VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, April 25, 16:34:53Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234567[8] ]
Subject: Lieve Mignon


Author:
Anja
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Friday, December 10, 14:52:27
In reply to: Mignon 's message, "Re: Lieve allemaal" on Friday, December 10, 13:13:34

Lieve Mignon,

Het gaat inmiddels beter, het waren even een paar klotedagen maar inmiddels heb ik de draad opgepakt en ja... het is een cliché maar het leven gaat wel verder.

Met roken onderdruk je heel veel emoties, onbewust hoor, daar kom je pas achter als je bent gestopt, zoals ik nu, ik voel veel heftiger en merk wat ik verstopte achter mijn rookgordijn, het voelt als zo'n opluchting dat ik dat niet meer hoef te doen! En soms is het heel moeilijk hoor, nicotineverslaving is listig, maar ik kan de dips steeds beter de baas en geniet van de lucht die ik nu heb, en hoe lekker mijn huis ruikt (en ikzelf...) en dat ik vrij ben van peuken, dat ik me geen zorgen meer hoef te maken of ik ze wel in huis heb... En dan financieel, ik heb in de 3,5 weken dat ik nu gestopt ben ruim 70 (!) euro bespaard! Moet je nagaan...

Die therapeut (Jeffery) was trouwens super goed, echt een lot uit de loterij, ik heb woensdag een kennismakingsgesprek gehad en ik voelde me gelijk op mijn gemak. Het is een pittige man, ik bedoel dat hij graag confronteert, maar wel op een fijne manier, ik voelde me niet vervelend of aangevallen, hij prikte gewoon en had dingen heel erg goed door, daar schrok ik zelf van :)) Maar wel lekker, iemand die je zo goed weet te peilen en je dan confronteert met dingen uit/in jou en je gedrag en daarop doorvraagt etc. Een ware eye opener. En ik vind counseling een prettige therapievorm (is overigens niet geschikt voor zware eetproblematiek als anorexia hoor). D'r is nog genoeg te verwerken en op te ruimen in mijn leven en daar ben ik helemaal aan toe. Ik voel me lekker bij Jeffery, hij is precies wat ik nu nodig heb. Lachen he, dat ik gelijk in 1 x de juiste therapeut had gevonden... gewoon mijn intuïtie gevolgd en boem... Zo zie je maar weer hoe geweldig het leven in elkaar steekt, er komen altijd op het juiste moment de juiste mensen/situaties in je leven, super!

Ik ben een knokker inderdaad en ik besef me ook dat ik er nog lang niet ben, het eetprobleem heb ik aardig in de hand, maar er is nog zoveel meer en juist nu ik redelijk normaal eet en niet meer rook komt dat aan de oppervlakte, ware oorzaken, etc. en ja, dan kun je twee dingen doen: niets of aanpakken en ik wil het aanpakken. Is geen makkie, is confronterend, doet pijn, etc. en is eng, je stelt je weer kwetsbaar op etc. maar het is wel goed voor mij en daar gaat het tenslotte om! De motivatie is er in ieder geval... Ik ben blij dat het bij jou ook vechtlust aanwakkert Mignon, geef jezelf nooit op hoor, je bent een veels te fijn mens, doorzetten dus!

Ik wens jou ook een goed weekend en ik hoop dat alles goed met jou gaat! En zo niet: kom het hier even roepen he, blijf er niet in je eentje mee rondlopen. Volgende week ga je al naar de psycholoog toch? De zestiende... spannend hoor! Zie je er tegenop? Ik ga de 15e weer naar Jeffery voor het eerste "echte" counselinggesprek, hihi tijdens de kennismaking was hij al heel scherp en kreeg me opgang, ben benieuwd hoe dat dan wordt als we "echt" gaan praten :))) Heb ook huiswerk meegekregen, moet gaan omschrijven hoe het komt dat ik vaak zo negatief over mezelf denk, mezelf zo haat, etc. dus ik heb het er druk mee :)) Maar dat is wat ik wil, intensief aan de slag met mezelf, oude patronen opsporen en omvormen en eens kijken wat ik nou echt wil met mijn leven als ik lekkerder in mijn vel zit.

Geen zorgen dus om mij, al is het lastig/moeilijk, ik ben op de goede weg! En heb nu in ieder geval lekker een therapeut die er voor mij is en waar ik me fijn bij voel, en vooral: veilig!

Liefs en knuffel,

Anja

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Voor AnjaMignonTuesday, December 14, 11:51:08


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.