VoyForums
[ Show ]
Support VoyForums
[ Shrink ]
VoyForums Announcement: Programming and providing support for this service has been a labor of love since 1997. We are one of the few services online who values our users' privacy, and have never sold your information. We have even fought hard to defend your privacy in legal cases; however, we've done it with almost no financial support -- paying out of pocket to continue providing the service. Due to the issues imposed on us by advertisers, we also stopped hosting most ads on the forums many years ago. We hope you appreciate our efforts.

Show your support by donating any amount. (Note: We are still technically a for-profit company, so your contribution is not tax-deductible.) PayPal Acct: Feedback:

Donate to VoyForums (PayPal):

Login ] [ Main index ] [ Post a new message ] [ Search | Check update time | Archives: 12345[6]78910 ]
Subject: Učimo nove reči (2) - nova rubrika na forumu "Enigma kafe"


Author:
Dr A. Vasiljević
[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]
Date Posted: 12:59:04 05/02/13 Thu

Rubrika "Učimo nove reči" od danas će postati stalna i u njoj će se ukazivati na fušerski rad enigmata koji sarađuju sa predsednikom Enigmatskog saveza Srbije (ESS) Miloradom Živanićem. Ove enigmate izdvajam jer su svi, kao Živanićevi saradnici, saučesnici u krađi koju je dotični sproveo prisvojivši za svoje lične potrebe dodatak lista "Alo" (što je bio posao koji je svojevremeno ugovoren za ESS). Time se nanosi direktna šteta članstvu ESS, jer bi značajna sredstva mogla da se iskoriste za potrebe ESS kad bi se novac uplaćivao na račun saveza, umesto na Živanićev privatni račun (kome to odgovara pre svega zbog veće penzije koju će imati).

Na ove mahinacije aktuelnog predsednika prvi je ukazao novosadski enigmata Mile Janković, koji je preko svog bloga SRPSKA ENIGMATIKA (na dnu naslovne strane imate link) uputio otvoreno pismo Živaniću pre više od mesec dana. Enigmatska javnost još uvek očekuje odgovor predsednika, koji očigledno ima đon umesto obraza čim nije podneo ostavku nakon javno iznetih činjenica. U međuvremenu, pismo Živaniću uputilo je i ED "Đorđe Natošević" iz Sombora, no i to je pismo ostalo bez odgovora. Postavlja se pitanje da li je Živanić zaista predsednik ESS ili je možda predsednik kućnog saveta kad smatra da nije dužan da enigmatskoj javnosti pruži odgovore na pitanja kolega?

Kad već nemaju dovoljno hrabrosti i poštenja da otkažu saradnju Živaniću, onda će dotični saradnici da budu skenirani na enigmatskom radaru. Prodali su svoj obraz za sitne pare, ne mogu da budu zakonski kažnjeni što pomažu uzurpatoru, ali barem će enigmatska javnost da se smeje njihovom tezgarenju i to će im biti neka vrsta kazne. A koliko će biti materijala, to zavisi od njih. Možda se u međuvremenu, umesto što otaljavaju tezge, malo i potrude da čitaocima pruže kvalitetnu enigmatiku (jer, neki od njih to i mogu).

Jedan od onih koji su među vodećima u tom fušerisanju je Slavko Bovan iz Kikinde. Njega bih posebno izdvojio jer je svojevremeno izjavio kako postoje četiri vrste enigmata, a on spada u grupu koja sastavlja i mnogo i kvalitetno! Pa, evo kako to izgleda kad Bovan pravi skandinavku za dodatak lista "Alo". U belinu 6x6 nedavno je stavio NALEBA, što je navodno neka pevačica Melisa Naleba. Otišao sam na internet da proverim, pa se ispostavilo da je to neka ružna debela Australijanka čiji promotivni video na Youtube nema ni 100 poseta! Dakle, to uopšte nije profesionalna pevačica i nije poznata čak ni tamo, a kvaliteti su joj nešto bolji u odnosu na mamlaze sa audicije za "Zvezde Granda".

Svaka čast, majstore, napravi još takvih ukrštenica u kojima su NALEBA, TROIDE, VESNA PERUN, CIRADA, STARA RANA i tome slično, time ćeš na najbolji način opravdati onaj pehar za najuspešnijeg enigmatu Srbije u prethodnoj deceniji koji ti je nezasluženo dodelio Enigmatski savez Srbije. Ako si nekad i bio pošten, to više nisi!

[ Next Thread | Previous Thread | Next Message | Previous Message ]



Forum timezone: GMT+1
VF Version: 3.00b, ConfDB:
Before posting please read our privacy policy.
VoyForums(tm) is a Free Service from Voyager Info-Systems.
Copyright © 1998-2019 Voyager Info-Systems. All Rights Reserved.