VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, May 11, 8:20:38Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78 ]
Subject: Re: Berichtje


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, February 19, 21:34:40
In reply to: amber 's message, "Re: Berichtje" on Saturday, February 19, 20:19:23

Lieve Amber,

Dat lijkt lang he, anderhalf uur, maar geloof me, het is heel snel voorbij, de tijd vliegt als je bezig bent hoor, pffffff... Gelukkig geeft mijn therapeut me niet het gevoel dat hij steeds op de klok zit te kijken, dat doet ie heel subtiel. In het verleden ben ik wel bij instellingen als het Riagg geweest en daar had je dan een psycholoog of psychologe die om de vijf minuten naar een irritant klokje leek te staren. Daar kreeg ik de kriebels van ;)

Je kunt eigenlijk heel weinig in die anderhalf uur, ik heb altijd na afloop weer het gevoel van: "shit, ik had dit of dat nog willen zeggen etc.". Aan de andere kant komen de dingen die belangrijk zijn aan de orde en draait het juist om die kern. Intensief is het zeker en ja, ik vind het wel een beetje knap van mezelf, want het is niet niks. Ik herken dat lachen van jou trouwens heel goed, dat deed ik toen ik net bij die counseling terechtkwam ook, pfffff... en soms doe ik het nog, maar mijn peut fluit me vrolijk terug of soms ook op een wat confronterende manier, hij werkt provocatief, dus je wordt uit je tent gelokt als het ware. Dat kan er hard aan toe gaan soms, maar het werkt geweldig, hij schudt je wakker. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en gelukkig is hij niet altijd een kreng :)) Ik merk ook dat ik het voor een groot deel zelf in de hand heb hoe hij mij behandelt, als ik geen maskers opzet dan is hij wel heel lief en steunend, zodra ik me anders voordoe dan ik me voel of in andere stomme automatismes verval dan gaat ie prikkelen zeg maar, pfffffff.... soms kan ik hem dan wel achter het behang plakken hoor ;)

Het is voor het goede doel, ik heb er baat bij, ik voel me er goed bij, maar het haalt ook veel heftige gevoelens naar boven en dingen waar ik nu over aan het nadenken ben waar ik voorheen altijd voor wegliep. En dat zijn lastige dingen, vraagstukken waar je niet zo maar "ff" een antwoord op kunt geven, maar die wel heel essentieel zijn. En kernovertuigingen die je hebt, dingen die dus echt gevoelig liggen...

Ook ik zit nog niet te brullen hoor tijdens de therapie, de laatste sessie dus wel met tranen in mijn ogen, verder kwam ik niet, maar het was een enorme overwinning, er was geen weerstand, ik voelde me veilig.

Je hebt gelijk, mensen met een eetstoornis proberen over alles in het leven controle te hebben. Vooral over emoties. En dat "niet voelen" of weglopen ervoor resulteert dan vaak in een eetstoornis, ook daar weer controle over hebben en die controle soms totaal verliezen om jezelf dan vervolgens weer te straffen met niet eten, etc. de beroemde vicieuze cirkel. Voor veel mensen met een eetstoornis gaat dit op. Voelen en jezelf uiten is heel moeilijk, ik weet er alles van, ik ben het aan het leren, ik weet dat het niet anders kan en er is geen weg terug, ik wil ook niet meer in mijn oude patroon vervallen, ik merk dat, ondanks dat het heel moeilijk is, het wél goed is voor me, dat ik wel met sprongen vooruit ga, dat merk ik aan kleine dingen. Supersnel gaat dat niet, maar dat hoeft ook niet, ik heb me voorgenomen om dan ook maar gewoon alle geduld met mezelf te hebben... lastig hoor, want ik wil altijd alles snel terwijl ik met anderen weer engelengeduld heb. Voor mezelf ben ik keihard.

Ik heb vandaag een lekker dagje gehad, vanmorgen boodschappen etc. gedaan en veel op pad geweest, hondje mee, etc. dat was best vermoeiend, wel heel leuk, eenmaal thuis in bad geweest en daarna was ik nog altijd helemaal kapot, dus ik ben mijn bed ingekropen en heb tv gekeken en een tijdschrift gelezen. Ik heb sinds kort ook een tv bij mijn bed, vond er eentje voor 20 euro bij de kringloopwinkel en hij doet het gewoon, goed he! Dus ik voelde me een god in Frankrijk en ook dat was een overwinning, want normaliter zou ik zoiets nooit gedaan hebben en zou ik maar zijn doorgegaan. Deze keer voor de eerste keer in mijn leven écht naar mijn lijf geluisterd, want dat smeekte om rust. Ik viel op een gegeven moment ook in slaap en werd pas na uren weer wakker. Toen voelde ik me heerlijk, uitgerust, ook lekker rustig en ontspannen, terwijl ik vaak zo moe ben, nu niet dus.

Ook zomaar eens de hele dag geen pc aan gehad, gebeurt ook niet vaak :)) wel lekkere ervaring hoor!

Enfin, dit was weer een heel verhaal, pfffff.... als ik begin ben ik soms niet te stuiten. Bedankt voor je lieve berichtje en ik wens jou ook nog een fijn weekend, tank maar lekker bij aan energie en wees lief voor jezelf :)

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: BerichtjeAmberSaturday, February 19, 23:07:24


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.