VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78910 ]
Subject: Zašto neću učestvovati na takmičenjima i skupovima Enigmatskog saveza Srbije?


Author:
Dr A. Vasiljević
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 23:28:50 03/20/13 Wed

Pojedine kolege su mi rekle da je šteta što sam odustao od enigmatskih takmičenja i što neću učestvovati na manifestacijama koje organizuje Enigmatski savez Srbije. Zahvaljujem se svima koji tako misle, ali svoju odluku ipak ne mogu da promenim, naročito nakon rezultata izbora za novo rukovodstvo ESS.

Da biste bolje razumeli motive moje odluke, ovom prilikom postaviću pitanje zašto bi neko ko drži do morala i poštenja, pa makar to bilo i na njegovu štetu (hvala roditeljima koji su me tako vaspitali) ostao u organizaciji poput ESS, kad su se prethodnih godina događale ovakve sramotne stvari:

1. Kao prvi predsednik Saveza zagonetača Srbije (SZS) nudio sam saradnju dve asocijacije na ravnopravnoj osnovi, što bi bilo od interesa svim ljubiteljima enigmatike u Srbiji. Što do te saradnje nije došlo, odgovorni su isključivo čelnici ESS, koji su bojkotovali moja takmičenja i na sve načine me satanizovali, pokušavajući da marginalizuju blistave rezultate koje sam postizao kao takmičar i organizator.

2. U "Leksikon enigmata Srbije" namerno nisu uneti podaci koji se tiču Saveza zagonetača Srbije (SZS), a koje smo autorima leksikona uredno dostavili Nenad Savić, Nikola Živanović i ja. Na taj ESS je pokušao da falsifikuje istoriju enigmatike u Srbiji, jer onaj ko čita knjigu ne dobija informaciju da je SZS predstavnik Srbije u World Puzzle Federation i da je organizovao niz izvanrednih enigmatskih takmičenja, koja su bila i brojnija i značajnija od takmičenja u okviru ESS.

3. ESS je izbacio iz saveza enigmatu Velibora Marjanovića, samo zato što je u saradnji sa mnom organizovao turnir za Kviz kup Srbije i šampionat Srbije u kvizovci. Ne znam kakve to veze ima sa redovnim aktivnostima ESS i čime je to Velibor naneo štetu matičnom savezu?

4. ESS mi je vratio poštom godišnju članarinu koju sam uplatio na račun ESS, želeći da na taj način budem isključen iz saveza. Tek pod negodovanjem pojedinih časnih enigmata, koji nisu mogli da prihvate takvu idiotariju (jer stvarno, što je mnogo - mnogo je), ipak nisam izbačen iz ESS. Nakon toga, otišao sam u Požarevac na Susrete enigmata Srbije, sa željom da se zakopaju ratne sekire i spreman da zaboravim na nepravde i uvrede koje su mi nanete u ranijem periodu.

5. Bivši predsednik ESS Miroslav Lazarević rukovao se sa mnom u Požarevcu, dobio je na poklon moju vrednu knjigu World of Anagrams, i kad se činilo da će sukobi biti prošlost par meseci kasnije zabranio je da se informacije o mojim takmičenjima pojave na sajtu ESS! Drugim rečima, u Požarevcu se folirao jer su mu domaćini stavili do znanja da ne žele nikakav skandal i da nemaju ništa protiv mog prisustva na Susretima enigmata Srbije.

6. Novi predsednik ESS Milorad Živanić išao je kod Radojice Jovičića da urgira da ne budem primljen u UE "Vuk Karadžić". Nažalost, gospodin Jovičić, koji je prethodno izjavio da "vukovci" nemaju nikakvih predrasuda i da sam dobrodošao u udruženje, na kraju je popustio pod pritiskom, u bojazni da bi mogao pogoršati odnose sa "Novom zagonetkom".

7. Novi predsednik ESS svojevremeno je preko interneta psovao moju majku, uz vulgarnost od kakvu do sada nisam čuo (spominjane su reči majka, sperma, oči).

Napominjem da ovo nije i kompletan spisak svinjarija koje su radili pojedinci iz ESS, već samo ono čega sam se sad prisetio. Mržnja prema meni je išla dotle da su mi se preko interneta rugali što nemam ženu i decu, govorili su da sam peder... Jedan poznati enigmata (koga znate po prenaglašenoj potrebi da svima bude dopadljiv) čak se usudio da mi se podsmeva što me u ovim teškim vremenima izdržavaju požrtvovani roditelji!

Za kraj imam još samo jedno pitanje: kakva je to enigmatska organizacija koju napušta njen najuspešniji takmičar i organizator enigmatskih turnira? Odmah ću i da odgovorim: to je smeće od organizacije. Umesto da za sjajne uspehe i rezultate koje sam postigao dobijem neka priznanja od enigmatske zajednice, ja se tretiram kao da sam nepoželjan element, jer uvek govorim otvoreno i argumentovano protiv negativnih pojava.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]



Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.