VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, April 26, 12:10:55Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678 ]
Subject: Re: Voor Liesje


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, May 04, 22:51:11
In reply to: Liesje 's message, "Re: Voor Liesje" on Wednesday, May 04, 11:06:24

Lieve Liesje,

Het klinkt inderdaad alsof veel veroorzaakt wordt door onzekerheid en ik denk ook dat je daardoor controle probeert te krijgen over alles in je leven, maar dat dit zo krampachtig gaat dat het haast onmogelijk is vol te houden. Zou het zo kunnen zijn dat je die spanning op je lichaam afreageert? En hoe zit het met jouw zelfbeeld? Hou je van jezelf, durf je jezelf mooi te vinden precies zoals je nu bent? Heb je contact met je lichaam of zie je je lichaam als een voorwerp, als iets wat je liefst verre van je houdt?

Krampachtig vast blijven houden aan alles van te voren willen laten lopen zoals jij dat wilt levert jou niets op, behalve dan ellende. Het leven zit vol verassingen en onverwachte wendingen en het is de kunst om hier nou juist mee om te leren gaan. Jij bent Liesje, of het nu regent of de zon schijnt en het is 30 graden buiten, je blijft dezelfde persoon. Alleen jij kunt bepalen hoe je reageert op de omstandigheden. Als jij bijvoorbeeld in jezelf gaat snijden dan heb JIJ er ook de last van en hou je de negatieve spiraal in stand waar je eigenlijk best wel uit wilt. Het zou goed zijn een andere manier te vinden om je woede en frustratie in te uiten zonder dat je jezelf schade toe brengt... Een constructieve en creatieve manier om ongecensureerd kwaad te zijn en je te mogen uiten... Dat lucht heel wat meer op dan in jezelf te snijden waardoor je alleen nog maar meer een hekel aan jezelf krijgt. Idem geldt eigenlijk voor het snoepen.

Kun je iets meer vertellen over die Mindfulnesstherapie waar je van je psychiater naartoe moet? Ik ken dat niet, althans, de benaming zegt me niet zoveel, misschien als je het een beetje uitlegt dat er een lichtje gaat branden :))
Hoe komt het dat zo'n oefening je niet lukt? En kun je een voorbeeld geven van zo'n oefening? Is de oefening zelf het probleem of überhaupt wat voor remedie dan ook volgen?

Ik ben blij dat je je weer bent opgeklauterd, Liesje en zo is het leven, vallen en weer opstaan en doorgaan met het varen van je koers, zo word je steeds sterker, en duurt het steeds minder lang als je uit je evenwicht geraakt.

Wat mijn eigen therapie betreft: ik doe zoveel momenteel, dat valt echt niet uit te leggen, dat moet je van nabij meemaken en dan nog... Het is ook niet eetstoornis gerelateerd, al heeft het wel zijn invloed op mijn eetstoornis, vaak in positieve zin, soms een terugval. Maar voor dit forum niet zo geschikt, het zou meer vragen oproepen dan dat er echt gesteund kan worden. Zo nu en dan laat ik wel eens wat los. Voor de rest vind ik ook dat ik het even zelf moet doen, dat is soms goed, dat is soms nodig. En ik schrijf al heel erg veel, ik heb websites en een weblog waarin ik dingen kwijtkan, dan hou ik ook nog eens een dagboek bij, niet digitaal, maar gewoon met de hand, en leef ik me uit in kunst (schilderen, tekenen, dingen maken), heb ik mijn diertjes, vrijwilligersjob die veel tijd opslurpt, etc. en gewoon mijn huishouden en dan heb ik reuma, dus het is soms wat passen en meten.... Maar ik doe alles wat ik doe met veel plezier hoor.

Vandaag heb ik een nieuw hamstertje gekocht. Een vrouwtje van 8 weken oud. Ik was het helemaal niet van plan maar ik moest in de dierenwinkel zijn en zag haar daar, zo'n lief dotje, liefde op het eerste gezicht... ik kon het niet laten en ben blij met haar, heb haar Tina genoemd en ze woont nu in mijn vorige hamsters kooi (goed schoongemaakt hoor). Het is een schatje, heel nieuwsgierig en rustig (niet bang of schrikkerig). Mijn vorige hamster mis ik nog steeds, maar dit maakt toch een boel goed. Hij ligt begraven nu onder een mooie boom, ik heb het afscheid intens beleefd, dat was goed, er een heel ritueel van gemaakt, al was het moeilijk, het heeft me erg goed gedaan.

Enfin, ik wens jou sterkte en wacht je antwoord af.

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Voor LiesjeLiesjeWednesday, May 11, 12:34:21


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.