VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 18, 14:30:13Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123456[7]8 ]
Subject: Over stemmetjes etc. :))


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Wednesday, January 19, 23:37:03
In reply to: Zoë 's message, "Re: Even van me afschrijven hoor.. (trigger, trigger, trigger!)" on Wednesday, January 19, 19:25:30

Lieve Zoë,

Reken maar dat anderen ook alters/stemmetjes hebben, alleen durven de meeste mensen dat niet toe te geven. Op zijn minst hebben we allemaal last van verschillende aspecten van onszelf die soms totaal tegengesteld zijn aan elkaar. Bij de één is dit nadrukkelijker aanwezig dan bij de ander. Ook spelen we vele rollen in het leven, op je werk of op school ben je anders en gedraag je je anders als dat je met je vriendinnen een terrasje pikt of als je alleen bent of als je in een museum loopt ben je anders en gedraag je je anders als dat je aan het mountainbiken bent, ik noem maar even wat dingen om je te laten zien dat we allemaal subpersoonlijkheden hebben.

Jouw verhaal was en is dus niet ziek en je bent niet gek, ik vind het juist goed dat je er voor uit komt en het benoemt, blijf dat ook vooral doen, luister naar die stemmen, het zijn geen "anderen", wat ik al schreef, het zijn allemaal stukjes van jezelf en ieder stukje heeft iets te vertellen, te samen vormen ze "Zoë". En als je bepaalde stemmetjes niet meer leuk vindt kun je ze ook uit je leven krijgen door er, en dat klinkt misschien gek, simpelweg mee in gesprek te gaan. En te kijken wat de functie (nog) is van die stem(men).

Het is ook niet fijn om je zo rot te voelen en tegen een eetbui aan te hikken. Je verzetten heeft geen zin hoor. Wel proberen je eetbui uit te stellen en je focussen op je gevoel, op wat er door je heen gaat, op waarom je wilt eten (of juist niet wilt eten) en desnoods kom je iedere keer even hier van je af schrijven, als het maar helpt. Maar je verzetten kost zoveel kracht en energie, die energie heb je nu juist nodig om te herstellen en aan jezelf te werken. Bevalt je therapie trouwens?

Ik ben nog altijd helemaal rookvrij, ruim twee maanden alweer, goed he! En ik ben ook nog in therapie, die counseling waar ik al eens over heb geschreven hier. Ik ben er toevallig vanmorgen nog geweest en het bevalt me heel erg goed, ik heb een lot uit de loterij met die therapeut! Precies goed voor mij :))

Zet hem op hoor Zoë, je kunt het, ik denk aan jou! Dat van mijn handen komt inderdaad door het weer, de combinatie van vocht en kou is afschuwelijk, dan heb ik veel last en moet ik me beperken tot de hoogst noodzakelijke zaken. Dat vind ik heel erg, maar het is niet anders, ik moet ermee leven... ook daar heeft verzet geen zin... want het gaat er niet over van... ik merk vaak als ik het accepteer dat dat al de helft scheelt, maf he!

Welterusten als je het nog leest :))

Liefs,
Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.