VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Contact Forum Admin ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12 ]


[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]

Date Posted: 01:39:53 02/07/06 Tue
Author: Ken
Subject: Nostalgie: Vitalski, St Andries, mei 2000?

Aah,

Bij het zien van dit forum komt spontaan het beeld boven van een volstrekt uitzinnig en bijgevolg zalig concert van Vital Baeken, zoals hij in die tijd nog werd genoemd.

Het begon met een soort van lentemars georganiseerd door 5voor12 doorheen de straten van Antwerpen en het mondde uit op het Sint Andries plein. Ik kan me de datum niet exact herinneren. Misschien was u, lezer, er wel bij en kan u m'n gedachten opfrissen.
Anyhow, de show begon en een truttebel verkondigde zoet het aantreden van ene Vital Baeken, vergezeld van een punkgroepke, wiens naam me wederom ontsnapt. Weer kan u, lezer, me hier verlichten.
Verder met het verhaal. De lentemars vond plaats in de geest van solidariteit, vriendschap, enz. , maar Vital wond er geen doekjes om en liet meteen zijn vurige teksten op het publiek los. Iedereen wakker. Tussen de schreeuwende riffs en flarden tekst ons toeslingerend vanop het podium, onstond langzamerhand een verhaal, of toch minstens een boodschap. Mensen begonnen te dansen, niet vanzefsprekend bij die temperatuur en na zo'n vermoeiende lentemars. De menigte begon er zefls zin in te krijgen. De Vital beukte er op los alsof zijn leven er van af ging en iedereen ging uit de bol. Helaas. Dit zag de organisatie liever komen dan gaan. Want wat had feesten nu te maken met de Goede Boodschap? Dus... Zijn micro werd uitgeschakeld. Gene zwans! Eerst dacht iedereen dat het een technisch defect was. Vital verdween even achter de schermen, maar kwam snel terug. Nu komt de climax van het verhaal. Een gewone sterveling zou er hier de brui aan hebben gegeven, maar niet Den Vitalski! Frontaal op het podium, zonder microfoon, riep hij zijn publiek toe, de teksten uit zijn tengere lijf schreeuwend. Dat hij dit nog vijftien minuten volhield! Hij stond er nóg, mocht die truttebel hem niet van het podium gehaald hebben, onder zwaar protest van ons, trouw publiek, en de volgende groep het podium betreden. Toen werkte de micro plots wel. Triestig. Het was een bende Chilenen die El condor pasa zongen met een panfluit gelijk op de Meir. Echt triestig.

Als u er ook bij was, des te beter. Vul dan even de hiaten aan in mijn verhaal.
Kent u een beter verhaal van Vitalski, laat maar horen!

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]


Replies:


Post a message:
This forum requires an account to post.
[ Create Account ]
[ Login ]
[ Contact Forum Admin ]


Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.