VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78910 ]
Subject: Nikola M. Milićević najugodnije iznenađenje


Author:
Zoradis
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 21:57:55 04/18/13 Thu

Pre 28 godina u zagrebačkom časopisu "Kviz" pojavio se naslov "Radisavljević najugodnije iznenađenje", kojim je kolega Vjeko Hudolin iz Zagonetačkog društva "Mar" propratio moj prvi veliki uspeh na konkursima za anagramiste. Tada sam, da podsetim, osvojio drugo mesto na konkursu SMOTRA BRATSTVA I JEDINSTVA, REŠETARI, sa izvrsnim anagramom RADITE BAŠ TO, STVARAJTE SVESTRANI MIR!

Neka osnova novinarskog zanata je da se u naslovu izveštaja stavi ono što je najbitnije, a kolega Hudolin je očigledno smatrao da rezultat petnaestogodišnjaka zasenjuje i prvo mesto iskusnog enigmate Stjepana Orešića. Na kraju teksta je izneto i predviđanje da će mi ovaj uspeh biti podstrek da postanem vrstan zagonetač, što se i obistinilo.

Ove godine, kad proslavljam 30 godina bavljenja enigmatikom, događaju mi se uglavnom neke ružne stvari, a povrh svega imao sam i komplikovanu operaciju. Zbog toga me je vrlo obradovalo kad mi se nedavno javio mladi kolega Nikola M. Milićević, poslavši kao donaciju i više novca nego što je potrebno za turnir Zoranove enigmatske zavrzlame. Odmah sam mu poslao poštom moju knjigu "World of Anagrams", a dobiće i prvu sledeću knjigu koju budem objavio. Koristim priliku da se Nikoli zahvalim još jednom, može se reći da je svojim postupkom postideo mnoge iskusne enigmate kojima su puna usta kolegijalnosti, a nije im palo na pamet da mi pomognu, zbog čega su prekinuti i Međunarodno prvenstvo Srbije za anagramiste i druga vrhunska takmičenja koja sam organizovao.

Nadam se da ovaj naslov poruke može, slično predviđanju Vjeke Hudolina, najaviti novog velemajstora enigmatike, pogotovo što u narodu postoji poslovica "Iver ne pada daleko od klade" (a Nikolin otac Miloš je enigmata ekstraklase). Nikola je slično godište kao nekad ja, a nedavno je imao veliki uspeh pobedivši u izboru za rebus godine na blogu Branislava Nikića. Svaka čast, momak, samo napred, nadam se da te u životu neće pratiti razne nepravde poput onih koje je Enigmatski savez Srbije nanosio meni prethodnih godina.

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]



Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.