VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78910 ]
Subject: TRAŽI SE DOMAĆIN 12. MEĐUNARODNOG PRVENSTVA SRBIJE ZA ANAGRAMISTE


Author:
Arvidas Veljić
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 22:55:39 02/19/13 Tue

Od svih takmičenja koja sam kreirao verovatno najviše ljubavi, energije i vremena, kao i značajne sume novca, potrošio sam na Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste. Prethodnih desetak godina razrađivao sam i usavršavao sistem takmičenja, stvorivši nešto što je u pojedinim segmentima nadmašilo čak i čuveno internet takmičenje Anagrammy Awards. Zbog toga je i razumljivo što se ponosim ovim šampionatom, na kome je stvoreno na hiljade izvanrednih anagrama i na kome su afirmaciju stekli mnogi istaknuti enigmati.

Došao je, međutim, trenutak kad se možda i završava jedna lepa tradicija, što će najviše zavisiti od nesebičnosti i kolegijalnosti enigmata. Kao idejni tvorac i vlasnik takmičenja predlažem i ovaj put nešto što je sasvim normalno, realno i prihvatljivo, no zbog nekih ranijih iskustava nisam veliki optimista. Poput raznih drugih sfera života, tako i u enigmatici imamo mnogo licemerstva i praznih reči neiskrenih pojedinaca, a kad se dođe do situacije u kojoj treba pomoći onda se ne poštuju ljudi koji za ono što su stvarali zaslužuju i podršku i razne počasti.

Da ne dužim dalje, evo koji su USLOVI POD KOJIMA MOŽE DA SE ODRŽI 12. MEĐUNARODNO PRVENSTVO SRBIJE ZA ANAGRAMISTE:

- Novi domaćin šampionata može da bude samo enigmata koji je kupio moju knjigu "World of Anagrams", uplatio kotizaciju za prošlogodišnji šampionat ili na neki drugi način pomogao rad foruma "Enigma kafe".

- Učesnici šampionata su dužni da na ime kotizacije zajedno skupe 300 evra, koji će biti uplaćeni autoru takmičenja (to jest, meni). Rok za to je 20 dana od ove objave, što bi trebalo da bude dovoljno ako je budući domaćin agilan. Da li će novi domaćin priložiti neku veću svotu iz svog džepa, to ne znam, no mora da se skupi tačno 300 evra, koji su mi neophodni za objavljivanje nove enigmatske knjige.

- Autor takmičenja taj novac potrošiće isključivo u enigmatske svrhe. Svim učesnicima turnira biće dodeljen primerak knjige koja je uveliko u pripremi i koja će vredeti bar 10 evra. Ne treba ni napominjati da je reč o knjizi koju bi svaki pravi ljubitelj enigmatike trebalo da ima u svojoj biblioteci.

Ukoliko se ideja realizuje, ovo će biti model po kome će se održavati i budući šampionati Srbije za anagramiste. Na taj način, svake godine takmičari će dobijati jednu vrhunsku knjigu, čime će doprineti razvoju enigmatike i pokazati svoju nesebičnost i kolegijalnost. Naravno, za taj novac koji uplate dobijaće uvek i pet kola sjajnog takmičenja za anagramiste.

S druge strane, ako enigmati nisu stanju da se dogovore i svi zajedno skupe tih 300 evra (što nije čak ni jedna prosečna plata u Srbiji), meni kao autoru takmičenja preostaje da zaključim samo jedno - nije dovoljno cenjeno sve ono što sam u životu pružio enigmatici, stoga enigmati i ne zaslužuju da više imaju takmičenje kakvo je Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]



Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.