VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Saturday, April 27, 3:05:11Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234567[8] ]
Subject: Re: Hoe ga je om met de feestdagen?


Author:
Flow
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Saturday, December 18, 11:19:15
In reply to: Anja 's message, "Hoe ga je om met de feestdagen?" on Friday, December 17, 22:35:06

Hoi,

December... altijd een hele moeilijke tijd. Zoals de meeste weten probeer ik gezond te eten en probeer ik mijn genezing vol te houden. Maar met kerst is er zo een enorme sociale druk om te eten dat ik eind november al over mijn toeren ben.

Wat ik de afgelopen 2 jaar heb gedaan en wat voor mij heel erg goed werkt is in de eerste plaats kalmeren. Niemand gaat me dwingen om te eten behalve ik. Mijn ouders en mijn schoon ouders weten wel hoe het zit en laten mij op het eten front ook met rust. Ik probeer gewoon 3 keer per dag te eten en dus in mijn ritme te blijven (dat ritme is heel belangrijk voor mij, als ik dat opgeef gaat het mis) en ik verplicht mezelf om tijdens het kerst diner een bord met eten vol te scheppen en daar achter te blijven zitten totdat iedereen klaar is met eten. Dat is zowieso de regel in mijn huis, ik moet wat opscheppen en ik moet blijven zitten totdat mijn man klaar is met eten. Ik hoef dus niet te eten en omdat dat niet hoeft en ik zie dat eten voor me eet ik dus net wel. Omdat kerst wel een beetje meer spanning mee brengt als 'gewoon elke dag' eten lukt het me niet om dan ook veel te eten maar ik doe m'n best.

Kerst is waarschijnlijk voor iedereen een spannende tijd. Om de een of andere vage reden komen er altijd veel emoties los rond kerst.
Ik probeer toch een beetje van de kerst te genieten en me niet te druk te maken over wat er 'over een uur zou kunnen gebeuren'.

Wel wens ik iedereen heel veel sterkte met kerst en onthoudt: Je overleeft het wel.

Flow

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Re: Hoe ga je om met de feestdagen?AnjaSaturday, December 18, 14:48:29


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.