VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78910 ]
Subject: Preseo mi rođendan!


Author:
Dr A. Vasiljević
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 12:41:07 04/17/13 Wed

Na blogu Slavka Bovana juče mi je upućena rođendanska čestitka. Na prvi pogled, ništa neobično, ali ako se zna da me je domaćin dotičnog bloga izbacio sa fejsbuk grupe "Enigmatika (tupljenje i oštrenje)", čime me je onemogućio da tamo pišem poruke (na šta se nisam potresao, jer baš me briga za njegov internet kutak), postavlja se pitanje otkud toj osobi ideja da mi javno čestita rođendan?!

Prethodnih meseci imao sam tešku operaciju i lekari su mi preporučili da izbegavam nerviranje, pa sam shodno tome redukovao posete internet mestima na kojima pipke puštaju Bovan i njemu slični. Međutim, juče sam otvorio stranice njegovog bloga jer sam tačno znao šta će da uradi. To đubre kikindsko, koje prezirem iz dubine duše (što nekom neupućenom u enigmatska zbivanja može ličiti i na mržnju), imao je nameru da me iznervira i moram priznati, uspeo je u tome. Pazite vi tog bezobrazluka - skinuo sam ga sa spiska fejsbuk prijatelja, izbrisao iz adresara i mejlom poručio da se tera u kurac što afirmativno piše o rukovodstvu ESS, kenja o demokratiji i podržava uzurpatora Živanića (koji privatizacijom tezge u novinama "Alo" nanosi direktnu štetu interesima članstva ESS) i sad će on da mi čestita rođendan i da glumata pred enigmatama kako uvažava sve kolege??? Naravno, zahvaljujem se ostalim enigmatama koji su se javili, njihove čestitke sam rado pročitao jer ih smatram dobrim kolegama i nisu oni krivi što je Bovanova poruka, posle moje besne reakcije, ekspresno skinuta.

Pored ove provokacije, Bovan je iskoristio priliku da mi dospe so na ljutu ranu, napisavši da sam "jedan od najuspešnijih takmičara u Srbiji". Neko će reći, šta tu pobogu ima loše? Problem je u tome što Bovan jako dobro zna da sam NAJUSPEŠNIJI i takmičar i organizator u Srbiji, ali nije tako napisao jer se ja uvek iznerviram kad neko umanjuje moje uspehe. Znam da me mnogi ne vole što sam takav, ali to su egzaktne činjenice o kojima svedoče brojni uspesi koje sam postigao na domaćim i međunarodnim takmičenjima, odnosno plejada enigmata, logičara i kvizaša koji su afirmaciju stekli na turnirima koje sam organizovao. Samo u Srbiji je moguće da radiš nešto 30 godina i da si ubedljivo najbolji u tome, a da ne dobiješ odgovarajuće priznanje od matične organizacije (u ovom slučaju, Enigmatskog saveza Srbije).

U tom smeću od saveza (privatizovanom od interesno-profitne grupe sa kojom Bovan tesno sarađuje i javno je podržava) godinama se sistematski trude da marginalizuju moje uspehe. U "Leksikon enigmata Srbije" i "Bibliografiju srpske enigmatike" namerno nisu uneti podaci o svemu što sam uradio poslednjih godina u okviru Saveza zagonetača Srbije. Dokle idu ti idiotluci neka posvedoči i to što naši vajni enigmatski hroničari u "Bibliografiji" nisu spomenuli ni moje remek-delo "World of Anagrams", knjigu koja je na popularnom sajtu Anagrammy Awards reper kvaliteta i najviše se preporučuje! Pored toga, na sajtu ESS nije mi bilo dozvoljeno da objavljujem informacije o takmičenjima koje pravim, čak mi je u jednom trenutku vraćena godišnja članarina za ESS koju sam uplatio.

Prema meni su učinjene i druge nepravde i ružne stvari o kojima je enigmatska javnost uglavnom ćutala, umesto da osudi takve pojave. Na primer, sadašnji predsednik ESS Milorad Živanić psovao mi je majku preko interneta i urgirao da ne budem primljen u udruženje enigmata "Vuk Karadžić". To što je Živanić izabran za predsednika i što neće biti korenitih promena u savezu samo je učvrstilo moju odluku da više ne nastupam na enigmatskim takmičenjima i da ništa više ne organizujem. Meni su u životu bitniji poštenje, kolegijalnost i principi zdravog razuma. Ne prodajem se za "tepsiju ribe" i ne ulizujem se nikome, zbog čega sam dva puta dobio i otkaz na poslu.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]



Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.