VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678910 ]
Subject: Veliki peh našeg šampiona Nikole Živanovića


Author:
22. Svetsko zagonetačko prvenstvo u Kini
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 20:59:26 10/17/13 Thu

U Pekingu, gde se nakon 8. Sudoku prvenstva sveta održava i 22. Svetsko zagonetačko prvenstvo, završene su kvalifikacione runde. Nažalost, vesti iz tabora reprezentacije Srbije nisu radosne, ne toliko zbog ekipnog plasmana koliko zbog neverovatnog peha koji je imao naš najveći majstor u rešavanju logičkih zadataka, Nikola Živanović.

Naime, nakon 11. mesta u rešavanju sudokua Živanović se ponovo plasirao na istu poziciju, koje je odmah ispod crte koja deli finaliste od ostalih takmičara. Da sve bude još gore, do toga je došlo nakon žalbe američkog takmičara, kome je naknadno priznato 40 bodova za jedan zadatak, što je bilo taman dovoljno da se plasira za sutrašnji finalni turnir.

Naravno, Živanović je i sa ova dva plasmana u Kini potvrdio da spada u vrhunskog rešavača logičkih problema i može uzdignute glave da se vrati kući, iako nije ostvario ono što je priželjkivao. Na takmičenjima je potrebno imati i malo sportske sreće i nikad se ne zna kad će ona da naiđe. Možda već sledeće godine u Engleskoj bude razloga za slavlje.

Što se tiče ostalih reprezentativaca Srbije, njihov učinak u zvaničnoj konkurenciji od 93 takmičara bio je sledeći: Čedomir Milanović (54. mesto), Marko Obradović (63), Zoran Tanasić (73). Ekipno smo zauzeli 14. mesto u konkurenciji 20 ekipa. Naši takmičari su se maksimalno trudili, ali ih nije najbolje išlo, stoga je izostao plasman u gornjoj polovini, na šta smo navikli prethodnih godina.

Hrvatska reprezentacija se plasirala na 13. mesto. Naše komšije je predvodio Goran Vodopija (22. mesto), a ostali članovi "A" ekipe bili su Zrinka Kokot (43), Sanda Reić - Tomaš (55) i Petar Štambuk (79).

Reprezentativac BiH Dragan Tolomanoski je u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo 61. mesto

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]



Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.