VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Friday, July 01, 21:42:19Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234567[8] ]
Subject: Re: Ik heb het weer verkl**t (TRIGGER)


Author:
Mignon
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Tuesday, December 14, 22:32:09
In reply to: ZoŽ 's message, "Ik heb het weer verkl**t (TRIGGER)" on Tuesday, December 14, 15:02:45

Lieve ZoŽ,

met jou gaat het dus al net zo lekker als met mij...niet dus :S Vooral de zin: "Ik wil gewoon, normaal, leuk leven, en niet zoveel zorgen" Pfffffffff, wat herken ik dat zeg! En in mijn hoofd denk ik nu dus dat dat onbezorgde leventje weer komt, zodra ik van die klote eetstoornis af ben. Wat natuurlijk ook weer helemaal niet klopt, want we hebben weer niet voor niks een eetstoornis gekregen :S Misschien dat als je dus eenmaal hulp zoekt voor je eetstoornis en dus ook werkt aan de onderliggende problemen, die eetstoornis juist iets positiefs is geweest omdat je anders nooit hulp had gezocht voor alleen de onderliggende problemen. Maar nu dwalen mijn gedachten een beetje af en loop ik te ver op de dingen vooruit... Maar het is toch iets waar ik weleens over nadenk.

Ik vind het super knap van je, dat je toch probeert om niet te kotsen!!! Onthoudt dat vallen niet zwak is, maar niet meer opstaan wel. Blijven vechten dus en geef de moed niet op. En wees niet boos op jezelf, je hebt dit gewoon niet meer in de hand, je kan dit ook niet meer alleen oplossen ben ik bang :( Pffffff, ik weet dat het moeilijk is meis, zeker omdat ik heel goed begrijp hoe je je voelt! Ik heb de laatste tijd zo vaak vreetbuien...altijd 's avond nooit overdag. Hierdoor begin ik bang te worden voor de avonden en vertrouw mezelf niet meer. Voorheen kon ik mezelf nog wel geruststellen na een vreetbui. Ik sprak met mezelf af, dat ik het de volgende dag zou compenseren met niet eten en dat hielp dan wel tegen mijn schuldgevoel. Nu dus niet meer, want het enige wat ik wil is ook NIET eten en dat lukt me de laatste tijd alleen nog maar overdag en 's avonds krijg ik dus steeds vaker een vreetbui....Grrrrrr Dat geruststellen helpt nu ook niet meer, want ik weet nu wel dat dat compenseren toch niet gaat lukken. Ik kan wel janken op het moment, zo in paniek ben ik, zo bang ben ik dat ik aan ga komen!!!!!!!!
Maar goed, hier kan jij ook allemaal niks mee, behalve dat ik hiermee wil zeggen dat je dus niet alleen bent hiermee.

En als ik jou was, zou ik wel dat gesprek aangaan met je vader. Wie weet, wat hij je te vertellen heeft... en misschien kun je je inderdaad wel herkennen in zijn verhaal? En misschien schaam je je daardoor minder om de stap naar hulp te zetten, omdat je dan dus weet dat je vader je echt begrijpt. En ik denk inderdaad dat jouw moeder wel iets in de gaten heeft. Natuurlijk kan ik er ook helemaal naast zitten, maar het 'klinkt' wel alsof ze het door heeft. Niet zo gek, want moeders lijken dingen altijd door te hebben... soms nog eerder dan jij zelf.
Zou je het fijn vinden als ze het wist? Ik denk echt dat er een hele zware last van je schouders valt, wanneer je het niet meer verborgen hoeft te houden voor je moeder!

En op je vraag, of alleen je eetstoornis genoeg reden is om naar de huisarts te gaan....JA, ABSOLUUT!!! Tuurlijk is dat een goede reden meis, ik ben ook 'alleen' vanwegen mijn eetstoornis naar de huisarts gegaan. Bij mijn psycholoog geef ik de onderliggende problemen wel aan, zodat ik daar aan kan gaan werken. Misschien helpt het wanneer ik zeg dat je je nu waarschijnlijk niet veel rotter meer kan gaan voelen :( Wat heb je nog te verliezen?? Zet alsjeblieft al je twijfels opzij en ga gewoon naar je huisarts!

Ik denk aan je lieverd!

Knuffel en veel sterkte,
Mignon

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Voor ZoŽLotteTuesday, December 14, 23:15:28
  • Hoi Lotte -- Anja, Wednesday, December 15, 18:43:45

Lieve ZoŽMignonWednesday, December 15, 12:30:45


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.