VoyForums

Sunday, May 12, 4:18:10Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Re: Voor Anja


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, April 23, 16:26:30
In reply to: alicia 's message, "Voor Anja" on Saturday, April 23, 14:48:08

Lieve Alicia,

Er zijn inderdaad heel veel verschillende vormen van hulp en bij iedereen past weer iets anders en ook de therapeut zelf moet weer bij je passen, daarom duurt het soms even voordat je de voor jou geschikte therapeut hebt gevonden. Maar waar een wil is daar is een weg... Als jij hebt besloten iets aan jezelf te willen doen en je bent gemotiveerd dan zal het leven jou brengen bij de geschikte personen, natuurlijk moet je ze wel zelf zoeken en/of herkennen. Daar geloof ik heilig in, dat dingen zo werken.

Zelf doe ik counselingtherapie, dit is een vorm van hulpverlening, indivdueel, waarbij je via gesprekken op zoek gaat naar onderliggende oorzaken van je problemen, patronen waar je tegenaan loopt, etc. en waarbij je leert stil te staan bij je gevoel. Dat is een algemeen verhaaltje. Iedere counselor werkt weer anders en geeft er op andere wijze invulling aan. Die van mij werkt provocatief en daagt graag uit, hij is niet makkelijk, maar ik leer veel van hem en hij draagt vaak heerlijk praktische oplossingen aan. Hij werkt dan ook probleemoplossend, precies wat ik nodig had en heb.

Het is een kluif inderdaad, want het is zo dat als je eenmaal bent begonnen dat de boel in een stroomversnelling gaat en er dingen gebeuren in je leven die je niet voor mogelijk had gehouden. Zoals mensen die plots weer opduiken in je leven, ontdekkingen die je doet over gebeurtenissen en/of mensen, maar ook je eigen houding en het doorzien van gewoontes enzo en die veranderen heeft verrassende resultaten, als jij verandert verandert de wereld met jou mee. Dat is geweldig! Maar soms een enorme shock, omdat het meest moeilijke is om oude patronen los te laten, die voelden veilig, maar waren dat niet, nieuwe manieren ken je nog niet, dat kan best eng zijn. Maar als je bent begonnen is er geen weg terug. Dus met vallen, opstaan en recht vooruit doorgaan kom ik er wel. Het is echter werken geblazen, want het houdt niet op met 1 sessie in de week :) ik krijg "huiswerk" mee, dat kan van alles zijn, van het opbellen van iemand tot iets uitwerken of foto's bestuderen etc. En dat is pittig. Maar het gekke is dat ik merk dat het werkt, ik voel me veel krachtiger en strijdlustiger en meer dan ooit gemotiveerd om het nu op een goede wijze af te maken wat is blijven liggen.

Ik trek het dus uitstekend, bedankt dat je ernaar vroeg. Soms zit ik er wel totaal doorheen hoor, dat hoort er ook bij, dat is logisch, niet fijn... soms heb ik dan ook wel eens zin om de boel kort en klein te slaan of hard te schreeuwen etc. maar ik weet waar ik het voor doe en dan zet ik door. Alleen ik kan iets van mijn leven maken, niemand kan dat voor mij doen, zelfs de beste therapeut kan dat niet. Maar ik ben erg blij met Jeffery, mijn counselor. Hij is super. Je moet er alleen wel tegenkunnen, want het is geen peut die je handje vasthoudt en zegt: "oh wat erg voor je meisje". In tegendeel, hij prikt dwars door je heen en confronteert je ermee. Wel altijd op een respectvolle manier hoor! En hij staat achter me, dat weet ik en ik vertrouw hem wat dat betreft blindelings.

Enfin, heel verhaal. Ik vind het een eer om dit forum te mogen beheren/bewaken/onderhouden en daar waar mogelijk mee te steunen etc. Het geeft me een goed gevoel. Soms is het niet makkelijk als ik het zelf moeilijk heb. Ik heb moeten leren dat ik dan best de tijd mag nemen en soms even een paar dagen niet reageer. Inmiddels kan ik dat. Ik luister véél beter naar mijn gevoel. Maar in het begin voelde ik me schuldig hoor, want ik vond altijd dat ik binnen een paar uur moest reageren, of ik me nou goed voelde of niet... ik ontkende mezelf en dat doe ik niet meer. Bevalt me een stuk beter moet ik zeggen :)))

Ik stop eens, dit is een lang verhaal. Enne... ik rook nog steeds niet, alweer vijf maanden was dat op 15 april, goed he!

Liefs en bedankt voor je berichtje!
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.