VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Thursday, May 26, 4:10:34Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234567[8] ]
Subject: Re: Ik wil gaan focussen (trigger)


Author:
Lotte
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Friday, November 26, 16:27:20

En weer iets wat bewaard is gebleven, wow, ik hoop dat er nog meer komt :)


Date Posted: Wednesday, November 10, 21:22:39
In reply to: Eva 's message, "Re: Ik wil gaan focussen (trigger)" on

Wednesday, November 10, 10:49:04

Dag Eva,

Je zegt dat wat ik zeg 'hard' klinkt. Ik weet het maar de
buitenwereld is ook hard tegenover zwaarlijvige mensen. Want wat denken de meeste mensen wanneer ze een dik persoon een ijsje zien eten? Het mag dan nog 35°C zijn, dik is dik en als je dik bent dan hoort je geen ijsjes te eten zelfs al is het nog zo warm.Ik heb mijn hele leve lang gevochten tegen mijn gewicht. Vaak terecht maar héél vaak niet terecht, want als ik nu foto's bekijk van mezelf als tiener,dan vind ik dat ik er best wel goed uitzag. Helemaal niet zwaar of zo.

Toch werd mij van jongsaf gezegd dat ik moest oppassen met eten, dat ik de aard naar mijn vader had, dat ik er al gauw als een varken zou gaan uitzien als ik niet zou oppassen. Ik wou niet meer eten want ik wou geen varken zijn. Toch voelde ik me algauw zo. Als ze je er dan nog regelmatig bijzeggen dat je ook nog eens zo stom bent als (het achterste)van een varken dan blijft er van enig zelfrespect maar weinig over. Dan ga je er alles aan doen om er toch goed uit te zien. Je begint te knoeien met eten. Je eet en je eet niet. Je eet een beetje en je eet heel veel. En hoe je ook je best doet het lukt niet. Je praat er met niemand over. Het is een strijd die je helemaal alleen voert. Als het je dan toch lukt om er voor de ander 'goed' uit te zien ben je het gelukkigste wezen op aarde. Je probeert vol te houden. Het moet en het zal. Tot dat blijkt dat je er blijkbaar te goed uitziet. Dat ze aan jou beginnen te frunniken. En dan denk je STOP, slank is FOUT !!! Ik was toen een jaar of tien en nam voor mezelf toen een wijs besluit. Ik moest eten. Terug dik worden. Dik is niet leuk maar wel veilig. Het enige wat je moet doen als je dik bent is woorden en blikken incasseren. Da's niet leuk maar hun handen houden ze WEL thuis. Zo is het allemaal een beetje begonnen. Het ging allemaal van kwaad naar erger. De ene keer was ik perfect op gewicht de andere keer woog ik twee keer mijn eerste gewicht.Ik heb daar dus meer dan genoeg van en wil mezelf beter leren kennen.

Want door al dat gejojo weet ik absoluut niet meer wie ik ben. Heb geen flauw benul hoe ik mezelf moet omschrijven. Het lijkt wel alsof ik NIKS ben. Een soort van voorwerp. Een gebruiksvoorwerp. En toch weet ik dat er diep in mij een heel andere Lotte leeft. Een Lotte die nog nooit het daglicht heeft mogen zien. Daarom wil ik gaan focussen. Daarom wil ik die confrontatie aangaan. Omdat ik het recht heb om hier ook op deze aardbol rond te lopen.

En hoe ik eruit zie vind ik OOK belangrijk. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat niet zo is. Maar nog belangrijker is wat ik van binnen naar buiten wil uitstralen. Ik denk, als me dat lukt, dat de rest dan misschien wel vanzelf komt, ook het afvallen.

Lotte

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
Subject Author Date
Voor LotteAnjaMonday, November 29, 11:37:58


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]

Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.