VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 1234[5]678910 ]
Subject: Re: Mini Karadžić u spomenicu


Author:
Arvidas Veljić
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 21:48:10 11/08/13 Fri

>Zorane, zahvaljujem na komplimentu. Mogu biti ponosan
>kada me pohvali takav velemajstor kao što si ti.
>Šahovski anagram koji spominješ prijavio si u
>generalnu kategoriju, a ne u kategoruju ličnosti, pa
>sam pomislio da bi i ovaj moj mogao proći u toj
>kategoriji. Ali, što se može. Quod licet Iovi, non
>licet bovi.

N_e bih želeo da se na osnovu poslednje rečenice pomisli da imam neke posebne privilegije. Pogledao sam arhivu i vi_deo da se priča odvijala drukčije od onog što Zdenko kaže.

U trećem kolu 2011. godine moj anagram o šahovskim prvacima sveta išao je zapravo u kategoriju anagramnog izazova, gde je tema bila da rad mora sadržati najmanje dva slogotvorna "R" (reči u kojima se "R" ponaša kao nosilac sloga).

Zdenkov rad, koji je stigao kao reagovanje na moj anagram, takođe je ispunjavao uslove da bude u kategoriji izazova, ali je ipak išao u kategoriju anagramiranih ličnosti. To je bilo dobro za obojicu, jer kad se preklapaju ista rešenja onda to po pravilu nanese štetu takmičarima pošto se glasovi rasplinu (retko ko od glasača bi d_ao glasove obojici). Na kraju, ja sam osvojio prvo mesto u kategoriji izazova, a Zdenko treće mesto u anagramiranim ličnostima.

Naravno, ovo preklapanje o kome pričam n_e odnosi se na klasični izazov, u kome svi sastavljaju na istu temu. Pomenuti izazov je bio istraživačkog tipa i svi autori su sastavili radove na različite teme, pa je to na kraju ispao svojevrsni miks, u kome je bilo i aktuelnosti i ličnosti i radova na opštu tematiku. Eto, tako je bilo, a osim toga, te godine domaćinsku ulogu je odlično obavljao Ivan Andonov (uz moje minimalne sugestije).

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]



Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.