VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, December 02, 12:55:33Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Ik weet het even niet meer (trigger)


Author:
L
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Thursday, May 05, 22:03:15


Hoi,

Dat ik een bericht hierop zet is omdat ik echt even de weg kwijt ben.

Ik ben een meid van in de twintig en heb een eetprobleem. Vroeger had ik heel veel last van binge eating maar dat heb ik uiteindelijk overwonnen en heb een voor mij acceptabel gewicht weten te bereiken en een paar jaar weten te houden door gezond te gaan eten en te sporten. Ondanks het feit dat ik altijd zeer gestructureerd bleef omgaan met eten en het altijd in mijn achterhoofd zat, had ik op dat moment heb ik altijd gedacht dat ik nooit meer zou terug vallen in mijn oude patroon.Maar helaas..

Het is me opgevallen dat als er grote veranderingen in mijn leven plaats vinden ik het gevoel van controle kwijt raak en geen overzicht meer heb. Voor mij is het dan zo'n chaos dat ik het gevoel heb dat het dan toch al fout gaat en ga ik opeens allemaal dingen eten die ik anders nooit eet en in grote hoeveelheden.

Door een zekere teleurstelling dat ik toch weer zo diep ben gezonken heb ik ook wel wat vertrouwen in mijn eigen kunnen verloren en ga ik steeds verder in mijn maatregelen om maar niet aan te komen. Zo ben ik sinds 3 jaar extreem veel gaan sporten. Uiteindelijk na weer een "verandering" in mijn leven waardoor ik veel aan was gekomen, weer op gewicht gekomen met relatief weinig eetbuien in die periode, veel regelmaat en sport.

Helaas kwam daarna een verhuizing en het ging weer helemaal mis. Alles vertrouwd is weg en dan ook mijn eetpatroon. Ik had er zo hard aan gewerkt om redelijk slank te zijn en binnen twee maanden had ik er weer acht kilo aan. Omdat ik het niet aan kan ben ik sindsdien bij elke eetbui gaan overgeven. Ik begin steeds minder in mezelf te geloven of het allemaal nog wel goedkomt.

Op dit moment is het zo dat als ik een dag niet sport of kan sporten dat ik al bang ben om naar huis te gaan omdat ik weet dat het mis gaat ook al zeg ik op dat moment vurig tegen mezelf DOE HET NIET! Het is bij mij goed of slecht naar het extreme. Of ik eet drie keer per dag gezond en ga sporten of ik eet allemaal rotzooi (vooral wat ik anders nooit zou nemen zoals patat en vette dingen), drink wijn en rook sigaretten. Als ik bijvoorbeeld op een goede dag een stuk chocola zou nemen heeft de rest van de dag geen zin meer om goed te doen want het is toch al mis gegaan en dan ga ik dus ook niet sporten. Dat gaat de laatste tijd dus steeds minder door, maar het braken bereikt zijn top..

Ik wil gewoon niet meer die afhankelijkheid van sport om dan het eten te kunnen laten. Ik wil ook gewoon eens iets kunnen eten zonder dat de rest van de dag verziekt is. Maar dat gevoel is er nu gewoon niet. Ik ben nu tien kilo boven een voor mij goed gewicht en ik voel me vreselijk.

Mijn grootste probleem is dat ik hier gewoon niet over KAN praten met iemand, terwijl ik er eigenlijk zo naar verlang. Dus daarom lucht ik hier mijn hart maar even. Ik twijfel erg of ik niet beter nu toch met iemand professioneels moet gaan praten maar denk dan: straks denken ze dat ik me aanstel of dat ik overdrijf en dan schaam ik me dood. En ik zou ook niet weten waar ik heen moet.

Misschien heeft iemand een tip?

Bedankt voor het luisteren naar mijn klaagzang.. het lucht wel wat op.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Welkom L!AnjaThursday, May 05, 22:27:32

Re: Ik weet het even niet meer (trigger)FlowFriday, May 06, 8:42:04


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.