VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: [1]23 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 00:17:13 07/22/03 Tue
Author: Cathrine Just
Subject: ? Søker slekt fra Ringsaker - Veldre, Fuglsengsæter og Sveumeie

Jeg søker etter opplysninger vedr. min mormors mor, Kristine Olsdatter født 1870 i Veldre på Ringsaker. Min mormor heter Clara (Olafsdatter) Sandvold (f.1908), og er født i Nesna i Fåberg og oppvokst på plassen Sandvold i Vingrom. Hennes far het Olaf Amundsen (f.1877 i Fåberg) og hennes mor Kristin Olsdatter.

I folketellingen for 1900 står det at Kristin Olsdatter var født i 1872 i Brøttum. Men jeg har et brev som min mormor mottok fra sognepresten i Ringsaker i 1974 som sier at Kristin Olsdatter var født i 1870 på Fuglesengsæter i Ringsaker Åsmark, og hvem hennes foreldre var. Disse oppl. har jeg fått bekrefet fra folketellingen i 1875 der jeg har klart å spore opp Kristin Olsdatter og hennes foreldre: Ole Christiansen (f. 1837 i Snertingdalen) og Syverine Larsdatter (f.1840 i Veldre på Ringsaker). De er i 1875 bosatt på Fuglsengsæteren i Ringsaker. Dette stemmer med hva som står oppgitt i brevet fra sognepresten, vedr. hennes foredre, fødselsår og bosted, og det han fant sto oppført ved Kristin Olsdatters konfirmasjon. Presten nevner at ved Kristines konfirmasjonen bodde de på Sveumeie. Har noen anelse om hvor disse to stedene, Fuglsengsæteren eller Sveumeie, ligger eller lå? I folketellingen i 1865 bor en Syverine Larsdatter på Asla vestre i Ringsaker hvor hun arb. som tjenestejente, men jeg vet ikke om dette er Kristines farmor.

Fra folketellingen i 1865 er Ole Christiansens foreldre oppført som husfader og husmoder på Fuglsengsæteren. De heter Christian Larsen (f. 1812 i Vardal) og Kari Eriksdatter (f.1809 på Biri).

Jeg er interessert i alle opplysninger om min mormorslekt på begge sider, og min mormors mors slekt på mor og farrsiden. Ville satt stor pris på om noen kunne hjelpe meg! Og så er jeg veldig interessert i å finne ut alt om plassene de bodde på, og hvor de ligger, og om de ekisterer i dag.

På forhånd takk for hjelpen!

Mvh
Cathrine Just

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:




Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.