: stop ermee jezelf te vergelijken met anderen, een eetstoornis is ernstig, punt uit en jij hebt een ernstige eetstoornis Zoë! Hoe dik of dun iemand is zegt helemaal niets over de ernst van je eetstoornis. Jij hebt recht op hulp. En je hebt die hulp ook nodig! Je bent dus absoluut geen nepper! Knoop dat maar goed in je oren! En je bent al helemaal geen nul! Hoe komt het eigenlijk dat jij zo vreselijk slecht over jezelf denkt? Ik vind jou een ontzettend lief mens namelijk, heel puur en heel echt, ik vind het ook heel knap hoe jij soms je hart lucht hier, ongeremd knal je er alles uit en daar bewonder ik je om!

Ik vind het ook heel goed dat je in therapie bent en aan jezelf werkt, die stap alleen al is heel positief! Jammer genoeg is er geen snelle remedie, zeker niet als je negatieve denkpatroon er zo ingebakken zit en je angst om confrontaties aan te gaan zo groot is. Weet je zelf ook hoe het komt dat je liever om de "muurtjes" heen loopt? Waarom je obstakels uit de weg gaat? Is het angst om ernaar te kijken misschien? En waar ben je dan bang voor? Of weet je dat niet? Het negatieve denken levert je iets op, aan de ene kant is het de gewenning, dus de veiligheid van het patroon dat je jezelf hebt eigen gemaakt, aan de andere kant is het een vicieuze cirkel, dus: je denkt slecht over jezelf, de volgende gedachte bevestigt hoe slecht je bent waardoor de gedachte dat je slecht over jezelf denkt versterkt wordt, een oneindige spiraal ontstaat op die manier. En zo nemen die gedachten toe en worden ze groter en groter, zodat het lijkt alsof het ook echt zo is.

Wat een gepreek zo laat op de avond :) Doorzetten hoor Zoë, je komt er echt wel, op jouw tijd! Ik ben blij dat het schrijven hier jou oplucht, ga zo door zou ik zeggen :))

Liefs en kussie terug,

Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Voor Anja (trigger)ZoëWednesday, August 17, 19:43:42


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.