VoyForums
GIVE FREE FOOD
www.TheHungerSite.com
-> Click Here <-
FUND FREE MAMMOGRAMS
www.TheBreastCancerSite.com
-> Click Here <-
Non-profit ad served by VoyForums...

Thu, Oct 02 2014, 2:16:53VoyUser Login optional ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345678910 ]
Subject: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
sklee
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: Tue, Nov 15 2005, 19:06:31

TAJUK: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI( 04/04/05 – 12/06/05 )

1) PENDAHULUAN:
Menjalankan latihan industri adalah satu peluang yang baik untuk pelajar mendedahkan diri dengan keadaan sebenar yang berlaku yang berkaitan dengan kejuruteraan awam. Program latihan industri juga merupakan matapelajaran wajib untuk pelajar kejuruteraan awam di Universiti Teknologi Malaysia. Pelajar diberi peluang untuk membuat pilihan samaada boleh memasuki organisasi-organisasi jurutera perunding, contraktor, “ developer”, atau mana syarikat yang ada kaitan dengan bidang kejuruteraan awam.

Antara tujuan yang paling penting latihan industri adalah memberi pendedahan kepada kita sebagai pelajar kejuruteraan awam tentang berbagai-bagai aspek amalan dalam kejuruteraan awam dan peranannya dalam masyarakat. Dengan itu, pelajar dapat melihat dan mengambil bahagian dengan sendiri dalam amalan-amalan kejuruteraan selain daripada teori-teori yang telah kita belajar dalam bilik-bilik kuliah di universiti. Maka dengan adanya peluang ini, pelajar dapat mempraktikkan pengetahuan yang ada dalam menjalankan tugas-tugas kejuruteraan. Objektif latihan industri yang lengkap telah pun dinyatakan dalam buku panduan latihan industri untuk rujukan pelajar.





2) Pengenalan kepada Aston Star Sdn Bhd.
Aston Star Sdn Bhd merupakan salah satu anak syarikat Sunrise Berhad (A wholly owned subsidiary of Sunrise Berhad) yang lokasinya terletak di : Level 16, Wisma Sunrise, Plaza Mont’ Kiara, Mont’ Kiara, 50480 Kuala Lumpur. Syarikat ini merupakan syarikat “ main contractor” yang bertugas menyiapkan projek pembanggunan Sunrise Berhad. Syarikat Aston Star mempunyai pengalaman yang banyak dalam projek- projek pembangunan dan pembinaan kondominium- kondominium yang biasanya melebihi 20 tingkat.

Syarikat Sunrise Berhad terkenal sebagai “ developer” kawasan Mont’ Kiara dan telah banyak memenangi pingat- pingat penghargaan( Achievement and Awards), di antaranya ialah Best Employer in Malaysia 2003, Malaysia’s CEO of the Year 2002 Presented to Dato’ Michael Yam, FIABCI (Malaysian Chapter) Award of Distinction in 2001 and 1997 for Residential Development, Twice No.1 in Quality Attributes in The Edge Malaysia’s Top Ten Property Developers Awards 2004 and 2005, Top Rated by the building & Construction Authority( BCA) of Singapore based on its Construction Quality Assessment System(CONQUAS) for architectural and external works, dan sebagainya. Selama 37 tahun penubuhan Sunrise Berhad dan kini ia juga terpapar dalam Main board of Bursa Malaysia pada tahun 1996 dengan kapital semasa RM 423 juta.

Aston Star Sdn Bhd diketuai oleh Chief Operating Officer/ Aston Star Director iaitu TM Lum dan diikuti Head of project & construction services LF Seow. Kemudian organisasi dibahagi kepada lima kumpulan utama yang akan memainkan peranan masing-masing iaitu Administration, Construction Management, Project Planning, Contracts Section dan Quality Assurance.
3) Projek pembinaan yang diikuti sepanjang Latihan Industri.
Di Aston Star Sdn Bhd, saya telah diaturkan dan ditetapkan untuk bertugas di tapak pembinaan salah satu projek yang sedang dijalankan dibawah Sunrise Berhad.

Tajuk Projek yang saya ikuti:
Cadangan pindaan kepada pelan yang diluluskan melalui perintah pembangunan bertarikh 17-5-1996 bagi pembangunan pangsapuri servis yang mengandungi:
A) 1 Blok Pangsapuri servis 29 tingkat yang mengandungi 322 unit.
B) 1 Blok tempat letak kereta 6 tingkat dengan kemudahan rekreasi dan ruang perdagangan.
C) 1 Blok pangsapuri 2 tingkat yang mengandungi 14 unit kediaman di atas blok tempat letak kereta.;
Di atas Lot 56740, Mont’ Kiara, mukim Batu, Dalam Bandaraya Kuala Lumpur untuk tetuan: Sunrise Paradigm Sdn Bhd.

3.1) Pihak- pihak yang terlibat dalam menjayakan projek tersebut:
1) Employer
Sunrise Paradigm Sdn Bhd,
Penthouse Wisma Sunrise,
Plaza Mont’ Kiara,
No.2, Jalan Kiara,
Mont’ Kiara,
50480 Kuala Lumpur.
Tel: 03-62012288


2) Architects
Akiteks Habitats.
c/o Penthouse Wisma Sunrise,
Plaza Mont’ Kiara,
No.2, Jalan Kiara,
Mont’ Kiara,
50480 Kuala Lumpur.
Tel: 03-62012288
3) Main Contractor
Aston Star Sdn Berhad.
Level 16, Wisma Sunrise,
Plaza Mont’ Kiara,
Mont’ Kiara,
50480 Kuala Lumpur.
Tel: 03-62016108
4) Civil & Structural Engineer.
G & P Engineering Consultants Sdn Bhd,
41-4 Jalan 3/ 146, the Metro Centre,
Bandar Tasik Selatan,
57000 Kuala Lumpur.
Tel: 03-90583119





5) Mechanical & Electrical Engineer.
Primetech Engineers Sdn Bhd.
109-B, Jalan ss21/ 1A,
Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya,
Selangor.
Tel: 03-77280733
6) Quantity Surveyor.
JUBM Sdn Bhd.
Wisma Jubm,
2, Jalan PJU 5/15,
Dataran Sunway,
Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya.
Tel: 03-61569000











4) Bidang tugas/ tanggungjawab yang telah diberi sepanjang latihan industri.
Saya telah diarahkan menjalankan kerja di KDS site dibawah bimbingan dua staf Aston Star Sdn Bhd iaitu En Tan Boon Chew sebagai Projek Engineer dan En Wong Yeow Fok sebagai M&E Senior Supervisor. Mereka telah banyak memberi tunjuk ajar dan bimbingan kepada saya tentang tugas-tugas yang berkaitan dengan civil dan struktur, dan juga bidang M& E.

4.1) Huraian ringkas bidang tugas yang dilakukan
Jelasnya bekerja dalam syarikat ” main contractor” adalah untuk memastikan dan mengawasi kerja-kerja pembinaan supaya sentiasa menepati rancangan yang dibuat dan juga memastikan kualiti kerja yang baik.

Pada awal tempoh latihan industri saya, saya telah banyak ditegur dan diberitahu oleh supervisor supaya membaca dan memahami pelan-pelan lukisan arkitets dan perunding. Pelan-pelan seperti ” beam layout drawing”, ” floor layout drawing”, rasuk dan tiang details adalah sangat penting dan patut difahami secara mendalam.

Saya akan membantu supervisor saya untuk membuat kerja-kerja “ inspection” seperti mengawasi kerja-kerja pengikatan tetulang dengan memastikan jarak antara tetulang dan bilangan tetulang yang digunakan adalah sama dan memenuhi syarat- syarat atau ukuran dalam rekabentuk asal. Bekerja sambil membaca pelan-pelan lukisan di bawah cuaca matahari yang panas merupakan pengalaman yang istimewa dan tidak akan saya lupakan.

Selain itu, saya juga akan ditugaskan untuk membuat pengawasan terhadap kerja-kerja konkrit yang dilakukan setiap hari. Apabila “ concrete mixer” sampai ke tapak pembinaan, saya akan mengawasi ujian “ slump test” yang dijalankan. Konkrit yang digunakan adalah konkrit dari pembuatan syarikat Megamix Sdn. Bhd( 226447w) dan dihantar dari plant Jalan Kuching. Secara kasarnya, konkrit gred 50 akan digunakan untuk tiang dan “ lift core wall” manakala gred 30 untuk rasuk. Semasa mengawasi ujian tersebut, saya diberitahu bahawa penelitian kepada cara pekerja menarik slump adalah sangat penting dengan memastikan slump ditarik secara tegak ke atas( vertical direction only) dan hentaman 25 kali untuk 3 lapisan perlu diberi perhatian.

Apabila acuan atau ” formwork” telah dipasang oleh stractural sub-contractor untuk tiang atau dinding, saya juga akan diarahkan untuk menyemak ketegakan atau “ verticallity” acuan tersebut sebelum konkrit dituang. Ini adalah sangat penting supaya struktur yang dibina sentiasa tegak dan tepat mengikuti ”gred line” dalam pelan lukisan.

4.2) Ujian- ujian tapak yang pernah dilakukan.
Banyak ujian- ujian tapak telah saya belajari dan ditugaskan melakukannya sepanjang latihan industri ini. Apabila ” slump test ” telah dilakukan sebelum konkrit digunakan, ujian kiub konkrit akan dilakukan. Peralatan yang diperlukan adalah seperti acuan besi tuang atau keluli berukuran 150150150mm, klip penahan, bolt dan nut, serta bar penghentak berukuran 25mm2 keratan rentas 1.8kg berat dan panjang 380mm. Perhatian perlu diambil semasa ujian kiub dijalankan, antaranya: Pastikan komponen-komponen dipasangkan dengan ketat, Pastikan permukaan acuan disapukan dengan minyak acuan, semua kiub hendaklah ditandakan dengan jelas tarikh tuangan dan grednya. Konkrit dibiarkan melalui proses hydration dan mengeras, dan ia direndam dalam air untuk tujuan pengawetan. Konkrit akan diuji dengan ujian mampatan(compression test) pada hari ke -7 dan 28. Daripada ujian ini, ketumpatan(density) dan ” ultimate strength” akan dikira. Adalah penting untuk memastikan konkrit yang diuji mempunyai kekuatan mampatan yang sama atau lebih tinggi daripada yang kekuatan rekabentuk.

Selain itu, saya ada ditugaskan untuk membuat pengawasan kepada kerja-kerja ” Mackintosh Probe Test”. Ujian ini dijalankan di atas tanah tampakan(backfilled and compacted soil) yang telah dipadatkan dengan menggunakan ”Roller vibrator”. Bilangan hentaman( probe) akan dikira dan dicatatkan dalam borang setiap tembusan 300mm ke dalam tanah. Apabila terdapat ”probe” yang kurang daripada 30, kerja pemadatan tanah perlu diulang sehingga mencapai kekuatan mampatan yang diperlukan.

Saya juga berpeluang mengambil bahagian dalam kerja-kerja pengawasan suhu konkrit(concrete temperature monitering) khususnya untuk konkrit ” transfer beam” dimana saiznya adalah agak besar( 1200mm* 1800 dan sebagainya). Tujuan ujian ini dilakukan adalah untuk memastikan perbezaan suhu di antara bahagian tengah-tengah rasuk dan permukaan rasuk tidak terlalu ketara atau besar. Perbezaan suhu yang ketara menunjukkan ketidaksempurnaan kerja-kerja pengawetan konkrit. Maka hakikatnya, berlaku proses ” hydration” simen tidak purata dan kekuatan konkrit tidak sama rata pada tengah-tengah konkrit dan permukaannya.


4.3) Juga berpeluang terlibat dalam Kerja- kerja M&E.
Sepanjang latihan industri, saya juga berpeluang terlibat dalam kerja-kerja M&E seperti ”hydraulic services”, pemasangan lift, ” fire protection systems”, pemasangan elektrik servis dan sebagainya. Saya ditugaskan membuat pengawasan ke atas kerja-kerja pemasangan ” cast iron” paip dan paip hujan (rain water down pipe). Sub-kontraktor yang terlibat ialah LAY FATT Engineering Sdn Bhd. Selepas paip siap dipasang, ” leakage test” akan dilakukan. Paip yang telah dipasang, akan diisi penuh dengan air dan akan memastikan aras air tidak turun dalam masa 30 hingga 60 minit. Untuk CI paip yang dipasang dalam tanah(underground pipe), paip tersebut harus disapu dengan cat “ zink chromate” yang berfungsi untuk mengelakkan pengaratan paip pada masa kelak.















5) Penggunaan Acuan Aluminium di KDS Projek (Application of Aluminium
Formworks for KDS Projects)
Acuan yang dibuat daripada aluminium digunakan dalam projek ini. Sistem penggunaan acuan aluminium atau lebih dikenali “ Mivan System Formworks” telah banyak mempercepatkan progres atau perjalanan projek ini. Seperti yang terdapat dalam kebanyakan engineering sistem, “Mivan System formworks” juga terdiri daripada 2 bahagian: “ hardware” dan “ software”. “ Hardware” mengandungi melebihi 300 bahagian yang standard dan majoriti kelengkapan acuan ini terdiri daripada seksyen panel yang ketinggian acuan mencapai 2175mm. Manakala yang lain adalah seksyen pepenjuru yang tegak dan melintang (vertical and horinzontal corner sections).

Penggunaan jenis acuan ini mempunyai banyak kelebihan. Penggunaan acuan aluminium membenarkan pembinaan componen panel yang agak besar luas permukaannya dengan beratnya yang ringan dan mampu dipegang oleh individu pekerja. Ini bermakna, penggunaan mesin yang besar seperti “ tower crane” untuk mendirikan acuan dapat dielakkan. Selain daripada itu, permukaan aluminium yang licin memungkinkan permukaan struktur konkrit yang dibina licin dan cantik.

6) Menghadiri mesyuarat sub-kontraktor dan mesyuarat antara staf- staf Aston Star.
Selain mendapat pengalaman bekerja di tapak pembinaan, saya juga diberi peluang menghadiri mesyuarat sub-contraktor dan mesyuarat antara staf-staf Aston Star. Mesyuarat sub-kontraktor diadakan pada setiap minggu pada hari Khamis petang. Dalam mesyuarat ini, masalah-masalah yang dihadapi di tapak pembinaan dan perancangan kerja akan dibincang. Topik-topik seperti keselamatan di tapak pembinaan, kelewatan menyiapkan kerja yang telah dirancang, perancangan kerja siap, penghantaran dokumen-dokumen oleh sub-kontraktor untuk mendapat pengesahan, akan dibincang dan dicari jalan penyelesaian.

Mesyuarat antara staf- staf Aston Star pula bertujuan membincangkan kualiti kerja internal staf dan masalah-masalah yang dihadapi mereka ketika menjalankan tugas. Mesyuarat ini juga bertujuan mengeratkan hubungan antara staf-staf Aston Star supaya kerja harian di tapak pembinaan nanti menjadi lebih lancar dan tersusun.


















7) Penilaian ke atas Faedah Latihan Industri.
Pada pendapat saya, 10 minggu latihan industri adalah pendek dan merasakan kesuntukkan masa untuk membelajari ilmu pengetahuan yang berkaitan dengan kejuruteraan awam. Tetepi memang tidak dinafikan bahawa saya telah banyak belajari ilmu yang praktikal selain daripada yang diajar di kuliah-kuliah. Apabila sampai di hujung latihan saya, saya mendapati teori yang dipelajari dalam kuliah-kuliah ada digunapakai dan menjadi prinsip asas kejuruteraan awam yang sangat penting untuk menjalankan kerja-kerja di tapak secara praktik. Buku- buku teks dan nota akan menjadi bahan rujukan yang sangat penting dalam menyelesaikan masalah-masalah di tapak. Saya juga yakin saya akan lebih memahami khusus-khusus yang akan dipelajari seterusnya di UTM kelak.















8) penutup.
Melalui program latihan industri selama 10 minggu ini, saya telah banyak didedahkan dengan kerja-kerja pembinaan di tapak. Sesuatu projek pembinaan yang boleh mencapai kejayaan hanya dapat dilakukan dengan kerjasama semua pihak dan perancangan yang teliti dan baik. Saya berpendapat bahawa koordinasi antara semua pihak termasuklah main- kontraktor, sub-kontraktor, dan pekerja biasa di tapak pembinaan adalah sangat penting. Pihak civil dan struktur(C&S) dengan M&E patut bekerjasama dan membuat komunikasi yang baik demi melancarkan kerja.

Selepas latihan ini, saya merasa lebih memahami peranan- peranan yang dimainkan oleh pihak perunding, kontraktor, pihak pemaju tanah, dan arkitek. Dengan itu, saya lebih jelas dengan bidang kerjaya yang saya minati dan dapat membuat perancangan untuk menceburinya selepas tamat pelajaran saya di UTM.

Di sini, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada staf-staf Aston Star khususnya En Wong Yeow Fok, En Tan Boon Chew, En Thean Chee Yin, En Kumareson, En Abd. Latif, En Tee Lian Yoke dan lain-lain lagi yang telah banyak memberi tunjuk ajar dan bimbingan kepada saya.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Replies:
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
rosdiana
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jul 10 2006, 14:43:58

ingin meminta satu contoh report latihan industri dan cara penyusunan..format yang digunakan.dimana saya mengambil kursus diploma marketing with multimedia...

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
lin (don't know)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Dec 02 2007, 16:39:19

mm nk contoh laporan latihan industri..sy cos kej.mekanikal..
tq..

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Apr 09 2008, 12:08:41


[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
mimie (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Aug 06 2008, 14:08:08

blh tak tolng bg mklumt tmpt prktikal.mksd sy syrikt yg ambk dak prktikal n elaun.nk gn untuk sem depn.urgent...antr kat email sy leh

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
syah (bored)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, May 17 2010, 9:21:12

sy leh tlong tp awk amik kos pe?
tinggal kat mne?

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
norshafawati (:) happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Nov 29 2011, 14:22:41

tlg berikan contoh laporan latihan industri mengenai perakaunan perniagaan

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
lynn (plz help me..)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, May 07 2008, 14:52:03

SORI..leh bantu sy x?leh ntar contoh laporan praktikal kt email sy..sy amek cos teknologi komputer..tq sangat2 kalau sudi bantu sy..tq

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
ayu
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Dec 27 2011, 10:52:37

boleh x saya nk dpatkan contoh laporan latihan industri bahagian teknologi maklumat rangkian.. kalau ada tlong emailkan di sini lady_yue92@yahoo.com..saya amat memrlukan..time kasih :)

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
shamil (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Jun 07 2011, 12:42:38

-Terimakasih. . .

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
azmie
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Apr 09 2008, 10:03:01

ingin contoh laporan latihan industri..sy cos sains komputer

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, May 12 2008, 10:45:52

sy nk laporan praktikal tok kos bisnes study

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
rosediana
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jun 30 2008, 22:01:39

saya budak kej.Awam..nak mintak tolong..leh bg contoh reportpraktikal kat saya x??please...

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
udin
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Jul 27 2008, 16:35:44

slm.... sesiapa boleh tlg pinjamkan laporan industri utk course elektrik x? email kan pada saya udinx8@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
alisya (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Nov 16 2008, 20:09:29

plezz send to me laporan industri utk cos elektrik....

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
amin (sad,blur)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Jul 12 2011, 10:44:47

plezz i really need ur hlp..
sya perlukan contoh report ari ni...plezzzzz....

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
Ana (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Nov 20 2008, 15:19:18

Salam....saya coz teknologi maklumat.boleh x tolg bagi contoh laporan teknikal Ltihn Industri.

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
deqna (tolong aku lok keyh!)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Nov 25 2008, 7:59:18

mekom....aku dari tknologi maklumat...
blh tolong dptkan contoh laporan yang berkaitan dengan teknologi maklumat....aku blurr nk polah report mcm yaaa.... ok makseh byk2 arhhh...lak blanja minum kdai haji sobet!

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
roselina (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jul 13 2009, 11:48:43

plez....nak laporan latihan industri multi media

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
Lya (urgent!!!!)
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Jan 16 2009, 15:14:05

plez.....help me!!!!
i nakkan contoh-contoh laporan latihan industri bagi diploma pemasaran...
blurrr neyh...
hope bley bagi...
ok..

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Dec 14 2010, 10:37:37

saya pun nk jga

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
roselina (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jul 13 2009, 11:28:51

nak laporan latihan industri multimedia

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
:( (lala)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Feb 20 2011, 7:18:19

tolong..nk cr laporan harian kat tapak,berta ngan semua data2 syarikat..

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
hana (urgent)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Mar 02 2011, 14:23:13

sye nak mnta contoh laporan bagi kos akaun

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
zulaikha (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Jun 01 2011, 17:30:26

selamat petang. boleh saya dapatkan contoh laporan latihan industri bagi kos diploma akauntansi yang mempunyai tajuk selain daripada pengauditan,percukaian dan setiausaha syarikat? jika ada tolong send ke email saya segera. terima kasih :)

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
mat
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jun 13 2011, 15:52:42

salam..sy kos teknologi maklumat..boleh tak bagi contoh laporan industri..pleaz..

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
bazilah
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Jul 29 2011, 22:22:03

plz .. help me

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
shima (worried)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Oct 14 2012, 10:48:11

boleh x tlng bagi contoh report LI untuk diploma akauntansi yang ada wat secretary

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
shila
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jul 24 2006, 13:22:26

saya nak lihat contoh lapotan praktikal dari mukasurat depan hingga penghargaan.saya sijil it.

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
nurul (rehye)
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Apr 06 2007, 10:40:33

plz give me a example report about praktikal in indutries...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Oct 04 2007, 16:44:37

de information pasal site yang gne kan metal formwork tak?
if ade, bley bg address or any further information?? plzz..plz..i really need ur help

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
aftila
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Oct 08 2007, 15:29:41

saya nak fomat laporan industri bab 2 hingga akhir

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
apek (bingung)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Nov 10 2007, 18:03:13

contoh laporan latihan industri teknologi automotif

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
cesc
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Oct 23 2008, 19:38:47

tolong!!!!! contoh laporan latihan industri...huhuhu

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Jun 05 2010, 18:21:54

nak

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: saya nk contoh laporan praktikal kejuteraan awam


Author:
roziana (confused)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Nov 17 2007, 11:10:33

berikan saya satu contoh laporan praktikal kejuteraan awam.
terima kasih

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: saya nk contoh laporan praktikal pengurusan maritim


Author:
nora (peace)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Sep 15 2008, 10:45:55

please.........contoh laporan praktikal diploma pengurusan maritim

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
stryder (tension)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Dec 29 2007, 13:38:40

saya nk tgk contoh laporan latihan industri utk bdk2 awam. saya ambk dip.

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
jai (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Jan 17 2008, 21:24:08

saya nak tengok contoh buku laporan latihan industri budak elektrik

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
shazlan (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Jan 17 2008, 21:29:02

tonong tunjuk salah satu contoh buku laporan li budak elektrik

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
google
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Mar 22 2008, 2:23:57

mane boleh..!!!!bikin sendirilah!!mane boleh tngok yg org punye

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
jlo
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Sep 04 2008, 15:51:51

sesiapa ingin melihat contoh laporan latihan industri..
email kan dekat kami : dewi_mazrin@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
wan
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Feb 03 2008, 8:50:22

please show me practical report for civil engineering in english

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
gibz
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Mar 20 2008, 11:39:33

tolong beri kan saya ujian penutunan konrit dan kiub

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
sya (sya)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Apr 08 2008, 21:06:36

sya nk contoh laporan praktikal utuk kos ukur tanah....
land survey....

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
dino
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, May 13 2008, 11:44:05

nak nengok contoh laporan praktikal utuk kos kej mekanikal.....xreti la nak wat huhuhu

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jun 02 2008, 8:47:34

ade sape2 bermurah hati nak bg tgok contoh laporan LI x (AUTO CAD)

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
ery
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Jul 06 2008, 15:27:05

saya ingin meminta contoh laporan latihan industri polikteknik yang menjalankan latihan di syarikat ICT. iaitu berkaitan dengan komputer, networking, pemasangan CCTV dan sebagainya

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
anna
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Oct 07 2010, 14:28:55

leh tak tolong kasi contoh laporan li untuk kerja2 setiusaha..mksud saya kerja2 pejabat..

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
anna
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Oct 07 2010, 14:30:28

klau bleh tlg sent kt email sy...plezz

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
farah
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Nov 26 2008, 14:17:12

leh tak tolong kasi contoh laporan li untuk kerja2 setiusaha..mksud saya kerja2 pejabat..

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
ain
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Dec 15 2008, 11:53:14

a'kum...mintk tlg email pada saya contoh report latihan industri penuh xpenuh pn xpe unt politeknik cos civil engineering..

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
spinhead_69 (very sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Feb 12 2009, 15:35:53

salam semua..sy dari cos ddj..ley x sape2 tolong bg contoh report utk rekabentuk industri..maksud sy contoh projek...tgh blurr tahap gaban dah nie...hope ada sape2 yg sudi tolong...thanks......

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
laila (not bad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Mar 18 2009, 22:10:05

salam.....bley tolg send contoh laporan latihan industri bagi kos kej. awam x???saya xataw la nk wat cmne.....

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
deraaaaaaaaaas (tolong la)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, May 05 2009, 9:35:24

tolong saya...saya nk contoh laporan industri senibina...
tak tau sgt nk wat cmne..ari2 wat autocad jer......
kalu ade tlong email kt syida9@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
dyeah ((nervous))
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, May 11 2009, 9:08:12

harlow...bleh tlong sy x???...sy tgh rsau ni...report lom siap gk...xtaw cmne nak bwat...sy bdak course civil engineering..bleh email kn cnth report kat email (princess_dyeah@yahoo.com.my)

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
gie
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, May 21 2009, 16:11:10

saya nk tengok contoh laporan praktikal bagi kursus kejureteraan awam..kalau ada, sila emel kan ke g_blackshadow@yahoo.com..

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
zaki
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Jul 07 2009, 22:54:37

sape2 leh tolong saya...saya nk contoh laporan industri senibina...
tak paham le nk wat cemane, rumit gak,,,
kalu ade tlong email kt punkrock_archimax@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
perak (:))
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Jul 10 2009, 16:50:37

ade sape2 pena wt asemen ke..laporan LI ke..tentang panel akustik?? xpon laporan pasal installation material dlm bgnn.. plz mail kt crazee_mind56@yahoo.com k??

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
wawa
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Jul 18 2009, 13:32:36

ASSALAMMUALAIKUM, ble x bg contoh laporan industri utk course elektrik,ble email kat (blues_bokara89@yahoo.com)

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
dayah
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Aug 18 2011, 21:14:17

leh x tlg saya nk contoh latihan industri bagi student politeknik course kejuruteraan elektronik..kalo blh email kt eidayah_88@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
fara
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Apr 02 2010, 14:51:58

bleh x bgi contoh laporan latihan industri diploma akauntansi & pemasaran

[ Post a Reply to This Message ]
[> [> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
haa (tension!!!!!!!!!!!)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Jun 11 2011, 20:09:49

sape2 yang ada contoh laporan tok kos akaun..tlg sye..coz sya bdk akaun tpi l.i kat bdk it..tau nk bt tjuk ape..tlg!!!!!

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name (:()
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Apr 25 2010, 9:51:23

tolong..sesape ley tolong saye..saye dak civil engineering..xtaw nk wat repot cane...sesape de cth ley emailkan kt hschazril@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
raihan (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, May 04 2010, 10:34:43

saya nak contoh report latihan industri dalam bahagian akauntansi

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
syah (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, May 17 2010, 9:58:02

leh tlong bg contoh laporan utk kos elektrik kuasa x????? antar ke (syahzliazira89@yahoo.com) dh semakin trdesak sb ape yg sy wat mse praktikal xde kne mgena dgn kos...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
sha (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Jun 01 2010, 1:44:05

ley tlg bg contoh report latihan industri bagi kos pemasaran yang wat kat telekom.

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
dak karen (=()
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Jun 04 2010, 15:05:48

em saya dari kos elektrikal engineering n arap pihak tuan\puan leh kasi example utk report akhir latihan industri..nie email sy A_kyled@ymail.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
g3ngk3y (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Jun 10 2010, 18:27:26

sy dari kos kejuruteraan mekanikal...sy praktikal di pusat servis proton...tlg bantu sy bwat repot...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
Nia (Blur)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Jul 17 2010, 22:53:03

salam, saya dari kos pengurusan pejabat. boleh x bagi contoh report.. tlg sgt2

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
dyg
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Aug 02 2010, 15:10:17

ada cpa2 ambik coz pelancongan gak tlg tunjuk laporan k8 aku erkk antar k8 email..tak rti nak wat blurr nieyh

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
nini (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Sep 22 2010, 16:32:53

salam..sye cos pengurusan pejabat....bole x sye nk conth report practical training untuk rujukan sye..tenkiu

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
ren (please help me)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Oct 11 2010, 8:21:27

boley bg contoh lengkap laporan latihan industri untuk perakaunan...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
siti (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Nov 26 2010, 21:53:49

blh bg cnth lengkap laporan latihan industri untuk kos kewangan..klu dlm BI lg baik sb sy kena wt dlm BI...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
amira ((help me))
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Dec 01 2010, 9:42:21

bley tlg bg contoh laporan latihan industri untuk kos teknologi maklumat (pengatucaraan),dalam bahasa melayu..
terima kasih...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
hong
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Dec 09 2010, 22:09:40

boleh tlg bg contoh laporan latihan industri untuk courseteknologi maklumat (pengatucaraan),dalam bahasa melayu..
terima kasih...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
aqid (blurrzz)
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Jan 14 2011, 8:45:00

slm..mslh...saya kurg tahu format nak tulis laporan...contoh:nak tulis tajuk bab...1 m/s shj...ataupun isi cmpur dgn tjuk bab...and kiraan margin cm ner yaa???saya jurusan it...tq...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
misa
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Jan 20 2011, 10:27:05

salam...
saya dari kos statistik, sya tengah pening nk wat tajuk apa untuk latihan industri sya di risda mohon membantu...kalau ada contoh report nak jugak tq...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jan 24 2011, 13:55:31

sy kos architecture....
sy perlukan contoh laporan latihn industri....
bleh tlg sent kat email ni x..(faqa_heroes@yahoo.com)

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
ekaka (:'()
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Jan 31 2011, 19:11:58

saya nak mintak tolong boleh??
saya nak contoh untuk kos kejuruteraan awam boleh. .
saya budak politeknik. . pleasee. .:(

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
amie (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Feb 02 2011, 12:08:09

plz...help me 2....sy pn buntu gan laporan li ni...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
akmal (enjoy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Feb 02 2011, 12:13:26

salam...
saya pelajar tahun akhir diploma civil engineering di IPTA...
ade tak syarikat 2 yg menawarkan latihan industri utk level saye sementara menunggu keputusan sambung belajar??
kalo boleh area JB...
please reply as soon as possible..
thanks...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
filzah hassan (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Feb 12 2011, 20:26:22

salam...boleh x bagi cadangan tajuk yang berkaitan diploma akauntansi untuk dimuat dalam report...
dan juga bagi contoh report berkaitan diploma akauntansi

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
diya
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Feb 16 2011, 20:30:10

salam.. sy bdk thn akhir di kolej biasa; kolej teknologi bestari... ambk kos diploma kewangan & perbankan.. blh x tlg sy.. sy perlukan contoh laporan praktikal bg kos sy.. x pun bg senior2 sy yg lps.. plz...
e-mail di dyanza86@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
dja (happy)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Mar 02 2011, 11:06:22

salam pd sume... sy student last sem amik kos accountancy. dan ingin kan contoh2 report li... ingin kepastian ... terima kasih..

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
nayim (excited)
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Mar 04 2011, 8:48:04

sape ad contoh laporan li untk kos akaun..blh bntu sy..
sy nk wt rujukan..

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
mmmm (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Mar 09 2011, 13:17:28

tlong sye perlukan report li cos diploma akauntansi

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
nursahani (:()
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Mar 17 2011, 14:35:47

perlukan laporan industri untuk diploma kewangan & perbankan...
:(
mood = mengharap...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
miera (:()
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Apr 06 2011, 15:10:00

boleh x saya mahukan contoh report practikal bagi diploma multimedia kreatif?? plez....
plez email i.. lissa_gurl03@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
nursahani ((need u help))
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Apr 08 2011, 10:27:40

saya perlukan bantuan ........
saya perlukan contoh laporan latihan industri untuk coz perdagangan (akaun@kewangan n perbankan)
untuk rujukan semata2.........
hope u will help me..
:'(

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
adela
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Apr 19 2011, 16:54:46

boleh tak tolong saya??saya nakkan contoh laporan industri kos diploma pemasaran...tq...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
nurul ((!))
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, May 09 2011, 20:21:19

salam...saya bru je sem 2 so utk next sem sy kne cri tmpt li...mcm mne nk tau kos yg sy ambk sesuai or x dngn tmpt li sy...sy ambk dip.kej awam... :)

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
wawa
[ Edit | View ]

Date Posted: Thu, Jun 02 2011, 20:09:28

salam..
tolong saya boleh??
saya nak contoh laporan latihan industri perakaunan perniagaan
law boleh nk sblm 12.7 nie..
hope sgt leh bntu saya...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
asma (sad..)
[ Edit | View ]

Date Posted: Sat, Jun 11 2011, 20:13:12

sye bdk akaun..l.i kat telekom..sape2 da contoh laporan kos akaun tlg email kn..scpt mungkin..tlg..!!!

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
iqram (moody)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Jun 21 2011, 21:52:11

salam.. saya ingin minta tolong ckit.. bley x sent kat email saya contoh laporan industri tuk dip kjrteraan awm..

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
jue (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Jun 22 2011, 8:41:31

salam..sy budak elektrik,buat prktikal di tmpat kontraktor boleh tak emailkn sy cth report LI pada bhagian elektrik di tempat kontraktor..moga2 de org sudi membantu..ctea_ubay03@yahoo.com,:(

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
fuzah (sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Jun 28 2011, 11:41:44

sya bdk akaun ... blh x saya nk cntoh laopran akauntansi ??? terutama yg cntoh mengenai ubs (sistem perakaunan berkomputer)

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
bazilah
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Jul 29 2011, 22:11:55

hye.. boleh tolong saya x . erm .. sy nk mntk tolong awk bagi contoh buat laporan perakaun perniagaan

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
dib (nerveous)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Aug 03 2011, 12:58:16

salam ada tak contoh report LI yg kerje goverment mcm jkr ka...saya dak kejurteraan awam...
hntar pada saya asap...
Tq..;(

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
paan jaafar (terdesak O_O)
[ Edit | View ]

Date Posted: Fri, Aug 26 2011, 9:22:21

assalamualaikum...saya nak laporan LI untuk kos kejuruteraan awam boleh x???
lepas raya lec da nak ronda2....
sedangkan kat sini xwat pape keje pon....

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
adela (BINGONG)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Oct 31 2011, 10:01:30

HI..Boleh x kalau tolong saya beri contoh laporan LI untuk dip. pengurusan perniagaan..saya LI kat ejen perumahan..(real estate agent)...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
Miss Aya (blur)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Nov 14 2011, 10:37:11

salam..sy amek kos marketing....LI kt TM, bole x sye nk conth report practical training untuk rujukan sye..tenkiu

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
fazrel
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Dec 05 2011, 22:35:14

tlong sy..sy memerlukan contoh report bg kejuruteraan elektrik

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
Ojai (Sad)
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Apr 10 2012, 10:21:17

plizzz hantar contoh report kejuteraan elektrik kt email saya..black_suitable@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
ziera (Help !!)
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Aug 08 2012, 20:15:46

sy nak laporan latihan industri untuk kos HR. saya praktikal di Risda...

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: FORMAT LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
NADIA
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Jan 01 2013, 20:42:27

1.MUKA DEPAN(KULIT)
* KETERANGAN=TAJUK LAPORAN:"LAPORAN LATIHAN INDUSTRI".
=NAMA,NO KP, DAN NAMA SERTA KOD KURSUS
2.MAKLUMAT PELAJAR=ATAS SEKALI LETAK GAMBAR KORANG
=NAMA,NO KP, DAN NAMA SERTA KOD
KURSUS,ALAMAT PELAJAR
=NAMA DAN ALAMAT KOLEJ
=NAMA DAN ALAMAT TEMPAT LATIHAN INDUSTRI
=NAMA PENYELIA MAJIKAN
=TEMPOH LI:TARIKH MULA DAN TARIKH TAMAT
=RUANG TANDATANGAN DAN TARIKH
3.PENDAHULUAN =MENERANGKAN TUJUAN LAPORAN SERTA
CORQAK,TEMPAT DAN TEMPOH LATIHAN INDUSTRI
SECARA RINGKAS
4.PENGHARGAAN
5.ISI KANDUNGAN
6.BAB 1=MUKADIMAH
-PENGHARGAAN
-ISI KANDUNGAN
- PENGENALAN
7.BAB 2=MAKLUMAT ORGANISASI
-SEJARAH RINGKAS/LATAR BELAKANG
-PRODUK/SERVIS
-SRUKTUR ORGANISASI
8.BAB3 =HURAIAN BIDANG TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB PELAJAR
SEMASA LATIHAN INDUSTRI
9.BAB4 =ANALISIS KES
10.BAB5=PENILAIAN ORGANISASI
11.BAB6=PENUTUP
12.BAB7=LAMPIRAN

FORMAT TEKS
=LAPORAN HENDAKLAH DITAIP GUNA FONT ARIAL,12PT
=JARAK BARIS TEKS KENA GUNA 1.5 BARIS(1.5 PARAGRAPH SPACING)

MARGIN MUKA SURAT
=ATAS,BAWAH DAN KANAN:25MM
=KIRI:38MM

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Wed, Mar 13 2013, 21:42:30

salam..sy nk cntoh laporan praktikal tm yg full...nk buat rujukan...hrap bleh membantu sy..(^_^)

ni alamat email sy..wawaws89@yahoo.com

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
soy
[ Edit | View ]

Date Posted: Tue, Nov 05 2013, 19:12:15

Assalamualaikum, saya amik course civil engineering.. boleh tak bagi contoh laporan latihan industri.. urgent.. tinggal bape hari lagi nak hantar.. pelease..thanks

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
azmin (azmin)
[ Edit | View ]

Date Posted: Mon, Feb 17 2014, 11:44:07

Salam..minta pertolongan pihak tuan utk mendapatkan maklumat mengenai pelaporan Latihan Industri Diploma Networking System
terima kasih..

[ Post a Reply to This Message ]
[> Subject: Re: LAPORAN LATIHAN INDUSTRI


Author:
No name
[ Edit | View ]

Date Posted: Sun, Apr 13 2014, 17:48:09

help me!! nk cari tempat praktikal civil engineering. kalau boleh area melaka, johor, selangor.. TQQ

[ Post a Reply to This Message ]


VoyUser Login ] Not required to post.
Post a public reply to this message | Go post a new public message
* HTML allowed in marked fields.
* Message subject (required):

* Name (optional):

  Expression (Optional mood/title along with your name) Examples: (happy, sad, The Joyful, etc.) help)

  E-mail address (optional):

* Type your message here:

Choose Message Icon: [ View Emoticons ]

Notice: Copies of your message may remain on this and other systems on internet. Please be respectful.

[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+7
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2012 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.