VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, May 11, 11:11:54Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4]5678 ]
Subject: Hoi Fluffy


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Monday, July 04, 0:12:05
In reply to: Fluffy 's message, "Re: Een slecht moment (trigger)" on Sunday, July 03, 21:40:48

Lieve Fluffy,

Ik ga even inhaken op wat je allemaal schrijft en leg je dan voor wat je daar zelf van vindt/over denkt...

Je begint met te schrijven dat het een slechte dag was, maar er waren ook momenten van dankbaarheid, het is denk ik goed om bij jezelf na te gaan wat de dag dan slecht maakte voor jouw beleving. Vaak is dat een voorval waardoor we ons helemaal uit balans voelen slingeren, waar we heel veel aandacht aan geven. Zoals die vreetbui bijvoorbeeld.

Het cancelknopje is dus wél gelukt... ontkracht dat knopje dan niet door er gelijk achteraan te schrijven dat je je toch wel een beetje slecht voelt, zeg ook daar CANCEL tegen! Een beetje slecht betekent trouwens dat je je voor het grootste deel goed voelt, zeg dan liever dat je je grotendeels goed voelt met wat zwakke momenten die je dan 'slecht' noemt, maar waar je aan werkt, met de intentie die slechte momenten om te buigen in fijne momenten, met de bedoeling je weer lekker in je vel te gaan voelen... Remember: het glas is half vol of half leeg... het is maar net naar welke kant van de medaille jij wilt kijken. En waar jij naar kijkt dat neemt toe, daar krijg je meer van... als je je focust op een beetje slecht dan krijg je daar meer van... je kunt je dus beter focussen op grotendeels goed... dan komt er meer van dat 'goed' op jouw pad. Vier het feit dat je in staat was op die cancelknop te drukken en dat dat ook gelukt is voor een groot deel, dat toont je enorme power aan, de macht die jij in eigen hand hebt over jouw leven! Een beetje is nog altijd beter dan helemaal niet...

Er is helemaal niets mis met verdrietig zijn en huilen, dat zijn emoties die ontlading behoeven, huilen is heel gezond, lachen ook, het gaat erom dat je die emoties durft toe te laten want dán kom jij tot de kern. Je osteopaat heeft groot gelijk. Huilen is helemaal niet negatief. Je mag gerust toegeven aan een jankbui zolang je er maar niet in verdrinkt... geloof me, dat zal je niet lukken... dus huil maar lekker uit, dat mag, er is niemand die tegen jou zegt dat je dat niet mag, het moet zelfs wil je gezond blijven! Ik weet hoe lastig het kan zijn, ik ben ook best een binnenvetter maar toch probeer ik nu wel al die emoties te voelen en te uiten en vreemd genoeg voel ik me nu ik dat doe sterker dan ooit.

Het kan wel elke dag goed gaan als jij dat wilt. Natuurlijk kom je in je leven dingen tegen die vervelend zijn maar dan nog heb je altijd de keuze hoe hiermee om te gaan. Identificeer je jezelf met negatieve gebeurtenissen? Of heb je gewoon de wetenschap dat er ook nare dingen gebeuren in het schouwspel des levens? Die "nare dingen" zijn uitdagingen, ze kunnen je leren nog sterker te worden, te groeien, juist op de moeilijke momenten is het een uitdaging om je niet uit je balans te laten halen... je mag je gerust naar voelen over dingen, dat is heel menselijk, maar jij bent niet de nare situatie die je meemaakt, die nare situatie is maar een onderdeel van de rest...

Ik hoor steeds tussen de regels door in jouw berichten je aversie tegen je huidige werk. Waarom zoek jij geen ander werk? Of heeft het geen zin hebben in je werk met iets anders te maken (depressie bijvoorbeeld...).

Als je met de intentie begint dat je geen zin hebt in je werk dan krijg je meer van dat op je pad. Als je zegt dat het vast en zeker een zware week zal worden, reken maar dat je dan ook een zware week krijgt! Je kunt het ook anders zien en zeggen: "Ik ga er met goede moed tegenaan, ik voel me krachtig en energiek en ik gun de afwezige collega's hun welverdiende vakantie, ik geniet van wat ik doe!" Of iets in die geest... Het wordt alleen maar een zware week als jij denkt dat het een zware week zal worden... Ik zou persoonlijk een ander gevoel erover verkiezen. Bovendien krijg jij zelf ook vakantie en dan vallen die kanjers van collega's in voor jou, nemen ze waar voor jou!

Ik heb niet gezegd dat het niet zwaar kan zijn, zeker als je net bent begonnen met afscheid te nemen van negatieve patronen in jezelf, negatieve gevoelens en gedachten, als je je oude gewoonten los aan het laten bent en zelf de macht teruggrijpt over je leven slaat je egootje/ikje keihard terug, want die wil blijven hangen in het oude vertrouwde patroon van geen verantwoordelijkheid nemen over jouw leven zodat je altijd anderen en/of externe omstandigheden de schuld kunt geven over hoe jij je voelt en gedraagt, lekker veilig... maar niet iets waar je blij van wordt, want dat maakt je machteloos, je geeft je macht ermee weg. Maar hou vol, het zal steeds makkelijker zijn. Wees dankbaar voor de uitdagingen die slechte en/of zware momenten jou bieden, je krijgt iedere keer de kans om er 'nee' tegen te zeggen en hoe vaker jou dat gaat lukken des te groter de kick zal zijn!

Je bent al zeker weten veel sterker geworden en je zult alleen nog maar meer sterk en krachtig worden als je volhoudt! De keuze is aan jou, je mag altijd kiezen. Ik begrijp uit eigen ervaring heel goed hoe lastig en eng het is om hiermee aan het werk te gaan. Blijf volhouden, blijf het proberen, heb de intentie/het voornemen om jezelf te overwinnen en weer een gezonde, gelukkige en harmonieuze Fluffy te worden.

Zeg elke dag tegen jezelf: ik leef met iedereen in harmonie!

Sterkte lieverd, ik vind het heel knap zoals je er tegenaan gaat, ik pak je wel een beetje aan, maar ik wil juist jou het gevoel geven dat je zelf de macht hebt, er is niks zo fijn als niet afhankelijk te zijn van anderen en/of omstandigheden, etc. Dat is pas vrijheid en dat is jouw streven/doel!

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Hoi AnjaFluffyMonday, July 04, 22:13:03


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.