VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, March 26, 12:07:53Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: weer bezig met (niet) eten (trigger..)


Author:
Mirjam
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Monday, May 23, 1:34:19

Lieve mensen,
Wat herkenbaar zijn jullie verhalen! Echt ongelofelijk voor mij.. Dit is de eerste keer dat ik op zo'n forum ben en er gaat echt een wereld voor me open!
Ik heb ongeveer 3 jaar geleden een eetstoornis gehad (dagen niks eten en dan weer een dag volproppen), al wist ik toen nog niet dat ik echt een probleem had. Ik las net mijn dagboek van 3 jaar geleden en het komt precies overeen met wat jullie hier schrijven..

Het vreemde is alleen dat ik ongeveer een jaar echt extreem met eten bezig ben geweest en dat het daarna op de een of andere manier vanzelf is opgelost.. Natuurlijk vind ik mezelf nog steeds te dik en heb ik af en toe perioden dat ik weer ga lijnen, maar extreme afvalpogingen heb ik eigenlijk nooit meer gedaan.

Waar ik me eigenlijk heel erg voor schaam, en ik weet niet of het goed is dat ik dit hier vertel (maar ik wil er ook zo graag eens over praten), is dat het, nu ik dit allemaal lees en ik ook mijn dagboek weer heb gelezen, weer 'begint te kriebelen'.. Ik weet nog zo goed wat voor een geweldig gevoel het geeft wanneer je een dag niks hebt gegeten of wanneer je een kilo bent afgevallen...

Ik weet dat ik er niet weer (??) aan moet beginnen en dat het alleen maar slecht is, maar dat kan me op de een of andere manier niks schelen.. Ik weet ook dat ik er nu weer over na denk omdat ik niet zo goed in m'n vel zit, maar so what??

Ik denk dat het bij mij niet eens meer gaat over dun worden, ik heb al geaccepteerd dat ik te dik ben en dat het me nooit zal lukken om slank te zijn. Het gaat meer om het gevoel dat ik weer een doel heb, dat ik echt ergens mee bezig ben. Tegelijkertijd ben ik er ook bang voor dat dun worden weer het enige gaat worden waar mijn leven om draait..

Het is zo moeilijk.. Ik dacht echt dat die eetproblemen iets tijdelijks waren uit de puberteit, en toch ben ik er nu na 3 jaar weer (of nog steeds) mee bezig..

Het spijt me heel erg als met mijn verhaal jullie ook in een negatieve stemming brengt.. Voor mij lucht het iig heel erg op. Nogmaals, ik heb zoveel herkend in jullie verhalen! Aan de ene kant ben ik blij dat er meer mensen zijn die hier problemen mee hebben, maar aan de andere kant werkt het voor mij ook 'triggerend'...

Veel liefs, Mirjam

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: weer bezig met (niet) eten (trigger..)AnjaMonday, May 23, 8:02:32

Re: weer bezig met (niet) eten (trigger..)AlieMonday, May 23, 9:48:22

Re: weer bezig met (niet) eten (trigger..)MirjamMonday, May 23, 21:17:26


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.