VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 123[4] ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 17:09:51 11/16/02 Sat
Author: Grindsjöns Kennel
Author Host/IP: d212-151-58-251.swipnet.se / 212.151.58.251
Subject: Re: Rottweiler klubbens "Offitiella BH ,PROV"
In reply to: Roger 's message, "Rottweiler klubbens "Offitiella BH ,PROV"" on 13:36:48 11/16/02 Sat

Tråkigt nog har "Roger" inte angivit sin rätta mailadress. Därav svarar jag på detta vis i stället för via mail som jag annars anser vara mer passande.....
Hej Roger,

Jag måste bemöta den kritik Du synnerligen ogrundat kastat ur Dig.

Det BH-prov som genomfördes på Södertälje brukshundklubb planerades och arrangerades av tre kennlar: Grindsjöns kennel, Daleos kennel och Demefinezze kennel. Detta innebar kort och gott att vi själva ordnade med domare, figuranter, provtid och plats. Eftersom det är ett officiellt prov sökte vi tillstånd för att kunna genomföra provet via rottweilerklubbens sekreterare som sedan vidarebefordrat förfrågan till SBK. Avsikten med provet var att det skulle genomföras för oss och våra valpköpare eftersom ett prov i rottweilerklubbens regi verkar låta vänta på sig.

Du skriver att "vissa kennlar har en gräddfil..". Kallas det så när man ser om sitt eget hus och bryr sig om sina valpköpare? Som jag tidigare skrev så bokade vi själva allt som behövdes kring arrangemanget. Egentligen är inte detta märkligare än då uppfödare arrangerar MH-beskrivningar för sina valpköpare. Uppfödaren får då hundar från sin egen uppfödning beskrivna, bokar testledare och figuranter samt ansöker om beskrivningen via rottweilerklubben/SBK. Precis samma gång som vid det BH-prov vi ordnade.

Jag får känslan av att det i vanlig ordning är den svenska avundsjukan som talar. Om Du nu vill delta på BH-prov med din hund, varför pratar Du inte med Din uppfödare? Dom kan liksom vi arrangera ett prov för Dig och de hundar de så önskar. Eller varför inte lägga ner lite av Din egen tid på att arrangera ett BH-prov.....?!

Det är tråkigt att Du inte gjorde dig besväret att kontrollera upp hur saken förhöll sig innan Du skrev dessa påhopp. Att tala om "demokrati" och "hoppas att detta inte kommer upprepas" är i sammanhanget näst intill löjeväckande. Vi kommer absolut att arrangera fler BH-prov för våra valpköpare, och gärna tillsammans med både Demefinezze kennel och Daleos kennel som vi har ett fint samarbete med.

Ditt sista passus om "klart folk tröttnar på rottweilerklubben" kan jag bara kommentera med följande. Det är folk som Du som gör att man tröttnar!! Jag har själv varit engagerad och hjälpt föreningen med diverse arbete, både Leif och Anna Gewalt är involverade i olika uppdrag som tar oerhört mycket tid av den lilla fritid som finns. Samtliga som arbetar med och för föreningen gör det ideellt. Ingen förväntar sig stående ovationer för de åtskilliga arbetstimmar som lagts ner, men ett trevligt och civiliserat bemötande och konstruktiv kritik ser jag som självklarheter.

Jag hoppas att Du med detta svar fått klart för Dig hur gången var kring BH-provet vi arrangerade, och själv inser att det aldrig varit fråga om några konstigheter eller någon underlig särbehandling. Har Du vidare funderingar i ärendet vore det tacksamt om Du kunde föra en direkt konversation med oss i stället för på en board.....

Vänliga hälsningar
Camilla Wirdenstam
Grindsjöns kennel

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.