VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 22:36:33 08/30/02 Fri
Author: Heikki Jokipii
Subject: Johaneesburg näyttää menevän vihreiden kannalta "vituroilleen"

Mitä pidemmälle Johannesburgin kokous etenee, sitä selvemmältä näyttää että vihreä agenda jää sivuraiteelle.

Kehitysmaat ovat ehkä ensimmäisen kerran muodostaneet suhteellisen yhtenäisen rintaman ja nostaneet keskeisimmäksi kysymykseksi kehityksen, ja nimenomaan taloudellisen kehityksen. Ne vaativat maailmankaupan vapauttaumista, ja siihen liittyen kaikkien tukiaisten lopettamista.

Vihreät ovat myös kannattaneet tätä - mutta ilmeisesti siinä uskossa, että se ei koskaan toteudu!

Tässä asiassa on kyse ennen kaikkea ruoasta. Kehitysmaiden tärkein vientituote on ja olisi ruoka. Mutta jos ne saisivat mahdollisuuden todella reiluin eli vapain, subventoimattomin hinnoin kilpailla maailmanmarkkinoilla, eurooppalaisella ja suomalaisella ruokatuotannolla olisi jo sinänsä vaikeuksia. Mutta kaikkein vaikeinta olisi luomutuotannolla.

Sitä varten vihreät ovat nyt aloittaneet, myös kehitysmaissa, epätoivoisen kampanjan "lähiruoan" puolesta.
"Lähiruoka" merkitsee tietysti sitä, että ruokaa ei tuoda kehitysmaista kehittyneisiin maihin, Suomeenkaan, joko ollenkaan tai mahdollisimman vähän. Sitten taivastellaan, miten saisi köyhyyden puolitettua v. 2015 mennessä.

Myös kaikki EU:n ja Suomen linjaukset kehittyneiden maiden säästäväisemmän elämäntavan puolesta näyttävät jäävän täysin pimentoon Johannesburgissa. Ilmaston lämpenemiskysymyksestä ei liene sanottu juuri mitään, Bush kun ei tule kokoukseen sen enempää virallisten edustajien kuin mielenosoittajien kiusattavaksi.

Mutta näin on juuri hyvä, talous nyt ennen kaikkea. Koska maailmalla on täydet mahdollisuudet nostaa myös kehitysmaat säälliselle elämisen tasolle, se on tietysti ensimmäinen tavoite - varsinkin, kun se on täysin mahdollista mitään "kestävyyttä" kehityksessä vaarantamatta.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.