VoyForums

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78910 ]
Subject: Učimo nove reči: TROIDE (S. Bovan, dodatak lista "Alo")


Author:
Dr A. Vasiljević
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 02:55:33 04/30/13 Tue

Mene nije sramota da priznam kad nešto ne znam, jer sam od ljudi koji vole da nauče nove stvari. Na primer, donedavno sam bio u velikoj zabludi da su elektronske cevi s tri elektrode TRIODE. Međutim, kad sam video skandinavku Slavka Bovana u dodatku lista "Alo", shvatio sam da su to zapravo TROIDE.

Pomenuta skandinavka je iznedrila i jednu vrlo originalnu sintagmu STARA RANA, koja je po svojoj slovnoj strukturi više nego zgodna da se popuni belina 6x6. To što nije baš po enigmatskim standardima, šta ima veze, bitno је da se dobije 6x6 i odradi tezga. Još kad u takvom radu vidimo i jako bitne pojmove poput časopisa VIJENAC koji izdaje Matica Hrvatska, možemo biti više nego zadovoljni takvim sastavom.

Hvala Slavku Bovanu i uredniku dodatka Miloradu Živaniću što nam priređuju ovakve zanimljive radove. Svedoci smo da se u raznim časopisima pojavljuju nebulozne reči u ukrštenicama i velike greške, a sve usled fušerskog rada autora i neprofesionalnosti urednika, koji ne pregledaju to što im pošalju saradnici. Naravno, tamo gde kroče ovi vispreni i nadasve časni Hercegovci, sve vrca od kvalitetne enigmatike, i ne samo što učimo nove pojmove, nego se možemo i dobro nasmejati. Nek samo nastave u tom stilu, pa će takvi biseri enigmatike možda potisnuti u drugi plan mahinacije aktuelnog predsednika ESS, koji je, kao što znamo, upravo tezgu u pomenutom listu prisvojio od saveza za svoje lične potrebe. Obojici im je bolje da se o tom neviđenom skandalu i bezobrazluku što manje priča!

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]



Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.