VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Sunday, March 26, 10:58:51Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Up-date (trigger)


Author:
Mignon
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, June 15, 18:29:04

Hallo lieverds,

het is alweer een tijd geleden dat ik zelf iets heb gepost. Dit vooral omdat ik het de afgelopen tijd, voor de verandering, ontzettend druk heb gehad :)

Op zich gaat het wel goed met mij, ik ben niet meer depressief (dankzij de zyprexa) en kan weer 'echt' vrolijk zijn. En doordat ik me nu zo goed voel heb ik ook veel meer energie en heb ik meer zin om dingen te ondernemen. Ik isoleer mezelf niet meer van de buitenwereld, geniet meer van het leven, waardoor ik me automatisch nog beter ga voelen :) De mensen om me heen merken het verschil ook duidelijk, en ik vind het heerlijk om te horen wanneer ze zeggen dat ik weer de 'oude' Mignon ben, de Mignon die ik ook was voor mijn eetstoornis en dat ze me zo gemist hebben. Ik vind het ergens wel jammer dat ik nu alleen zo kan zijn met behulp van medicijnen, maar ik moet nog niet teveel van mezelf verwachten.

Mijn eetstoornis is helaas nog in alle hevigheid aanwezig :( Nog steeds maak ik een zooitje van mijn eetpatroon en schommel ik veel in gewicht. En ook de drang om af te vallen blijft heel erg aan me trekken en vaak geef ik hier nog aan toe ook :S Dus ondanks dat ik me geestelijk veel beter voel blijf ik in die f*ck eetstoornis hangen, het is echt een verslaving geworden en ik schijn niet meer zonder te kunnen leven...grrrrrrr

Ondanks dat mijn eetstoornis nog zo'n belangrijke rol speelt in mijn leven, heeft mijn psycholoog toch besloten om deze (voorlopig) op een zijspoor te zetten. Twee weken geleden is namelijk het borderline-syndroom bij mij vastgesteld, en de behandeling hiervoor gaat nu voor mijn eetstoornis (zolang mijn gewicht niet weer gevaarlijk laag wordt.) Mijn psycholoog gelooft namelijk dat als ik leer omgaan met de borderline (vooral het niet kunnen uiten van mijn emoties en mijn negatieve zelfbeeld) dat ik dan mijn eetstoornis ook onder controle kan krijgen. Het klinkt mij wel logisch in de oren, en ik hoop echt dat ik nu eindelijk passende hulp ga krijgen en ECHT aan mezelf kan gaan werken! Mijn psycholoog is hier helaas niet in gespecialiseerd, en wanneer ik wat ben aangekomen (alweer...zucht) mag ik in deeltijdbehandeling, puur gericht op de borderline.... spannend :)

Het gekke is, dat ik een enorme gevoel van opluchting ervaar nu ik weet wat me 'mankeert'. Al jaren lang voel ik me schuldig omdat ik me voel zoals ik me voel, en ben zoals ik ben (als jullie begrijpen wat ik bedoel?) Ik heb een heerlijk leven, nooit iets ingrijpends of traumatisch meegemaakt, en toch maak ik zo'n puinhoop van mijn leven en voel ik me vaak zo slecht. Het automutileren, mijn eetstoornis, de stemmingwisselingen, het negatieve zelfbeeld, het feit dat ik super impulsief ben en nooit iets afmaak, de alles of niets gevoelens, etc. Al deze gevoelens en daarbij behorende handelingen, waar ik zolang als ik me kan herinneren al mee worstel, daar is nu een soort van verklaring voor. Ik ben het allemaal nog aan het laten bezinken, maar nu al merk ik dat deze 'verklaring' me een soort van innerlijke rust geeft. Mijn gevoelens mochten er nooit zijn van mezelf, ik was en ben keihard voor mezelf en vond/vind dat ik er geen recht op had om me zo te voelen (ik hoop dat ik het begrijpelijk verwoord :S)
Toch wil ik het borderline-syndroom nooit als excuus gaan gebruiken! Wel wil ik leren dat mijn gevoelens er WEL mogen zijn, dat IK er mag zijn, en ik wil op deze manier om leren gaan met mezelf en mijn gevoelens.

Voorlopig laat ik hier maar bij, want als ik alles op ga schrijven wat er in mijn hoofd omgaat....pfffff, dan zijn jullie over een uur nog aan het lezen :P Het kan trouwens zijn dat het een beetje een onsamenhangend verhaal is geworden. Die pillen veroorzaken namelijk een concentratie van nul komma nul... soms kan ik niet eens behoorlijk klok kijken :S

Heel veel sterkte iedereen, ik denk aan jullie!

Veel liefs,
Mignon

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Up-date (trigger)AnjaWednesday, June 15, 19:19:00

Re: Up-date (trigger)AliciaWednesday, June 15, 21:17:51

Re: Up-date (trigger)FlowThursday, June 16, 8:04:14


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.