VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 11:02:49 02/02/02 Sat
Author: Mantra
Subject: Autoilusta

Onko tietoa kotvan aikaa takaperin Åbo Akademilla hyväksytystä väitöskirjasta, jossa joku oli esitti laskelmia siitä, miten moottoritien rakentaminen ja sen aktiivinen käyttö on ekologisempaa kuin rakentamatta jättäminen?

Kuulin tuosta ohimennen syksyllä ja väitöskirja oli herättänyt kohua ja raivotautia viherpiipertäjissä. Pointtina oli väitöskirjassa oli myös se, että Suomen väestöpohja on yksinkertaisesti liian pieni siihen, että ekokatastrofi uhkaisi, vaikka kaikilla tarhaikäisilläkin olisi oma auto. Lisäksi julkisen liikenteen tukeminen esim. haja-asutusseuduila on silkkaa hulluutta ja mielenköyhyyttä; jos peräkylän bussiyhtiö roudaa päivittäin pari mummoa edestakaisin, on se jos jokin kaikkea muuta kuin järkevää millään tavalla. Diesel-bussin päästöt lienevät aika suunnattomat henkilöautoon nähden.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+2
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.