VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]789 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 01:21:44 08/15/02 Thu
Author: MagicFly
Subject: Re: To MAGICFLY !!!!!
In reply to: GAbee 's message, "Re: To MAGICFLY !!!!!" on 05:29:30 08/13/02 Tue

Szervusz!

> Nem teljesen világos, hogy hogyan is működik!
Hát akkor beidézem egy régebbi levelem, egy picit kibővítve ... :-)))

A mintavevő, -tartó áramköri rész a bejövő videójelből vesz mintát három helyen. A feketeszintet, az osztott-szinkronjel alját, ill. annak tetejét. Ennek az ún. split-sync-nek a teteje hordozza az invertálás referencia szintjét. Ez az invertáló erősítő egyik bemenetére van vezetve ... Az aljából vett jel arra kell, hogy az osztott-szinkronjel nem kívánatos részét ki lehessen helyettesíteni. A feketeszintből (v. kioltási szintből) vett minta arra jó, ha a burst invertálva van ... Ez utóbbit még nem tapasztaltam, valószínűleg a rendszer nem is tudja ezt.

A vezérelhető RF-osztó ... Ez 0, 6, ill. 10dB-es (6+4=10 !) leosztást csinál az RF-jelen a látható sortartalom alatt. Ezáltal az elnyomott szinkronjel és környezete a megfelelő helyre kerül, ill. megszűnik a leosztás is. Ugyanis a látható videójelet annyival leosztjuk, amennyivel az ellenoldalon a sorvisszafutás alatti jeleket ... Emiatt nem kell a szinkron jelet és annak környezetét (pl. burst) újra generálni, továbbá megszűnik mindenféle AGC probléma.

> VCXO ...
Semmi probléma. Sőt! Mivel nem kell a teljes szinkronjelet újra generálni, nem is annyira kritikus a pontos frekvencia beállítás, mint a többi kapcsolásnál. Nálam a feliratok is jól olvashatóak, nincs semmilyen remegés a képen.

>Hol lehet AD810-est venni?
Az alkatrész forgalmazóknál ... :-)))
Na jó, próbáld meg az SMD-nél (www.smd.hu).

Üdv
MagicFly

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:


[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT-8
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.